Výlet Buenos Aires

terezia2022
12. jún 2024

Dobrý deň,

Viem že toto je skupina/ stránka skôr pre mamičky, a rady možno ohľadom cestovania ale skúsim sťastie. 🙂
Tento rok sa mi naskytla príležitosť vycestovať za známymi do Buenos Aires, ale nakoľko som čerstvá ,,dospeláčka”, tak mám rešpekt a aj strach z cesty a letisiek, a z toho že sa po ceste niekde stratím :D
Chcela by som sa opýtať, či sa nenájde niekto, nejaká dobrá duša, ktorá má v pláne ísť do BA na výlet alebo by chcela ísť…
Skúšala som písať už asi na všetky možné stránky ohľadom parťákov na cestovanie, tak ma napadlo že ešte tu vyskúšam a možno sa nájde nejaká pani, slečna, ktorá by sa chcela pridať na cestu cez pol sveta.
Ide mi len o to najsť niekoho, s kým by som sa mohla bezpečne dostať do Argentíny a potom naspäť na SVK, a predsa v partii sa cestuje lepšie.
V Buenos Aires by si kľudne mohla cestovať sama, ide mi len hlavne o tú cestu 🙂

Ďakujeem 🙂

tenerifka
12. jún 2024

tak snad ta niekto v BA bude cakat na letisku, to fakt potrebujes neznamu osobu k sebe do lietadla? Ved v Madride nastupis, a v BA vystupis....a naspat detto

terezia2022
autor
12. jún 2024

@tenerifka áno, samozrejme ma na letisku v BA budú čakať, ale bohužial ako som napísala mám strach z cesty, keďže som ešte v živote neletela a nikde nešla sama, na letiskách sa dá ľahko stratiť 🙂
Ospravdelňte ma teda, že hľadám nejakú slečnu, pani, s ktorou by som sa už len predsa cítila bezpečnejšie keby som vedela že je zo Slovenska a sme na cestu dve.

Ďakujem 🙂

melanta
12. jún 2024

Ako vieš, že sa na letisku dá ľahko stratiť, ak si nikdy neletela? Keby si letela, tak by si vedela, že na letisku sa nemáš kde a ako stratiť. Na tabuli aj v apke budeš mať číslo gate. Všade máš označenia gate. Čiže pôjdeš na tvoje číslo. Nemôže sa stať, že by si nastúpila na iné lietadlo. Systém na letisku ťa nepustí. Takže namiesto hľadanie ženy na cestovanie skús popracovať na tom, aby si dospela. Myslieť si, že cudzia žena pôjde s tebou do Buenos Aires, aby ti robil garde na letisku a potom bude sama v Argentíne je detinské. Takže kľud. Nemáš sa kde stratiť. Letisko pochopí aj 10 ročné dieťa. Určite ho pochopíš aj ty. Začni si trochu veriť. Letisko bude jedna z najľahších záležitostí v tvojom živote.

yanni
12. jún 2024

@terezia2022 Na letisku sa neda stratit. To sa skor stratis na vlakovej stanici ako na letisku.

martinmmartin
12. jún 2024

tak ja som videl na letisku v Dubai skupinu ktora v zivote nevidela chidiace schody nazivo a netusili co a ako. Vyradili na 5 min cely terminal- ale furt zvladli dostat sa tam kde chceli- neboj

terezia2022
autor
12. jún 2024

@melanta
@yanni
Ďakujem veľmi pekne za vysvetlenie, ste tu všetky veľmi scestované 🙂 Aj keď som neletela, rozprávala som sa s ľudmi, ktorý leteli a predstavte si mali problémy na letiskách…a hlavne v Madride
Nevadí, ja som sa len pýtala, či sa náhodou niekto nenájde týmto smerom alebo sa nechystá

terezia2022
autor
12. jún 2024

@martinmmartin
Ďakujem aspoň za jeden normálny komentár 🙂
Chodiace schody som už našťastie videla :D
Ale celé toto bolo založené len na tom či sa náhodou niekto nenájde týmto smerom, že by som sa pridala na cestu tam, nakoľko dátumovo som flexibilná a videla som veľa ľudí, ktorý takto hľadajú kamarátov/ parťákov na cesty len bohužial nikto práve teraz nejde smer Južná Amerika.
Nikoho som týmto pohoršiť nechcela. 🙂

yanni
12. jún 2024

@terezia2022 A citat nevies? Ani cisla nepoznas? Neda sa stratit. Problem mozes mat, ale ked si naplanujes dost casu, tak najdes, co potrebujes. A inak, ked uz chces s niekym cestovat, tak zober niekoho z rodiny, znamych, kamosku a nie uplne cudziu osobu. Ja by som sa skor bala cestovat s uplne niekym cudzim ako toho Madritskeho letiska.

