Kde ste založili sporenie deťom?

lakynka1987
22. apr 2019

Ahojte,neviem ci to patri sem,len sa chcem 8pytat ake ste dali sporenie detickam,alebo kam im odkladate peniazky?dakujem

lula313
22. apr 2019

Podľa mna sporenie detom sa vôbec neoplatí.. My sme sa rozhodli, že sa budeme snažiť maximalizovať nás majetok, s tým, že sa časom kúpi byt na hypotéku na prenajímanie, ktorý raz dcéra dostane.

deti95060810
22. apr 2019

nikde, neoplatí sa...však pozri finančná hitparáda.sk

deniska14
22. apr 2019

Nase deti maju v PSS..kazdy mesiac im posielame 20e na ucet a ked dostanu k sviatku tak im tam preuctujem....a pekne sa im tam zbiera....nemam k tomu pristuo na poducte tak neviem maseteir ked nieco vyskoci tam siahnem odtial,😅

patka06
22. apr 2019

investovanie do zlatých mincí

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mq
23. apr 2019

Sporenia majú dosť nízke úrokové sadzby, keď už tak aspoň termínovaný vklad, veď popozerajte tu a preklikajte sa tam po produktoch: https://www.financnahitparada.sk/sporenie a inak odporúčam aj túto službu, posielajú celkom zaujímavé ponuky, okrem zmien cenníkov bánk https://www.financnahitparada.sk/bankovy-sliedic

lula313
23. apr 2019

@hettinka tak kvalitne vzdelanie je samozrejmosť a povinnosť každého rodiča ho zabezpecit. Ja zastávam názor, že dieťa by malo dostať viac ako vzdelanie, aby nemuselo kalkulovať, či dieťa bude mat v 40tke alebo až v 50tke, keď sa zmôže na nehnutelnost. 10 EUR mi nepride ako nejaké zmysluplne sporenie. Ročne je to len 120 EUR a to nie je nejaká položka, ktorú si človek nevie dat bokom z mesačného platu..

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
frota3
24. apr 2019

Myslim si, ze im treba spravit len klasicku poistku. Sporenie uz nie je ako bolo kedysi a ci sa oplati, to uz by som ani nepovedala

mogaa
24. apr 2019

@frota3 poistka ako sporenie je uplne uplne zbytočný produkt - nedostane ani sumu ktorá tam bola vložená🙂🙂🙂🙂poistka sa oplatí len klasická úrazová ale určite nie so sporením - to sú najhoršie investované peniaze. Buď klasický detský účet s akým takým úročením alebo mu sporiť vo fondoch - tam je veľký predpoklad že o 10-20rokov bude v zisku🙂Stavebko pri nižšej sume sa teraz už ani neoplatí - jednak platí popl.za účet, úrok minimálny a zo štátnej prémie tiež nič moc (aby bola max.preba vložiť cez 1200aby eur ročne -+ teraz uzatvorené zmluvy tuším treba po ukončení zdokladovať bay bol nárok na štátnu prémiu)

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lula313
24. apr 2019

@hettinka tak my sme z Ba, to je samostatný trh, ako sa mi vyjadril znamy, ktorý je asi najlepsi finančný analytik na SK, že tu nikdy tá cena nehnuteľnosti nepadne ako sa očakáva v nasledujúcich rokoch v iných mestách. Ano, nábytok sa “vybyva”, ale vodu, elektrinu, prestavbu priečok nerobíš každých 5 rokov, že by to bola taká velka investícia a tu nehrozi, že si vedľa teba kupi byt neprispôsobivý, lebo tu tie byty nestoja 20tisic. Ja osobne mám výšky ukončené dve a poviem ti, že dobre zamestnanie nie je len o jazyku, alebo tej výške.. je to aj o šťastí, aj kontaktoch, aj pracovitosti.. napr sestra ako sekretárka zarábala o niečo viac(1900eur+13,14 plat) ako ja na odbornej pozícii a to si nemyslím, že nie som sikovna, len som nemala dohodenu robotu a musela som si sama šlapať cestu.
Sama vidim na znamych, že takí, ktorí mali uľahčeni štart do života vlastným bývaním, tak sú šťastnejší, ba aj pracovitejší a úspešnejší. To, že až tak nemusis riesit strechu nad hlavou a cely plat dat na hypotéku, ti dáva voľnejšie krídla, či už neustále pracovať na sebe, alebo cestovat a rozširovať si obzory. Chapem, že nie každý rodič to finančne zvladne dietatu zabezpecit, ale zase je hlúposť tvrdiť, že tým dietatu nepomozes.. a ako píšem, každý človek by mal mat utvorenú finančnú rezervu, čiže by mu nemal robit problem kúpiť ten notebook za 500eur alebo zaplatit kurz za 1000eur.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lula313
24. apr 2019

@hettinka no len zit by mal človek tak, aby tu po ňom niečo zostalo(mat majetok a ten pre deti zveľadiť), nie sa spoliehať na to, že mi otec umrie a zdedim ho😞

lula313
24. apr 2019

vidis, lebo keby aj tvoj otec tak rozmýšľal ako ty, tak ste bezdomovci.. čiže ty nechceš zabezpecit svojim detom ani to, čo zabezpečil otec tebe.. platíš 100eur mesačne, nemusis platiť 500eurovu Hypo, takze sa o teba rodičia postarali a píšeš, že dobre sa Ti zije.. tak prečo takýto dobrý zivot nezabezpečime aj našim detom??

6mia6
24. apr 2019

@hettinka tebe bývanie spadlo z "neba" a ostatným tu píšeš ze netreba deti zabezpečiť napr. Bytom ktorý. Zatiaľ prenajmeme 🤔

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evittam
24. apr 2019

@hettinka Nechces aai pochopit hlavnu pointu. Nehnuteľnost bude mat vzdy cenu a nejde o to ci v nej bude tvoje dieta byvat. Moze ju predat, prenajať a zariadiť si zivot inde za tie financie.
Za mna sporenie-najvacsi omyl. Sme zabezpečeni inak. Treba investovať a nie pchat peniaze agentom s teplou vodou.
Btw.tiez nemam vysoku skolu a muz dokonca ani maturitu. Odložíme mesacne viac než vacsina rodín okolo nas zarobí dohromady.

evittam
24. apr 2019

@hettinka Pripadne keby ste tu budovu nemali k dispozícii tak co mas?!

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
eliska13
24. apr 2019

@hettinka ale veď to nie je o tom, že ak niekto dostane byt, tak sa nesnaží nie?aj ty sa snažis a byt si dostala...
@lula313 byt, pozemok má vždy hodnotu a ceny bytov v okolí Ba stále stupaju.Neverim na žiadne sporenia, poistky a pod...
@lakynka1987 nešetrím cielene poviem, že nie som sporovlivy typ skôr dáme do výletov, dovoleniek, platím synovi doučovanie jazyka a nemáme hypo, zhodnotili sme peniaze, že sme za byt postavili dom, ale uvedomujem si, že šetriť by som mala

evittam
24. apr 2019

@hettinka Ale ja nikde nepíšem o zlatej tácke 😂😂😂. Ja som dostala "holy prd" a muz to iste. Vsetko co mame mame vlastnou prácou a zásluhou.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz