Ako sa dá ušetriť?

9. jún 2024

Ahojte, pridajte svoje triky ako sa vam dari co-to usetrit v domacnosti 😊

marcellka32
9. jún 2024

Z potravín: nekupovať blbosti ako čipsy, kofoly, balené vody, na pranie stačí prášok, netreba aviváž, na čistenie domácnosti stačí univerzalny čistič alebo ocot, sóda bikarbóna, nakupovať so zoznamom
Oblečenie kupovať len čo fakt vynosis
Nechodiť často po reštauráciach, bufetoch, kavickach...už ty musíš vedieť kde najviac minas

minenkak
9. jún 2024

Nekupovať čo nie je naozaj potrebné

jaja20
9. jún 2024

Kupovať potraviny v akcii je asi základ, takisto privátne značky jednotlivých supermarketov (Lidl - Pilos, Kaufland).
Jedlo do školy/práce chystať doma, nekupovať hotové bagety alebo sladké pečivo.

muchotrafka298
9. jún 2024

Kupovat potraviny v akcii, varit doma. Nekupovat rozne pochutiny, sladke vody vo velkom. Dopredu si naplanovat, co sa bude varit. Zrutom penazi su nielen obedy a vecere v restikach, ale aj kavicky a bagety a kolaciky v bufetoch v robote. Ja som prestala kupovat kvantum kozmetiky, sminiek len preto, lebo jej novinka vyskusam. Oblecenie kupujem len ked treba.

martinmmartin
9. jún 2024

usetri na zaciatku, ze tu sumu ani neuvidis. A nastav si zivot podla toho co na ucte uvidis. Plus dalsi prijem niekde vymysliet.

domiklik
9. jún 2024

Urobiť si jedálny lístok na týždeň dopredu, na základe toho si urobíš nákupný zoznam. Nakupujem raz za týždeň, okrem toho len drobné nákupy, pripadne len ak mi niečo chýba.

nisia
9. jún 2024

No my sme dvaja a zo stravou to mame tak, ze si varime doma. Kupim cele kura ktore naporcujem. Trupy a kridla idu do polievky (vyvar) a dam viac vody aby ostala a z polievky zaklad pre omacku, pripadne rizoto aj obrate masko ztrupu,kuracie prsia na omacku tiez dlho dusim a spravim viac stavy a mam zaklad na dalsie jedlo zo stavy, stehna upeciem. Nekupovat somariny, ked daco sladke tak mlieko a puding uvarit, alebo doma kolac. Ranajky doma zvykneme jogurt s vlockami alebo kasa je to rychle do toho ovocie. Kupujeme len kolko zjeme a nepokazi sa. Ked mam viac domace ze mi niekto da ovocie alebo zeleninu zamrazim. Nevyhadzovat jedlo. Chodim do prace kolobezkou alebo pesi. Ale neodpustim si kavicku s kamaratkou 2 x do tyzdna raz ja platim raz ona. Ale davame si iba kavicku takmer nikdy kolacik

eliska13
9. jún 2024

Plánovať jedálniček a spraviť veľky nákup nechodiť do obchodu často.Obmedzit stravovanie vonku.Kolac upiecť ako platiť 3 eur za kúsok v cukrárni.Znizit paušál na mobil, pozrieť poistky.Nekupovat oblečenie len preto, že sa mi to páči🙂