Daňový bonus zo zahraničia

martinka_p
10. okt 2022

Ahoj neviete mi poradiť? Dá sa nejak zistiť či môj ex manžel náhodou nepobera bonus zo zahraničia na dieťa z práce ? Ďakujem

tosomja
10. okt 2022

@martinka_p a žije s dieťaťom on?

tosomja
10. okt 2022

Ak nie, teba to nemusí zaujímať, on naň nemá nárok a mala by si poberať ty, keď pracuješ. A keď nie a on povera aj tak, tak ho môžeš nahlásiť, bude vracať všetko odkedy spolu nežijete v jednej domácnosti, respektíve, odkedy nežije s dieťaťom

martinka_p
autor
10. okt 2022

@tosomja ja mam dieťa .....s ide o to že je v zahraničí a sľúbil mi že mi bude polovicu posielať a nejak je ticho vraj ešte nič nedostal ...preto chcem zistiť či už náhodou nepobera a neklame ma....

sense
10. okt 2022

Tak sa obrat na úrad kt to v danej krajine vypláca....

tosomja
10. okt 2022

@martinka_p na to pozor, on nie je povinný ti polku posielať, on sa dostane do problémov riadnych kvôli tomu a ešte teba do toho zatiahne, že si o Tom vedela súhlasila. Tak pekne si to porieš. Ak nedal nič skús sa obrátiť na daňový úrad kde podáva daňové priznanie, či nepoberá daňový bonus. Môj ex hneď zrušil poberanie keď som sa odsťahovala. Aby nebol problém.

jana19877
10. okt 2022

Ak ho poberá, tak z toho bude prúser a bude musieť vybratú sumu vrátiť, takže ja by som sa do toho zatiahnuť teda nedala

martinka_p
autor
10. okt 2022

@jana19877 no je to moje tvrdenie proti jeho nič som mu nepodpísala keby niečo.....

martinka_p
autor
10. okt 2022

@sense hm no skúsim