ako mate s partnermi vyriesene byvanie aj financne partner chce aby som isla k nemu byvat ale cely dom je pisany nanho a tak to chce nechat ja som chcela investovat a aspon tu cast aby mi napisal ale nie neviem co rbit
Ved chod byvat k nemu nemusi ti nic napisat nehnutelnost nafobudol pred manzelstvom teda pravny narok nebudes mat ale nech si plati uver sam ty mu das za energie a na stravu a normalne si vezmi sama uver na nejaku nehnutelnost ktoru das zatial do prenajmu lebo ak sa po 15rokoch rozidete vykopnete ta ostanes s holym zadkom..a potom uz uver nedostanes a bude z teba bezdomovec
Pokiaľ nie ste manželia do ničoho neinvestuj
áno, je normálne, že jeden ide bývať k druhému. Ale nie je normálne, že ten prvý do jeho nehnuteľnosti niečo investuje, kým to nemáte právne vysporiadané.
Ak máš väčšiu hotovosť + hypotéka - kúp si byt a ten bude len Tvoj. Prenajmi ho a nájomníci Ti budú hypotéku splácať. ...a teda ži s ním v jeho dome, keď to tak chce. Chce od Teba aj nejaké peniaze za nájom, energie atď, alebo budeš u neho grátis?
A áno, je normálne, že na Teba neprepíše polku domu. Veď je to jeho a Ty si ešte LEN priateľka, ani manželia nie ste. Do jeho domu svoje peniaze neinvestuj! Ako som písala vyššie, kúp si byt.
nemyslím si, že partner len tak prepíše časť bytu/domu na niekoho, s kým len začína bývať.. to chce čas.. na vašom mieste by som si skúsila spoločné bývanie, pokojne u neho a ty si zatiaľ odlož svoje financie.. časom by som navrhla presťahovať sa do spoločného bývania alebo ty investuj do svojho, daj to do prenájmu a budú to pre teba zadné vrátka...
my sme si s mužom kúpili spoločný byt, obaja sme vlastníci a na začiatku sme sa dohodli, že ak by sa čokoľvek stalo, nehnuteľnosť predáme a financie si rozdelíme...
Skôr by som nechcela bývať so svokrou v ich (alebo iba jej) dome....neznie to ako dobrá ponuka...musíš si to sama premyslieť čo chceš
Autorka: A preco by si to robila? Investovat do cudzieho? Ved investuj do svojho a ked to nevyjde budes mat kam ist. A niem ani ja by som neprepisala cast domu/bytu na niekoho cudzieho. A o svokre v dome ani nehovorim...
Ak sa sprava panovacne, tak si dobre premysli, ci chces s takym clovekom travit svoj zivot, mas ho len jeden.
Ideš bývať do domu, v ktorom býva aj jeho mama. A ideš bývať s chlapom, ktorý je panovačný. Tu je problém niekde úplne inde.
:D smejem sa . Že je panovačny. Prečo si s ním potom
...uz to znie odstrasujuco,ze dom je dvojgeneracny a budete zit aj so svokrou,hoc budete mat aj samostatny vchod. Tam doma nikdy nebudes ☹ a ozaj zbytocne vyhodene peniaze akakolvek investicia tam. Ked chce nech si preraba, investuje, ty zatial mozes s nim len tak byvat, ved este o nic nejde,mozno v spolocnom byvani zistis ze ani nie je ten pravy.No a ak by to ten pravy bol a citil by to rovnako tak s tebou odide aby ste mali svoje sukromie a svoj domov kde sa budete obaja citit doma. A ako Ti radia vyssie, ak mas peniaze a chces investovat, investuj do niecoho co bude len tvoje, kupa nehnutelnosti je urcite dobra investicia.
Apropo, chceš investovať do jeho domu, aby si sa tam cítila ako doma, lebo bez investície sa tak cítiš asi nebude. Človek sa aj vo vlastnom nemusí cítiť ako doma, Pretože domov nie je vlastníctvo. Domov je pocit, ktorý máš vtedy, keď žiješ s človekom, s ktorým všetko funguje tak ako má. Takže ak vo vašom vzťahu funguje všetko tak ako má, tak sa tam doma budeš cítiť. Ak nie, tak potom je problém úplne inde ako v tom, že ten dom nie je tvoj. Inak my máme každý svoj byt a máme spoločný dom. Keby sa niečo stalo, obaja sme v pohode a bez stresov zabezpečený. Investuj do vlastného, prenajmi to a maj zadné vrátka. Lebo ak je partner panovačný a ty už teraz vieš, že sa u neho nebudeš cítiť ako doma, tak je tam riziko, že to vlastné bývanie v budúcnosti využiješ.
