Koľko platíte za elektriku?

6. okt 2022

Ahojte baby koľko platíte za elektriku? Bývame v dome, 4izbovy , podlahove kúrenie, psi majú svoje kúrenie , vírivku v lete , klímu v lete, el. platna, el rúra..všade LED svetlá máme ,normálne práčka, sušička,umývačka .myslím že zbytočne neplytvame .platíme 100e zálohové platby ..je to veľa? Malo? Akurát?

dori2
6. okt 2022

my pouzivame vacsinu toho co vy, a aj kurime elektrikou- tepelnym cerpadlom. platime 100€ a malo b to v pohode stacit. uvidime

marci77
6. okt 2022

my poschodovy dom, kurenie mame na plyn, virivku nepouzivame ani klimu ani susicku ....varenie indukcia, aj rura elektricka .....a platime 60eur za elektrinu zatial

zuzkaa1991
6. okt 2022

Zalezi kolko m²domu mate
My mame cca 160m² infrafolie(elektronické kurenie)vsetko elektrika nemáme plyn nonstop tv zapnuta varenie pečenie atd....platíme 160eur mesacne doteraz sme mali preplatky uvidime budúce leto ba vyúčtovani ale zas kurime s krbom(prieduchy v celom dome cca 10m³ dreva na sezónu) takze viacmenej kurime s drevom inac by sme museli viac mat mes.platby

doriiis
6. okt 2022

Od tohto mesiaca platime podla spotreby🙂

zorkahorka
6. okt 2022

My mame mraziak, chladnicku, pracku, el.platnu a ruru, kurime peletami, v lete ide cerpadlo kvoli polievaniu zahrady, tiez led ziarovky. Mesacne to da 63 eur

autor
6. okt 2022

@zorkahorka áno mrazák máme tiež a polievame tiež na to som úplne zabudla

autor
6. okt 2022

Plus my musíme aj nášmu vtákovi svietiť v zime

zmrzlinka2021
6. okt 2022

3 izbovy byt 22 eur mesacne a to mame aj preplatky

luccija
6. okt 2022

Mame ako vy a platime 60 eur zatial...ale umyvacka, susicka, pracka takmer denne.Klimu nemame

autor
6. okt 2022

@luccija aj u nás umývačka niekedy aj 2krat ,práčka tiež ..susickou ale setrim

bublinka1426
6. okt 2022

55 mesacne. (3i,77m2)

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elinosar
6. okt 2022

2 izbovy byt a 24 eur. Pracka zriedka. Susicku ani umyvacku nemame. Tv len ked pozerame. Nebezi nonstop.

simona92101
6. okt 2022

Tak isto dom,ale elektriku platime 60e

maria1989
6. okt 2022

Byt - tv a pc ide cely den, pracka a susicka 1-2x do tyzdna. 30 eur.

rude_baby
6. okt 2022

125m2 úžitkovej plochy, plyn nemáme, v zime kurime krbom, občas (malo) podlahovkou, v lete filtrácia v bazene, klíma. Preddavok nám vypočítali na 90e, platila som 120e a teraz som dala príkaz na 150e.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
6. okt 2022

Dom, 140m2, kúrenie plynom, ale v jesenných a jarných mesiacoch krb, takže elektrika len rúra, pračka, bielizeň suším asi z polovice vonku, TV pozeráme minimálne, čerpadlo počas leta na polievanie, sme ale len dvaja, platili sme 43 eur, mali sme malý preplatok. Klímu nemáme, v dome sme nemali viac ako 27 stupňov ani počas horúčav. Dám to asi na 65 eur.

kris_tin257
6. okt 2022

4 izbový byt, 23€ každý rok sme mali preplatky zatiaľ sa cena neupravovala

gurags
6. okt 2022

5i poschodový dom, kúrenie a varenie na elektriku, umývačka, práčka, tv takmer celý deň, home office a aktuálne platíme 154 eur.

