Ja miniem tak 400 eur mesačne na seba je to ok či už veľa ?
Kazdy ma priority inde.
Podla toho ake mas konicky a potreby.
Podľa tvojho príjmu 😃 ja mám rodičovský 412 a ledva mám na kozmeticku 🤦♀️😂
50e kaderníčka a tak raz za štvrť roka si kúpim niečo na seba, to bude tiež tak do 50e, čiže dokopy na mesiac 66,66e 😁.
co pod to zaradujes ? oblecko topabky kabelky kozmetiku , kadernicku nechtarku fitko knihy vstupne do wellnesu pomocky na cbocenie malovanie atd alebo vzdelavanie? za mna ok suma ale zavisi od toho aky mas prijem
Na seba ako oblečenie, kozmetika , wellnes, procedúry , nechty, vlasy , kavičky... ? Mega vela 😃. Asi musiš mať sponzora. Ale pre niekoho je to skoro cely plat, resp. cely rodičovsky alebo dôchodok.
400 každý mesiac? Čo konkrétne pod to patrí? Okrem jedla som na seba tento mesiac minula tak do 40.
400 je veľa ...
25€ na nechty 😄 nákup drogerie nerátam nikdy , akože keď idem kúpiť cif a toaletný a prihodim si do košíka nejakú špirálu alebo niečo
0
okolo 200€/mesiac, ako kedy (nechty, fitko, rande s priateľom - nenechávam si všetko platiť, posednie s kamoškami, občas kaderníčka, občas niečo na seba, občas kniha, atď)... teraz v lete s festivalmi výrazne viac.... keby trebalo, viem to okresať, ale je to takto pre mňa v pohode, peniažky ktoré zarobím si chcem aj v rozumnej miere užiť 🙂 to čo je pre jedného veľa, je pre druhého málo a naopak, v tomto sa musíš riadiť iba sama sebou, svojim príjmom a stavom svojho účtu, naše peniaze nemíňaš 😂 ale ak niekoho áno a ten niekto ti to vyčíta, tak áno, je to asi celkom dosť...
Dlho som si nič nekúpila, ale teraz som minula viac ako 1000€ na svoje hobby a este zopár desiatok / stovák € pôjde. A potom znovu dlho nič.
Momentálne viac jak ty.. Ale snažím sa dat dokopy.. A potom dúfam do 200sa zmesti..
Na nechty, ku kadernícke, wellness do kina, na rôzne procedúry atď. nechodím, oblečenie a kozmetiku len tak lebo sa mi páči tiež nekupujem, len keď potrebujem, tak 0?€ 😀
@mamina7070 to sú peniažky ktoré môžem minúť na seba ale väčšinou to sú kávičky s kamoškami oblečko a hlavne výlety wellness
Keď na to máš, tak si dopraj ..ak nie ,tak sa mierni
@lindous tiež zarábam a po odpočítaní všetkého si môžem na seba minut toľko 😃 ..len chcem vedieť či to nepreháňam moc a radšej som si ich mohla ušetriť
nie kludne si uzi neprehanas to 😉 nemaj vycitky
Ak po odrátaní všetkého zahŕňa aj nejaké sporenie, rezervu na nepredvídateľné vyššie náklady, prípadne preklenutie obdobia bez práce máš a nepotrebuješ ani nechceš na nič konkrétne šetriť, tak nevidím nutne dôvod sa obmedzovať... Ale hovorím, je to veľmi individuálne, ak máš pocit, že rozhadzuješ zbytočne - napr. to oblečenie ani nevynosíš a len stojí v skrini, to by som skresala 😊
Ja ti neviem, tie peniaze z uctu vzdy tak zazracne zmiznu, ze netusim ci som ich minula na seba alebo mi ho chodi niekto vykradat 😅
Oblecenie kupujem iba v sekacoch, niektory mesiac 30€ a niektory 0. Kozmetika nic, ked obcas treba nieco, tak to ratam do bezneho nakupu “potravin”. Obcas si dam spravit nechty - 23€. Ku kadernicke chodim raz do roka, cca 10€ za podstrihnutie.
Ale som maniak na izbove rastliny a obcas na ne miniem aj 70-100€ mesacne 🙈 potom ale zasa dlho nic.
Pointa je v tom, ze ak ti za usami nepistia hladne deti a muz ti nevykrikuje, ze ta zivi a sponzoruje, tak si stastny clovek a nemusis sa usitovat ci je to uz prilis.
Podľa mňa dosť
@hankab tiež mi to tak príde že mi niekto chodí vykradat účet 😂😂😂😂 lebo príde výplata a zrazu je fuč 😂...ale tak či tak všetko išlo tak hore aj služby veru ..ešte pred 3 rokmi mi úplne stačilo aj 100 eur na seba a teraz ? 🥲 ...ale áno prišla som si po názory že ako to majú ostatní aby som to vedela zhodnotiť
Moj muz by najradsej vsetko odlozil. 🙂 Ja by som si uzivala. Ked na to mas, pride vyplata, poplatis ucty, auto, poistky, nieco odlozis na horsie casy a mas zvysne, tak nevidim problem si neuzit. Ja momentalne mesacne davam na seba cca do 30 eur. 😉 som na rodicaku a nemam peniaze. Hahaha.
záleží. jediná pevná suma, ktorú platím mesačne je 30€ za multisportku a 37,5€ za tanec.
na jar veľa míňam na substrát pre rastiny, hnojivá, plánty, semiačka.. tento rok sme s priateľom v Obi nechali asi 400€. V lete zase rôzne chaty, výlety, kultúrne podujatia, napríklad teraz ideme na festival a to je 200€ iba za lístok a za ubytko, ďalšie výdavky budú na mieste, potom rôzne outdoorové aktivity, ktoré mi nepokrýva multina.. na jeseň a v zime si rada zájdem do sauny, na wellness, to sú tiež vyššie desiatky alebo nižšie stovky €.. plus chodíme 2-3x do roka na dovolenku a mám nejaké svoje menšie projekty - napríklad na jeseň sa chystám navariť si vlastné pivo, to budú výdavky viac ako 100€, kúpila som si šijací stroj a pomaly sa učím, ale do toho vrážam pomerne máličko 🙂 takže keby som to spriemerovala, urobí to tých 300-350€ za mesiac, keby som do toho mala počítať kozmetiku, nechty a kávičky, bolo by to ešte viac..
Niekedy 0
Niekedy 50
Niekedy aj 400 zalezi co kedy potrebujem/ chcem
@levandula7 a kolko krát chodíš do tej sauny alebo welnnessu ? Ja väčšinou v zime po lyžovačke chodím tak 2-3 krát do mesiaca ...ale v podstate ide o to že si chcem aj život užiť a nie len chodiť do roboty 😃 ..a zase niekedy by som si len užívala a každu sobotu nejaký výlet atď atď tak či ostatní to majú tiež tak ako ja
Zeny, pardon ze odklanam diskusiu, ale kolko davate mesacne na cvicenie/fitko? Potrebovala by som zacat, uz sa chystam, len by ma zaujmali ako to mate vy? Museli ste v sebe spracovavat ten vydavok na nejake to organizovane cvicenie ci vobec nie?
@veselo_neveselo ja na permanentku do fitka dávam okolo 40 eur
Ked mas prijem 600€ tak je to vela. Ked 6000€ tak je to nic.