Ked sme zacinali s manzelom spolu byvat este ako partneri, nastahoval sa ku mne. Ja som platila hypo a on reziu. Nakupy na striedacku podla toho kto ako stihal. Uz vtedy sme to brali vsetko ako spolocne nikdy sme neriesili kto dal kolko /viac alebo menej.. pred svadbou kupil vacsi byt kde sme sa nastahovali. Doteraz som nenapisala svoj byt aj na neho a on svoj aj na mna.. a vobec mi to nevadi asi tym ze sme v zahranici a na taketo papierovacky nie je cas. Rob ako to citis. No nastahovat sa k nemu a na nic neprispievat by bolo nefer
Autorka: Byť na mieste tvojho partnera, nikdy by som neprepísala časť svojho majetku na niekoho cudzieho. Ale zase na tvojom mieste ani by mi len nenapadlo žiadať prepis na seba, no tiež by som tam neinvestovala väčšiu sumu peňazí. Platila by som ale náklady na bývanie.
Pred svadbou som sa nastahovala k priatelovi…nic som mu neplatila a to sa nezmenilo ani po svadbe. Uz vobec by som neinvestovala do jeho bytu ani euro. Nikdy mi nedal pocitit ze tam nepatrim alebo ze byt je jeho a ja nemam narok na nic. Podla mna je to skor o ucte a respekte dvoch ludi voci sebe ako o tom komu co patri.
Aj toto ma vcelku jednoduché riesenie z pohladu majetku. Ak tam treba nieco z pohladu stavebnych prac, nech to plati on. Ak treba novy nabytok, sedacku, stolik, elektroniku, kup zase ty. V pripade rozchodu si to vies zobrat so sebou.
Vobec by som neinvestovala peniaze pokial to je viacgeneracny dom. To by bola velka chyba. Kolko ma surodencov? Maju vysporiadane kto dom zdedí?
Radsej mu zaplat ako keby najom stravu a zober hypo ak mozes na byt a fakt prenajimaj
Chcela som pôvodne napísať, že veď v pohode choď k nemu bývať a ak chceš investovať, investuj popri tom do niečoho svojho. Ale ako tak čítam ďalej, nie, nešla by som bývať do dvojgeneračného domu k priateľovej matke.
Pokiaľ budeš bývať u neho, platila by som polovicu energií, nákupov a tak. Ale toť vše. Nemala by som s tým problém, pokiaľ by nejako nepoukazoval na to, nedával pocítiť, že bývam u neho.
a prečo by mal niečo písať na teba, len kvôli tomu, že tam investuješ malú čiastku a začneš bývať? Veď ty máš svoj dom, on bude mať svoj.
to akože po prvom stretnutí ťa prakticky vydieral? že ak si to nevieš predstaviť, tak to ukončíte? či ako?
a k téme: nikdy neinvestuj do cudzieho, ani keby šlo o vlastnú sestru alebo brata. nieto ešte o cudzieho (áno cudzieho) chlapa, ktorý žije s rodičmi a dom je len jeho....
to, že ti to neprepíše, je logické. to, že môžeš skúsiť spolužitie s nimi, je reálne. ale to, že tam budeš vrážať svoje peniaze - to je hlúpe. čiže podieľaj sa maximálne na 1/4-1/3 nákladov (ak tam žijú aj svokrovci, tak maximálne tretinu nákladov na energie by som platila, viac nie, ešte lepšie štvrtinu...) a inak neinvestuj absolútne nič. môj názor je, že len čo tam nabehneš, on sa začne prejavovať, lebo už podľa tvojho úvodného príspevku on bude voľajaký manipulátor...
a prosím ťa, koľko kilometrov sa máš k nemu akože presunúť z miesta, kde bývaš teraz? musíš kvôli tomu prísť aj o prácu?
ale inak ste obaja normalny??? raz si ho videla uz sa ides stahovat a je ti divne ze ti neprepise cast domu v kt byva s rodicmi ..sama byt mas taksa nikam nestahuj .. uzivaj si randenie a aj tak sa rozidete skor ako si myslis... a bude poprobleme... a nabuduce skus spomalit
Ako nehnevaj sa, si s ním krátko. Prečo by mal čokoľvek na teba prepisovať?? Prečo by mal na teba prepisovať svoj majetok?? Ty si mu cudzí človek. Ty by si na neho prepísala rodičovský dom len za to, že spolu spávate?? Máte trošku ženy pomýlené hodnoty. Ved na ten dom dreli jeho predkovia. Ak je to dvojgeneračný dom, to znamená že je veľký. Chceš z neho mať polovičku? Máš na šupu 150 tisíc aby si ho vyplatila, alebo si si myslela, že mu dáš 15.000 a ste vybavený?? A je to úplne normálne, keď jeden z vás má byt, že ide bývať k tomu druhému. Mozes investovat do zariadenia.