Chcem byť zdravotne poistená na Slovensku. Ako na to?

79amadea
27. máj 2011

ahojte bola by som rada keby mi niekto poradí,lebo si pripadám ako jediná slovenka v tejto situácií,mám trvalý pobyt na slovensku pracujem cez slovenskú agentúru ako vyslaný pracovník v čr,mám českú zdrav.poisťovnu i preukaz EU,momentálne som tehotná na PN-ke na slovensku kde chcem porodit i zostat tu.Ako prejdem na slovenské zradrav.poistenie napr. VzšP.........

sisaha
27. máj 2011

@79amadea v prvom rade, by som si vybrala inu ZP ako všzp, nakolko ta ma financne problemy. A myslim, ze staci ak zajdes do hociktorej pobocky ZP a vypises tlacivo, ze chces byt samoplatca ZP. 😉 . ak sa nahodou mylim, opravte ma ostatne prosim.

79amadea
autor
28. máj 2011

dakujem za príspevok, ale nie je to tak potrebujem iné riešenie zatial neviem aké ,môj prac. pomer trvá na dobu neurčitú, v zdrav. poistovni som sa bola opýtat ako samoplatca nemôžem byt to by som musela byt nezamestnaná a na žiadnom úrade práce registrovaná....

latvia
28. máj 2011

@79amadea zial, jedina moznost je tusim odhlasit sa z ceskej poistovne, co asi velmi nepojde ked tam pracujes. ja som mala rovnaky "problem", musela sommat kvoli praci v CR len ceske poistenie, na slovensku ma kvoli tomu nechceli poistit ani ako samoplatcu.porodit mozes kludne na slovensku, porod ti uhradi ceska poistovna, a ostat mozes tiez na slovensku, na to poistovnu menit nemusis.

latvia
28. máj 2011

@79amadea dokonca by som to v urcitom zmysle brala ako vyhodu 😅 mne napriklad robil zubar vykon za 98 eur, so slovenskou poistovnou by ma to stalo minimalne tych40 eur, zato ceska poistovna mi preplatila komplet vsetko 😉 preventivne prehliadky tiez mozes s babatkom absolvovat tu, ja som nic neplatila, a ak by aj, cez cesku poistovnu sa to da spatne preplatit

monulienkamt
29. máj 2011

@79amadea ahoj. Ja som zamestnana v Cechach, som tu aj zdravotne poistena, ale mam vybaveny formular E106, podla ktoreho mam narok na rovnake osetrenie na Slovensku ako ostatni poistenci na Slovensku (aj ked dost sukromnych lekarov robi problemy, tak myslim, ze v nemocnici nebude problem). Ak si zamestnana, nie je mozne ta poistit na Slovensku, to by si musela dat v praci vypoved, vtedy by si nemala narok na matersku. Ja som totizto v rovnakej situacii, tiez sa vraciam na Slovensko, kde budem pocas celej materskej. S tym porodom ako samoplatca pozor, ceska poistovna ti preplati iba samotny porod, ubytovanie a ostatnu starostlivost okolo by si si musela platit sama, aspon tak to bolo povedane mne, ked som si to zistovala (ak by som nemala tu E 106). Ak chces vediet viac veci na tuto temu, tak chod do temy Slovenky v Cechach..., bola by si prekvapena kolko bab je v tej istej situacii

79amadea
autor
30. máj 2011

som rada, že mi niekto odpísal na túto tému,formulár e106 mam vybavení dávno na ktorý som dostala prekaz poistenca poisteného v zahraničí eu, ale je tam nejaká platnost od...do... ktorá mi počas materskej končí preto som chcela byt už poistená na slovensku ,stále čítam tému slovenky v čechách aspon kopu iných otázok mám zodpovedaných......

andika10
30. máj 2011

@79amadea ja som tiež poistená v maďarsku aj moje deti, ale trvalí pobyt máme na slovensku, suhlasim s monulienkant, treba si vybavyť formular E106, a mala som len par krat problémi, už ju mam pomali 6 rokov, len treba upozorniť doktorov na to a všade aj do lekárne treba brať fotokopiu kartičky. Inač je v pohode aj som už rodila , bola som na IVF čo nie je lacná zaležitosť a niikde som sňou nemala problémi, podla zákona ťa sňou musia prijať, len majú doktori viac papierovačiek