Depozit

kumik18
21. feb 2024

Dobrý deň býval som s priateľkou v byte vyše pol roka od augusta do februára, museli sme si nájsť nové bývanie z dôvodu že išiel predávať byt, všetko bolo v pohode, lenže ohľadom depozitu ktorý je písaný z väčšia na energie a tak, tak je tam dodatok ohľadom ročného vyúčtovania, a zamna je trochu dosť veľká hovadina, keďže všetko bolo spísané na začiatku ( stav energií) a aj na konci, pán majiteľ bohužiaľ nám oznámil že depozit nám vráti až koncom mája, ja len potrebujem vedieť či vôbec ma nato právo keďže ja som ani nenastúpil do toho bytu pri ročnom zúčtovaní a ani neskončil na ročnom vyúčtovaní, a popravde moc sa mi čakať ďalšie 4 mesiace za peniazmi nechce. Ďakujem za odpovede, prajem pekný deň. 🙂

viestta
21. feb 2024

@kumik18 lenze rocne zuctovanie majitel dostane az v maji. A co sa tyka energii, tak tam nestaci stav meracov spotreby, lebo kurenie sa rozuctovava celkom zlozitym vzorcom. A vy ste tam byvala takmer celu vykurovaciu sezonu. Voda, elektrina, plyn sa da vyratat podla stavu meradiel, ale TIV a dodavky tepla nie

pandorra
21. feb 2024

Ja tiež vraciam polovicu depozitu až v máji. Mám to ošetrené aj v zmluve. Úprimne riešiť vyúčtovanie bytu si netrúfam a bojím sa ako by to dopadlo. Sú tam zložité výpočty.

kumik18
autor
21. feb 2024

@viestta ja tomu rozumiem že musím počkať len v zmluve je písané všetko či to je voda,plyn, elektrina všetko je preratane na mesiac. A ďalej že keď ukončím zmluvu pred ročným vyuctovanim a ak sa niečo nebude zhodovať tak vtedy má právo mi držať tie peniaze

viestta
21. feb 2024

@kumik18 ukoncil si zmluvu pred rocnym vyuctovanim, nie je o com spekulovat. Dokonca za januar bude zuctvanie nakladov na byvanie az v maji 2025

jaroslav81
21. feb 2024

Ja by som majiteľa poslal do hája. Mne vracali depozit aj pred vyúčtovaním, elektrina a voda sa da pozrieť či je spotreba v norme, kúrenie sa rozpočítava medzi všetky byty, z tých pomerných meračov sa počíta iba menšia časť, tam podľa mňa sa nedá spraviť nejaký obrovský nedoplatok, hlavne ak sú posledné zimy také teplé, skôr príde preplatok...Ale jasné, arogantný majitelia investičných bytov, ktorý by si nechali pre 5€ obe kolena vŕtať...nedajbože že by 50€ nedoplatok museli zaplatiť zo svojho, asi by nemali dosť peňazí na ďalší investičný byt...

lubka1709
Autor odpoveď zmazal
Zobraz