Ja mam pocit ze akosi často v poslednej dobe chodíme do obchodu, chodíme na väčšie nákupy, plus ešte menšie do jednoty, sme dvaja a trojročné dieťa, nenakupujeme podľa nejakých zoznamoch ani si to nepíšem, a ani nebudem pre info ak by tu bol niekto zas chytrejsi, z hlavy viem co asi doma nemám hlavne mäso zemiaky a podobne to už je automaticky keď človek príde do obchodu tak ide od zeleniny až ppo mäsové výrobky, mliečne, ale skôr to mame tak ze, furt niečo bud koreniny každý deň čerstvé pečivo šunka saláma, a tak a človek ide do obchodu na dve veci ale pritom z dvoch vecí je 10, ale nato ze sme 3, tak mam pocit ze strašne veľa veci spapem3 coz to neberiem ako chybu, keď človek má na to tak co si nedopriat. Myslím to tak hlavne ze tie menšie nákupy to sú len také do kupovanie co doma nemám napríklad všetko možné mam ale stane sa mi ze niekedy mlieko a také blbosti hej.
podla potreby
Ja chodím každé dva dni, veľké nákupy už nerobím. Zvykla som fak ako píše pani vyššie suchých potravín viac, ale ako som si domov dovliekla mole q musela všetko vyhodiť tak som sa na to vysrala :D
Väčšinou v sobotu, resp cez víkend a potom obcas niečo dokúpime. Ale stane za ze nejdeme aj týždeň, sme dvaja
A co je tvojim cielom, menej chodit do obchodu ci menej minat alebo aku radu hladas? Jasne, ze kazdy chodi inak casto do obchodu, keby som byvala v meste chodim aj kazdy den ale kedze byvame na dedine tak na velky nakup idem raz za tyzden a napisem si co potrebujem takze na nic nezabudnem a nemusim ist u nas v dedine do predrazenej jednoty. Chlieb pecivo dam do mrazaku a priebezne vytahujem podla potreby. Aj ostatne nam vydrzi na tyzden, musim si ale rozplanovat vopred co budem varit. Zase ine by to bolo keby nie som doma na RD ale stravujem sa v praci a dieta v skolke. A ked nieco nemam no tak vymyslim nieco ine co budeme jest, zas kvoli jednej veci do obchodu nepojdem, zaobideme sa. V pripade velkej nutnosti pozicia suseda 😂 (to sa mi stalo tak 2x za 5 rokov)
My sme dvaja a teda do obchodu chodíme tak keď už máme fakt prázdnu chladničku. 😀
Zoznam mi pomáha v tom aby sa nestávalo že niečo zabudnem a potom kvôli tomu ešte raz do obchodu. Tiež pred nákupom prezriem zásoby čo sa už míňa a treba dokúpiť, prípadne porovnám predošlé zoznamy či niečo z toho nechýba.
Tiež aj premyslieť vopred čo sa bude variť, čo k tomu treba dokúpiť a napísať si.
Môže pomôcť aj ukladanie bločkov do rôznych aplikácií a potom analyzovať kde sa koľko míňa.
Ale takto fungujeme až od covidovej doby.
Raz za týždeň veľký nákup a cez týždeň len fakt keď treba. Žiadne dennodenné nakupovanie pečiva a šunky, všetko sa to dá uskladniť na dlhšie.
@dzarika chodím raz za týždeň a nakupujem vždy podľa zoznamu takto ušetrím dosť peňazí nekupujem zbytočnosti
@dzarika My chodíme raz za týžden na veľký nákup a potom každý den do obchodu na pečivo a šunku alebo nejaké ovocie sem-tam. Ja nemám rada staré pečivo a pečivo z mrazáku, no áno som rozmaznaná, viem. Ale tak každý ako sa mu páči. Minieme veľmi veľa za jedlo, sme 5, minule som to počítala a dostali sme sa na 1000 eur mesačne, čo je dosť katastrofa, všetko išlo hore.
Chodíme raz za týždeň.
Kazdy druhy den zas nie velky nakup len pecivo a take drobnosti a taky vacsi potom objednam cez tesco nahadzem do kosika a donesu mi to domov mam pokoj nemusim sa s nicim natahovat a nervacit v preplnenom obchode kde su ludia nervozni
Nechodím denne po čerstvé pečivo.... Kúpime chlieb alebo iné pečivo... Rozdelíme na menšie porcie a sup do mrazaka... Do obchodu idem raz za týždeň občas ak treba niečo dokúpiť tak kúpim co treba... Nenakupujem podľa zoznamu ale len to co treba... A nie vo veľkom množstve, nie lebo by sme na to nemali ale nemám rada plytvanie jedlom
Ak idem s detmi na prechadzku, zbehneme si kupit nrjaky rozok a pod. Ale na vacsie nakupy dvakrat do tyzdna
Ja chodím cca raz za 3-4 dni. Kupujem podľa zoznamu. Veľké nákupy nerobím.
Varím denne večeru, moji pubertiaci sa nenajedia zo sunkoveho chleba či jogurtu, a vyjde ma to lacnejšie ako suché večere ...
Na veľký nákup: mlieko, cestoviny, zemiaky, zelenina chodím v piatok, ostatne každý druhý den: pečivo, šunka, ovocie, mliečne veci...ale my sme 4 z toho 2 pubertaci čo chcú stále jest
Piatok robim vacsi nakup. A cez tyzden uz len drobnosti dokupit,ked mi chyba nieco na varenie. Pecivo mrazim, cize nechodim kazdy den.
utorky chodime do mesta na kruzky s detmi, vtedy cca 100e v lidli, a v piatok cca 40-50e necham v predrazenej jednote. V dedine mame len jednotu a tam fakt neradi chodime, je to tam velmi obmedzujuce a predrazene.
denne
podla potreby ale denne isto nie
Sme tiez dvaja a 3rocny. Kazdy druhy tyzden mame home delivery potravin.
my sme tiež dvaja a nakupujeme raz za týždeň taký väčší nákup,ale ak niečo pozabudam dokupujem a tiež sa mi zdá že človek tam vysolí dosť peňazí u nás základný nákup 2 osoby 50,60 eur a to tam nemám všetko čo som chcela lebo pozabúdame.Akurát som to písala aj do inej témy s týmo súvisiacej.Mne sa tiež tie potraviny zdajú drahé.Neni skoro nič pod euro aj blbé sladkosti jedna tyčinka,50 centov a vyššie a mám to na pár hryzov😀 lupienky teda chipsy aj 2 eura aj viac šak to je 60 korún na sk peniaze a za blbé lupienky dokonca slovakia
Vzdy na piatok alebo sobotu rano si objednam tesco eshop velky nakup na cely tyzden..a v tyzdni kupujem len pecivo v kraji
Chodime podla potreby, ked uz viac veci doma chyba. Ked udeme na vacsi nakup, tak kupujeme toho viac, napr karton mliek ak je za lepsiu cenu. Suche potraviny vzdy vo velkom, lebo sa mi nechce behat kazdu chvilu, ze mi chybaju napr cestoviny. Obchod mame asi 7-10km od domu, tak aj preto je lepsie mat zasoby a clovek nenakupuje blbosti kazdy den.