Zdravím.
Kamoška nutne potrebuje kúpiť byt. Je z dediny, priamo tam našla ponuku - 2 izbák, prerobený za 75 tisíc. Samozrejme bude musieť riešiť hypotéku. Mne sa však tá cena zdá premrštená. Neviem, nevyznám sa celkom. Predsa len dedina, stredné Slovensko. Aké sú ceny u vás v okolí, čo cca je prijateľná cena? Vďaka.
No pozerám 2izbak u nás novostavba 5-ročná cca 220 000 eur
@sasa1310 tak toto nie je novostavba. Predpokladám, že niekde v krajskom meste.
však preto taká nízka cena u vás
@bibina32 v najbližšom meste cca v tej cene čiastočne rekonštruované alebo bez. Viem, že prerábka tiež niečo "zožerie".
Kde su 2izbaky za 75 tisic? Zoberiem dva.😁 V Ba dam za prerobeny 180-220 tisic.
Autorka a mas odpoved na svoju otazku😉
Pozri sa na nejaku stranku s realitami a nehnutelnosti v okoli a dat ti to najlepsi obraz 🙂 nas 2i byt v BA ocenil znalec na 242 tis., to je ale irelevantna info pre teba, lebo sa to fakt neda porovnavat
@stanulienkat to kde žijete? U nás síce mesto, ale malé a za 75 tisíc kúpiš jednoizbový byt, ak nie aj drahšie.
@stanulienkat tak ťažko porovnávať BA a okrajové časti SR.
@petamich vďaka. Pozrieme, bola na obhliadke minulý týždeň, má sa rozhodnúť.
Kupujeme prave 2-ku a toto je ako zadarmo🎉, keby aj na dedine, prerobeny este k tomu
Veľmi dobrá cena. My sme kupovali 81m2 trojzibak za 15000€ neprerobeny a nie sme v BA ani v nejakom veľkom meste 🤣
Hocijaky realitny portal si otvor a naklikaj si tam lokalitu a parametre bytu a uvidis ake su ceny
@autorka - najlepšie sa zorientujes s kamoškou tak, že pozries danú dedinu/vedľajšiu dedinu alebo najbližšie mesto (čiže lokalitu) na stránkach ako nehnutelnosti, top reality atď, detto aj bazos. Dokonca aj Facebookove skupiny, tam aj nájdeš staršie veci, čiže vieš si to porovnať v čase.
V Martine boli dvojizbaky, úplne pôvodný stav, bez výťahu, za 98000 eur...
A je to stredne Slovensko. Menšie mesto
(Bývala som tam dva roky dozadu)
Záleží aj od toho koľko má m štvorcových, lebo sú aj dvojizbové byty veľké - okolo 70m štvorcových a aj s menšou výmerou.
Strasne mudre je tu porovnavat byt v obci na strednom SK s bytmi v BA 🤦🏽♀️ zase sa tu niektore prisli len pochvalit. Este by sa mohli pozriet aky je priemerny plan v BB kraji a aky v BA.
Autorka, tazko povedat ci je cena primerana. Tak ako ti tu radia, vyhladaj si inzeraty na byty v okoli. To je asi najrelevantjejsi zdroj.
Nebolo by ľahšie sem dať presnú lokalitu?
A keby si pridala lokalitu? ZA 2 izbový 150 000 a viac prerobený podla lokality. Sever nie jedno miesto. A metráž detto
@hankab ale to sa mýliš, nie sme múdre. Autorka absolútne nezadala lokalitu, nezadala parametre, nevieme nič. Len zadala nic nehovoriacu otazku. Bolo by na jej mieste ľahšie vyhľadať si realitnú stránku a zadať parametre ktoré zodpovedajú jej hľadaniu.
U nas na dedine sa teraz predava prerobeny jednoizbak bez balkona za rovnaku cenu
@lucia13022023 15tis? Nepomylila si sa o 0?
3-4 roky dozadu by si náš dvojizbak, tiež dedina stredné Slovenko nepredala ani za 30 000 nikto by ti zaňho toľko nedal. Je to starý byt 40 -50 rokov ma, 49 stvorcov, dnes je jeho trhová hodnota 85 000, teda bola pred necelými dvoma rokmi ked sme robili refinanc hypo, preto viem. Dedina zaopadakov na konci okresu, nic dokopy tu nie je. Takze asi tak
@stanulienkat zadala lokalitu dedina, stredne Slovensko. Kazdemu, kto ma aky taky prehlad je jasne, ze 100-150k by bola premrstena cena, ta jej moze byt o par tisic nizsia lebo vyssia ako trhova cena. preto jej tu viaceri radime pozriet inzeraty v okoli.
Nepytala sa na cenu bytu v BA, ani kolko dali komentujuci za svoj 2/3-izbovy byt v BA. Takze komentare uplne mimo, rovnako ako keby jej tu niekto porovnaval jej cenu s apartmanom v Egypte.
@cyberk mám rada, keď ľudia mudrujú a poúčajú. Nič nie je horšie ako nevyžiadaná rada! Poznám google, predstav si a hádaj, čo robím posledných pár dní? Tak ale chcela som poradiť, poznať viac názorov - viac hláv, viac rozumu. No nič, vždy človek narazí na niekoho strašne "múdreho" .
Pozri, u nás sú rôzne ceny rovnakých bytov aj vrámci mesta. Máme tu tri sídliská a rozdiel medzi cenami aj 30tis za totožný typ bytu 🤷🏻♀️ teraz som narýchlo pozrela ponuku, ceny u nás sú od 120 do 150tis, v novostavbe 180.. čo bolo pred tromi rokmi, je dávno pasé. Ja som kúpila pred piatimi rokmi 4i za 90tis, teraz sa taký predáva za raz toľko 🤷🏻♀️
@stanulienkat tak základné parametre boli udané, snáď nechcete link. Či ukecáte majiteľa aby dačo spustil?
Mne sa nezdá vysoká. Ale pozrite si na internete , po čom sa predávajú byty v tom okolí a uvidíte či je to vysoká cena.