Zienky,ako to vy riesite? Ja nemam ani auto,ani vodicak a do obchodu mam dost daleko.Nemôzem ist na velky nákup,lebo nemam to ako vziat a ked idem iba na maly nakup,tak vzdy mi nieco chyba a clovek musi stale nieco dokupovat.Kto ma auto neriesi...da nakup do auta,...ale tak vsetci sa trapime ako vieme...vsakze.Ako to vy riesite?
Chodime raz za tyzden autom. Predtym, ked som bola este s ex sme nemali ziadne auto, tak sme chodili asi 2-3x krat do tyzdna s nakupnym vozikom "pre babicky".
Vidim u nas ludi aj na bicykli s ruksakom a kosikom, alebo aj vlakom, pripadne sa dohodnut so susedmi/kamoskami ked idu autom, v mojim rodnom meste taxikom (taxiky stoja rovno pred supermarketom)... musis zistit ake mas moznosti.
A čo donáška? Ja auto mam a aj tak nakupujem cez donášku tak pol na pol. Ale tiež robíme veľké nákupy. Aj 30 fliaš, 10 mliek, atď. Kupujem aj rôzne trvanlivé varianty, nech nemusím stále do obchodu bezat, taka rezerva, trvanliva smotana, nejaké pečivo v mrazaku, aj maslo. Co variť vymýšľam výlučne z toho, čo je doma. Alebo si to premyslím pred nákupom. Ked nemám doma zemiaky, vždy mam zásobu ryze, alebo z múky sa dajú halušky robiť, alebo mam zásobu cestovin. Vždy sa niečo vymysli. Keď tak urob si párkrát takýto veľký nákup zásob, nech donesie donáška alebo chod taxíkom. Uľahčí to život.
Vieš čo ešte keď som bola malá tiež sme nemali auto a s maminou sme chodili veru ďaleko na nákup a teda podľa toho aké to bolo ťažké sme išli autobusom a hotovo.
my mame auto, nechodime vyslovene na velky nakup. skor ideme kupit to,c o chyba, pripadne ak je akcia, kupime aj niecoho viac. a teda codime takto do obchodov, ktore nie su v nasej obci.
no na druhej strane naco velky nakup. ked som zila s rodicmi, auto sme nemali. hoci je to tazsie, ale da sa kupovat aj bezne v obchode. nekupim 12l mlieka, ale kupim 3l. nekupim 6flias napija,a le kupim 2. a castejsie opakujem. pripadne zoberiem batoh, aby som to lepsie odniesla a chrbat znesie viac, ako ruky.
velakrat sa vyberiem do nedalekeho mesta aj busom ( mm chodi autom do prace ) a nakupim nieco. nie potraviny, vacsinou ine, ale niekedy sa mi to nazbiera a nesiem aj tazsiu tasku.
a teda su aj moznosti, ktore tu kocky opisali - taxik, kupit auto.
no a veru sa mi niekedy podari nakupit toho viac aj v nasom obchode a taham to peso, aj tych 6 flaias som uz niesla, beriem to ako prilezitost posilnit trosku svastvo.
Svokra nikdy nemala auto, zvykla chodiť s tým vozíkom, karickou, aj potrebovala niečo veľké (pár kíl múky, cukru, mlieko), inak len taka taška na kolieskach.Ale chodila len do obchodu v dedine
Alebo ak sused šiel autom do mesta, tak vtedy niekedy ho poprosila o velky nákup, doniesol jej trebárs kartón mlieka, 10 kíl múky, veľký olej, proste také ťažké veci.
My už máme auto, čiže fakt raz týždenne taky väčší nákup, inak len pečivo v obchode.
Kým som nemala partnera chodila som na nákupy s veľkým turistickým rupsakom 60l. Zmesti sa doňho naozaj veľa, váha sa super rozloží. A cez leto je skvalym pomocníkom bicykel.
Treba sa dohodnut s kamoskou raz v tyzdni spolocny velky nakup a budete v pohode obe... ja chodim vecer na nakup (ano vlastne auto, ale pointa rovnaka) a len raz v tyzdni, mam zoznam, viem, co budem ten tyzden varit, takze ked idem pocas tyzdna mimo toho do obchodu, je to uplne vynimocne... Bicykel s privesnym vozikom za tym je tiez moznost... kamoska chodi s cyklo vozikom kde inak vozi deti na nakup 😂
Vsak teraz ti uz donesu nakup rovno pred dvere haha..online nakup... urobim jeden velky a mam pokoj,ked sa mi inac neda...
Moznosti mas viac. Urob vodicak,chod na biku,napis si presne zoznam co treba na tyzden,dovoz potravin,taxik,popros suseda ci by ta obcas neodviezol,napis muzovi zoznam nech ide po praci,pripadne spolu. Kolko to mas do obchodu?
Chodim peso, mam dve nakupene tasky. Jedine co muz nosi autom sú balenie vody. Do obchodu chodim 2 krat do tyzdna. Obchod mam cca 15 minut od domu
nemam auto a ani to zatial neplanujem menit. niekedy chodi na velky nakup muz. ale vacsinou nakupujem ja a robim to tak, ze si pisem zoznam, co potrebujem, co chyba. aj tazke veci - vzdy si to rozlozim tak, aby som to odniesla. priebezne kupujem - do obchodu chodim tak 3-4x tyzdenne. ale ratala som si, ze miniem takto asi aj viac casu a penazi ako treba, lebo vzdy kupim cosi navyse. nehovoriac o tom, ze kupujem tak kilo ryze, kilo muky - ked je akcia, nekupim proste vacsie balenie do zasoby. od jesene uz budem riesit tieto veci celkom sama, takze planujem zacat chodit raz tyzdenne na velky nakup a plus minus raz do mesiaca na tie vacsie a tazsie veci do zasoby. bud poprosim brata, aby mi to odviezol alebo s tymi ozaj velkymi nakupmi sa zveziem raz-dvakrat do mesiaca taxikom.
Ja to tak sice neriesim, ale viem, ze v mojom okoli využívajú tesco donasku
Vieš čo, hanba nehanba, ja som si kúpila taký vozík na kolieskach, čo s tým dôchodcovia behajú (ale ja som si kúpila s veľkým objemom, nie taký mini), veľká taška cez plece - taká s dlhými ušami, napríklad z ikey či Kauflandu a ideme... Zatiaľ sa mi všetko zmestilo. Takéto čosi: https://nakupne-tasky-kosiky.heureka.sk/cierny-...
Presne ako ti tu radia aj iné tak online tesco nákup.Ja robim taký väčši raz do týždňa alebo raz za dva týždne podla toho čo je v letáku.Ostatok dokupujem také maličkosti v dedinskej Jednote.Tu sa velký nákup neoplati.Jednak tu prd majú.A jednak je jednota dosť predražená.Skús to tesco budeš spokojná
nie vsade sa da urobit online Tesco nakup
@alenamihal okres ZH.O takom niečom sa tu ani nechyruje 😂😂
Prečo si neurobíš vodicak? Dá sa aj na splátky. Auto kúpiť staršie jazdené