Dobrý deň, prosím poradíte mi? chcel by som sa spýtať či už som v úverovom registri dlžníkov, ak som mal na úveri (ktorý mám) 2 krát omeškanie 2-3 dni maximálne. A či mám nárok stále na hypoteku.
@jaroslav8 v prvom rade si treba uvedomiť že v úverovom registry je každý kto má nejaký úverový produkt. Tam sa zaznamenáva úverová minulosť a ostane tam aj po splatení úveru. Aj tvoje omeškanie tam pôjde s hlaskou omeškanie 1 deň napríklad. Ide len o to ze banky po nahliadnuti do registra tých pár dní neriešia, samozrejme ak to nie je pravidelne.
@ruza76 ja mám slsp.stiahlo ,koľko som mala a potom zostatok stiahlo,keď som dodala na účet 😃
Ja keď som sa pýtala na to v banke,keď sme brali hypo, 2roky dozadu, pani povedala ,že keď tuším do 2 dní nabehnú peniaze nič sa nedeje a nie sme nikde evidovaní , teda nebudeme evidovaní
Hypotéku brat neplánujem už nikdy.tak mi je to prakticky už aj jedno.ale teda v slsp povedala ,že žiadny problém, keď sa mešká pár dní s platbou.ale klamala by som presne, lebo neviem, koľko dni presne povedala
@pe_mi treba si to predstaviť tak, ze je to systém. V systéme sa zadá dátum splátky. Toto sa vyreportuje do registra. A potom každá banka pošle k nejakému dátumu súbor do registra. To nerobí človek. A systém vyreportuje dáta ktoré ma. Prapejm Vám aby ste už úver nikdy nepotrebovala. Ale čo ak budete chcieť pomôcť ako ručiteľ napríklad deťom. Ja Vás nekarham. Tiež som mala omeškanie. Brat mal napríklad úplne blbo splátku 30. SLSP report uje na konci mesiaca. On sa omeskal a musel čakať mesiac aby videli ze to bol len jeden deň.
@ruza76 ďakujem ,samozrejme je ľahké povedať , že už hypotéku nebudem potrebovať.ale myslím,že v našej situácii nie.byvame v dome.a detom sme kúpili investičné byty.ručiť by som ale deťom nikdy neručila, keby máme len náš dom.ani rodičia nemá nerucili ,ani svokrovci.nikdy by som to ani ja pre deti neurobila.keby mám len jednu svoju nehnutelnost.a to fakt nikdy nikdy.
V živote sa môže všeličo prihodiť, aspoň vieme ,že máme s čím kalkulovať, ak by sa potrebovali peniaze.
Ďakujem ale za vysvetlenie, pravdu poviem, nikdy som to neriešila ,ani som o tom nepočula,že to takto funguje
@jaroslav8 Prišla ti upomienka? Ak nie a len si tých pár dní neskôr zaplatil, tak ešte nebudeš v úverovom registri.