Ako viete žiť z takej výplaty?

12. máj 2023

Ahojte naše mesačné náklady na dom sú 800€ plus škôlka mobil internet cca 100ka
Ja zarobím 800 manžel 1000
Čiže ostáva 900 - pohonné hmoty okolo 250€ pre oboch to je 650€
Nákup na týždeň 100ka
Teraz som platila dane tj 80
Takže ostalo 430€ - 40€ na lepidlo na fasádu
- 20€ veterina 370 ostáva
Plus čo stále pečivo a zvyšok jedlo .
Nechápem ale nám nikdy týždeň pred výplatou nič neostane .
A nekupujeme si steaky,žiadne reštiky,značkové handry, kupujem cez Mi aj predám
Proste nám neostáva na dovolenku absolútne
Nemôžeme nikam
Sú aj iný čo si fakt nič nemôžu dovoliť ?
Cítim sa už ako debil čo zarobí to dá na šeky .
A to ešte budúci mesiac budem mať o 200€ menej kôli 11dnovej PN
Ja už neviem ako šetriť a čo robiť

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luccija
12. máj 2023

Máte k výplate veľké výdavky na dom
Vieš ušetriť len pozrieť lacnejsi paušál, internet...lepšie plánovať stravu asi sa stravujete v práci a dieťa v škôlke..vieš ..bývaš, stravujes sa, jazdis na aute pre niekoho je aj to dosť...tvoja výplata ide na hypo a energie to je dost

danielahamar
12. máj 2023

Čo sa týka daní, odkladaj si každý mesiac nejakú sumu - v období platenia ta to potom neprekvapí. Tak isto si vytvor na vedlajšie výdavky. V dnešnej dobe sa nedá šetriť, ak máte také reálne výdavky. A za mna tiež 800 na dom je brutal z takej výplaty

luccija
12. máj 2023

Nemôžete sa voziť spolu?

autor
12. máj 2023

@elizabet173 áno je o ničom ale ja inú prácu nemôžem . Mám aj na ho...vno kolektív
Ale pracovná doba je u mňa to go keď že dieťa .
A čo pozerám práce nikde mi nevyhovujú
A manžel robí na zmeny takže je to zle

autor
12. máj 2023

@luccija nie

lelelienka
12. máj 2023

No ja by som setrila na dome 800€ mesacne naklady na dom? Ved to je extremne vela, co si do toho zaratala? Aj benzin mesacne 250 eur je tiez celkom dost…

autor
12. máj 2023

@luccija ja sa nestravujem ani manžel . On mal zápchy a ja zápal žalúdka s práce takže len svoje . Paušál mám najlacnejši a manžel kredit takže fakt malo platime na toto

autor
12. máj 2023

@danielahamar áno hypotéka je len 430€

luccija
12. máj 2023

Muž zarobí malo na to, že robí na zmeny nie?
Nosíte si obedy z domu?mne sa to zdá dosť na stravu, keď máte malé dieťa a jete všetci v instituciach

autor
12. máj 2023

@lelelienka hypotéka elektrina voda plyn nič viac 😆

teleskop
12. máj 2023

@elizabet173 pohíonne 650

autor
12. máj 2023

@luccija dosť ? Kúpila som kartón mlieka pečivo mäso zelenina a čo ja viem čo
Nie sladkosti chipsy ... A
Fakt len také nutné veci ... A jeme svoje jedla kôli zd.problemom
A dieťa príde domov so škôlky je hladne
Ja musím mať stále navarené
A nehovorím o Tom že vždy večer ešte guličky s mliekom papa,jogurty a pečivo

luccija
12. máj 2023

Keď varíš doma obedy tak nie myslela som, že jete v práci a len večere, ranajky

autor
12. máj 2023

@luccija áno, áno doma
A to fakt musím dávať pozor na to čo zjem 😏

luccija
12. máj 2023

@teleskop nie, odratala od 900 250 prejazdia

jaga18
12. máj 2023

Tak 800e je veľmi veľa za bývanie. Aj my máme hypo okolo 400e, ale tak zaplatím elektriku okolo 200, voda sú drobné a septik 50e každý druhý mesiac. To je všetko a máme fakt veľký dom, a sme viac členná rodina. A pohonné hmoty 250 je tiež dosť. Denne najazdime cca 80 km školy, práca a toľko zďaleka neminieme na autá.

autor
12. máj 2023

@luccija áno tak

autor
12. máj 2023

@jaga18 ja mám tiež veľký dom
A to nehovorím o Tom že ho ešte nemám prerobený
A máme 2 auta každý ideme na iný smer.

caroline_
12. máj 2023

Aj u nás nejak podobne. Mne muž povedal ze si nemám kupovať pecivo, sladkosti, ani piť kavu...

luccija
12. máj 2023

Chápem, ale ten príjem je taký, že všetko minies.Vsetko veľmi zdraželo, takže tiež čo som si myslela aký máme super príjem je už nič svetoborne

autor
12. máj 2023

@caroline_ ja pečivo nejem
Muž a mala denne a nedaj malej jogurty sladké
Zase no nekupujeme drahé ale proste aby mala
Nechcem ju ukrátiť o nič radšej ja do huby nedám

autor
12. máj 2023

@luccija však to
Ja som do nedávna mala 650€ a vždy som sa tešila kedy pípne ale keď som všetko zaplatila hneď som aj plakala

viera27
12. máj 2023

Nik v okoli by sa nenasiel na zdielanu jazdu? A krupicovu kasu,alebo palacinku by mala nezjedla namiesto jogurtu? Aj tak tie v obchodoch su ....

nadazdi
12. máj 2023

V prvom rade príjem je ešte celkom ok - aj keď 800€ na bývanie je dosť - mala by to byt taká 1/3 príjmu, určite nie skoro polovica.. + tie pohonne hmoty prepáč, živiť 2 auta je v dnešnej dobe je riadny luxus - pokiaľ sa jedného nezbavíte s týmto príjmom, tak ber ten luxus že máš v tej ceste prázdnym autom - určite vieš mesačne z 250€ na pohonných hmotách ušetriť aspoň 100€ a to máš 1200€ ročne rovno na nejakú dovolenku

kikulienkadd
12. máj 2023

Ahoj,ber to pozitívne-máte dom! To je skvelé a je to niečo,o čom iní môžu len snívať.

mira0611
12. máj 2023

Ahoj autorka, teraz je vsetko extremne drahe. Mne pipla vyplata, co aj potesi, ale potom som sla na nakup do tesca. 2/3veci co som kupila, boli v akcii, a 61 euro, maso som ani nekupila. Sice som kupila pracie prasky v akcii.
Banany, jablka, cucoriedky, zelenina, kava, synovi som kupila zopar "luxus" proteinovych joghurtov, namiesto sladkosti si prosil, ale aj tie boli v akcii, ale aj tak drahe. Aj mne je smutno, ze si uz cim dalej, tym menej si mozeme dovolit.
Uz kupujem do zasoby. 1 karton mlieka, 30 vajec, 5kg muky a pod...., aby som mala z coho varit. Aj ku koncu mesiaca, ked uz mam malicko penazi.

autor
12. máj 2023

@nadazdi a ako pôjdem do roboty peso ? 😁

autor
12. máj 2023

@kikulienkadd to áno ja som vďačná
Sme zdravý máme kde bývať a všetko ale prosté žijeme z výplaty do výplaty...

nadazdi
12. máj 2023

Hej autorka, lebo ľudia čo nemajú auto chodia všade pešo.. #logika aj do Turecka do rezortu na dovolenku idú pešo 😅