melanta
12. jún 2024

@terezia2022 lietam asi 10-15 krát ročne. Ver, že normálny človek, ktorý vie čítať, sa nemá prečo stratiť. Dokonca ani v prípade, že okrem slovenčiny nemá o cudzích jazykoch ani páru. Keď budeš mať letenky zakúpené, napíš sem do tejto diskusie, navigujeme ťa čo s tým na letisku.

sajmi
12. jún 2024

@terezia2022 prepáč, nepomôžem ti, len si prosím ťa nerob ťažkú hlavu z týchto komentárov..... Ja mám z letísk tiež strach a keby nelietam vždy s niekým, tak by som asi nešla..... Ale verím že ty budeš odvážnejšia ako ja a zvládneš to 🙂 Ak vieš jazyk tak si myslím že sa nemáš čoho báť, ja neviem poriadne po anglicky ani zaťať. A ber to tak že maaaaalinko ľudí má takú možnosť ísť do BA, tak to využi 🙂 držím palce

milanemila
12. jún 2024

@terezia2022 na letiskach sa teda vobec neda lahko stratit 🙈 musela by si sa velmi snazit a ked vies citat, tak sa urcite nestratis. Vsade su tabule s info o odletoch, ocislavany je kazdy gate a vsade mas navadzacie tabule/sipky.

michaelam2
12. jún 2024

@terezia2022 tu sa zase raz stretli najmudrejsie a najsikovnejsie zeny sveta 🙈 autorka nevsimaj si to, chapem ze mas strach, tiez som mala ked som prvykrat letela a ano moze to byt narocne zvlast na velkom letisku. Dolezite je aby si tam mala dostatok casu sa zorientovat a keby si sa aj niekde doplietla tak aby si mala cas najst spravnu cestu 😀 inak do zleho lietadla urcite nenastupis, kontrola ta nepusti

terezia2022
autor
12. jún 2024

@sajmi
Ďakujeeem krásne,veľmi ma potešilo, že sa našiel aspoň niekto kto ma chápe.
Ste veľmi milá😇
Bohužial so mnou nemá kto ísť z rodiny, preto som ešte chcela skúsiť šťastie tu.
Pred pár rokmi tu boli také diskusie kde dievčatá, ženy, hľadali kamarátky na cestovanie po svete.
Vôbec som netušila, že teraz tým niekoho pohorším

lenkakoc444
12. jún 2024

@terezia2022 vies po anglicky? Ak ano urcite to zvladnes 🙂 neviem ci uz mas booknutu letenku ak nie vyber tak aby si mala na prestup viac casu. Ja som zatial na ine kontinenty vzdy letela sama a uzivala som si to. V lietadle si pustis film, das vino prip pospis ak sa podari. Ked kupis letenku skus sa popytat na fb na strankach cestovatelskych ci Ti niekto neurobi spolocnost ak sa bojis.

terezia2022
autor
12. jún 2024

@michaelam2
Ďakujeeem za povzbudenie. 😇

lenka098123
12. jún 2024

@terezia2022 ja keď som prvýkrát letela a ešte aj sama, strašne som sa bála. Na wcku na letisku sa mi prihovorila veľmi milá pani a pomohla mi zorientovať sa, aj strach opadol a další let už bol v pohodičke 🙂