zirafienka
6. okt 2022

@kris_tin257 to je informácia..., 4 izbový byt 23 €😀

guiseppinka
6. okt 2022

103,5 m², tepelne cerpadlo, v lete nam robi klimu, mame solary, rekuleraciu, sme stredovy domcek v radovke. Susicka, pracka, mycka, telka bezia vela. Zatial nekurime, mame stale 23,5 stupna... Platime 315 e kvartalne... Minuly rok sme mi asi 60e preplatok... Plyn nemame. Rakusko

katuskamala1
6. okt 2022

@zuzkaa1991 prosím ta termostaty ste si nastavili na kolko stupnov ked dokurujete drevom?? My mame mesačne teda viac a aj nedoplatky a mensi dom, drevodom. Mali sme doteraz 21 a drevom sme tak max raz za den (v zime)

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzkaa1991
6. okt 2022

@katuskamala1 tak prvý rok sme mali zle nastavene termostaty (nastavila som teplotu ako ukazoval teplomer v izbe / prvy rok sme si mysleli ze vykurili sme na 26st a skutočnosti bolo 20st/) a ked mame správne nastavene to muz robil ze rozdiel napr 2st(znizi sa o 2st) a zacne kurit termostat....tak cca na 22 st mame nastavene izby ja som uzimena ;) davam aj viac si kedze vecer nahadzeme do kozuba drevo do rana tak v obývačke je 30st 🙈(ale v izbach v pohode ) ale zas nekurime cez den kvoli malej takze cez den ide elektrika kedze velmi suchy vzduch mame..... okolo 17hod zapalime krb a izby sa cez den len temperuju....my kazdy vecer topime aj teraz krbom kurime zatial elekriku sme nezapli.
Ale co mame preplatok dame na drevo vlastne taka suma...nooo buduci rok som zvedavá je pravda ze sme.zacali šetriť co sa tyka svetla vecer ze nemame zapalene.....

katuskamala1
6. okt 2022

@zuzkaa1991 no my mame tiez rovnake kurenie ako vy. Mame na cca 21st. V zime zime v obyvacke dame i 23 alebo krb (prieruchy nemame ale otvorime dvere ro izieb a vsade je teplo). Drevodom 112m. Je pravda, ze som doteraz minule zimy vetrala jak diva a stalo sa mie raz ze som zabudla zavret a viac hodin okno otvorene do koran a kurenie slo... Ale zas nie ze pravidelne. No tak 5x za sezonu sa to stalo. Platime 210e a nedoplatok este 300. Mame bezne spotrebice okrem susicky, plus bazen teda filtr, vonkajsie osvetlenie ide len do polnoci, a asi 5kamier. Telka nejde nonstop, radio ani nemame, nevarim kazdy den, vecer svetla po osmej zhasnute, len 1lampicka bo ma oci bolia.. A ja do prdele nechápem, preco mame zo vsetkych tu asi navyssie platby.

katuskamala1
6. okt 2022

@zuzkaa1991 a cez den to terperovanie teda mate na koľko prosim ta?

kris_tin257
6. okt 2022

@zirafienka a aké informácie k tomu chceš? Odfotenú spotrebu a faktúrou? 🤔

zuzkaa1991
6. okt 2022

@katuskamala1 bazen ide vam aj cez zimu?zas my ešte. Mame.solarne panely na ohrej vody to dost v lete usetrime elekrinu...tak my mame vsetko okrem sušičky varim dakddy kazdy den kurenie mame.cca na 22st..kupelnu aj viac....prieduchy su super vec nam krb nevykuril dom len ze otvorím dvere....zadne izby vôbec (mame.dlhy velky dom)
Kamery tiez.mame dve telky idu spotrebice.jak kazda domacnost....treba si odsledovat spotrebu zapisovat si hodiny mesacne ;) podla.toho sme nastavili platbu rok manzel.kazdy mesiac.zapisoval.si spotrebu ci.mame zvysit alebo ostavame.tuto platbu mame 4r ako sme sa tu nasťahovali....otazne je budúci rok ake vyučovanie bude

elizabet173
6. okt 2022

@kris_tin257 asi to bolo myslené tak, že porovnávaš byt s domom, čo je ťažko porovnateľné