terezia2022
autor
12. jún 2024

@lenkakoc444 Áno po anglicky viem 🙂
Na fb stránkach som sa už pokúšala pýtať, zatiaľ sa nik nenašiel, preto som skúsila tu, či sa nenájde náhodou niekto tu, kto má už zabookovaný výlet.
Mne ide len o tú cestu, nepotrebujem aby ma niekto ,,strážil” len predsta strach by bol menší ak by som vedela, že niekto v tom lietadle je zo Slovenska a letí podobným smerom, strach je riadny nepriateľ 🙂 Len naozaj mi nešlo o to vyvolať takéto reakcie žien. Nevedela som, že je nedospelé ak sa niekto bojí cestovania po prvýkrát a ešte na druhý koniec sveta.
Ale ďakujeeem za povzbudenie, aspoň tieto komentáre mi pomáhaju získať kúsok odvahy 🙂

lin_a
12. jún 2024

@terezia2022 poznam tuto cestovku pre mladych a vidim, ze pripravuju zajazd do Latinskej Ameriky s tym, ze zacinaju odetom Vieden - Buenos Aires. Cize ano, niekto letiet na tejto trase bude 😃
Datum tam este zverejneny nie je, ale pripravuju ho na jesen/zima24. Skus sa im ozvat, mozno sa nejak dohodnete.
https://www.flyingbanana.sk/vylety/brazilia-arg...

terezia2022
autor
12. jún 2024

@lin_a Ďakujeem 🙂

lucik194
12. jún 2024

ak Ti mozem odporucit, nehladaj nikoho. predpokladam, ze budes letiet Vieden - Madrid a potom Madrid BA. na ten prvy europsky let nepotrebujes nikoho, su to 3 hodiny, vzlietnete, posedis, precitas knihu, zahras hru v telefone, najes sa a ponatahuejs a pristavas v Madride (vsade v EU to mas do 3 hodin). ver mi vacsina ludi sa nechce rozpravat v lietadle, maximalne (ja tiez) pozdravim, vymenim par zdvorilostnych fraz a nestaram sa.

z madridu do BA to bude uz o inom. ludia na dlhych letoch nadviazu viac kontakty, pozries film, pospis si 2x sa najes, wc, prejdes sa...... netreba mat ziadnu obavu.
ver mi nepotrebujes nikoho zo SK, to je len v hlave predstava, ze by Ti niekto zo SK pomohol...... neries, vzdy sa najdu dobrí a ochotní ludia, co pomozu pri problemoch, niekedy lepsie ked nie su z SK......

vobec by som sa nestrachovala, na letisku sa nestratis, oni su urobene uplne blbovzdorne, aj to madridske, aj ked je velke. vsak pozri si mapu dopredu, uvidis kam doletis.......

neboj sa to zvladnes, treba sa uz odtrhnut od maminej sukne a rodnej hrudy......
a potom hlavne skor davaj pozor na tych juhoamerickych fesakov, lebo ver mi, im sa zenyyyyyy paaaacia 🙂 to je vacsie riziko stratenia sa

terezia2022
autor
12. jún 2024

@lucik194
letieť budem pravdepodobne Viedeň-Paríž-Ba.
Ale ďakujem 🙂

solange7
12. jún 2024

Ako si si rozkazalala este aj "potom naspat na svk" 😀 To nemas ziadnu kamaratku, s ktorou by si isla? Nikto si nebude planovat svoj trip na zaklade tvojho terminu priletu a odletu.

terezia2022
autor
12. jún 2024

@solange7 písala som niekde že sa mi má niekto prispôsobovať, ja ešte nemám nič booknuté
Nechápem načo sa vobec niekto ozýva na diskusiu, keď nemá čo povedať a len zhadzovať…
Pekný večer 🙂

lucik194
12. jún 2024

@terezia2022 realne? je to jedno ci Vieden / Pariz / BA alebo cez Madrid 🙂 stale ten prvy len bude kratky .....

terezia2022
autor
24. jún 2024

Dobrý večer, tak nakoniec letenku som zajednala a cestujem sama. Mohla by som sa opýtať, ak je tu niekto skúsený s Madridským letiskom, či je reálne a postačujúce na prestup 70 minút medzi terminálmi T4 a T4S? A ako to vôbec chodí na týchto connecting flights…
Ďakujem 🙂

tenerifka
25. jún 2024

@terezia2022 pisala som ti do tej tvojej druhej temy, ak chces este nieco vediet, kludne sa pytaj