Pustili by ste 5 ročné dieťa na dovolenku s babičkou?

savrnochova
28. máj 2016

Zdravím.chcela by som vediet Váš názor pustili by ste 5 ročné dieta na dovolenku k moru s babičkou 49r.Svokra býva kusok od nás vidia sa s malým skoro každý den malý ju má rád len mám strach aby sa mu tam dačo nestalo 😒

bubelko
28. máj 2016

@savrnochova moji synovci bezne chodia s mojim otcom a jeho priatelkou k nam do sui na navstevu. najstarsi bol 1.x ako 3.5 rocny. stredny bol teraz tyzden ako 2.5 rocny.
a s mojou svokrou byvaju deti pravidelne same 😉
moja sestra bola este ako 3r v rokoch 80tych v chorvatsku so starymi rodicmi, ja s rodicmi som bola doma.
takze za mna - pustila by som. 😉

moni244
28. máj 2016

Stat sa mu moze aj doma na dvore, ked si babka trufa, nech idu

savrnochova
autor
28. máj 2016

dakujem za odpoved 😉

savrnochova
autor
28. máj 2016

moni224 ved to mas pravdu ale predsa 10 dni bude preč a mám proste len strach prvy krat bude takto preč

veronicka88
28. máj 2016

Mamina ma 49,zverila by som jej maleho aj na kraj sveta...ak doverujes svokre myslim ze nie je dôvod na obavy,predpokladám že za malym/malou stíha a vládze...a 5 rkov je uz super vek,bude si pamätať že bol s babkou niekde...myslim že mu zarobia na pekné zazitky;)

moni244
28. máj 2016

@savrnochova tam je ten problem a nie, ze ide na dovolenku, musis si zacat zvykat, ze nebude stale pri tebe

veronicka88
28. máj 2016

Ehm spýtala som s amanzela,vraví že citujem"nie nedal,v žiadnom prípade...."

mariankas
28. máj 2016

Aj moja dcéra bola so svokrovcami, vzali vtedy aj neter, takže boli dve, aspoň sa nenudili. Dcéra mala vtedy 9 rokov a neter 6.

savrnochova
autor
28. máj 2016

@veronicka88 babička vladze jasne a aj jej doverujem neviem prečo mám z toho proste blby pocit.

veronicka88
28. máj 2016

@savrnochova poviem ti vysvetlenie môjho muža...nie,lebo keď ide na noc,dve ešte sa vedia sústrediť(su to predsa starý rodicia nienrodicia),ale na dlhšie...povedľa jednoznačne nie...ja by som ho pustila:D

saurian
28. máj 2016

@savrnochova tvoje pocity chapem, tiez som ich mala ked siel starsi, hoci tieto pocity nemali logicky podklad. sice on mal 6r., s babkou a dedkom do inej krajiny na 6 dni, lietadlom. je pravdepodobne, ze na nejakey ten 5-6 den pride "kriza" a bude chybat mama, ale ak je na babku zvyknuty, ty jej doverujes a bude tam mat urcite kopec zabavy, program.... tak preco nie 😉

savrnochova
autor
28. máj 2016

@moni224 ja viem že nebude stale so mnou maly je samostatny od 2,5 roka chodi do skolky ja pracujem..ja som aj vravela svokre že prečo s nim chce ist k moru ved na slovensku je tiez krasne ale nie ona ho musí tahat až do Grecka kde to je teraz dost nebezpečne kvoli imigrantom atd

savrnochova
autor
28. máj 2016

@veronicka 88 aspon niekto ma chape 🙂 🙂

savrnochova
autor
28. máj 2016

@saurian idu na 10 dní.. 😢 a je zvyknuty to hej aj spí občas u nej ked si ho svokra zobere..neviem no nesmiem mysliet na to najhoršie

mircalla
28. máj 2016

Ja by som ho nepustila ani s jeho otcom sameho, po tom, co ho v Taliansku stratil. 10 minut sme ho hladali, skoro som umrela od strachu. Mal ho na starosti zatial, co som mu sla pre uleteny balon. Vratim sa a maly nikde, bola to sekunda, co nedaval pozor. Druhy raz sa mu takmer stratil na plazi, robili hrad z piesku a nevsimol si, ze odbehol. Takze ja na zaklade tejto skusenosti nie. Keby boli dvaja, tak ano, ale jednemu cloveku staci sekunda - svokra je sice mlada, poznas ju dobre. U nas napriklad ja mam tu predvidavost a nespustim syna vobec z oci, partner je dobry otec, ale toto mu chyba

savrnochova
autor
28. máj 2016

@mircalla diky za tvoj názor..a kolko mal maly ročkov?

mircalla
28. máj 2016

@savrnochova Mal 4 roky bolo to v roku 2014 a najhorsich 10 min, kym sme ho nasli

mircalla
28. máj 2016

@savrnochova vies mozno bez tejto skusenosti uvazujem inak, ale teda mne to stacilo na to, aby som mala strach

viera77
28. máj 2016

urcite este nie, ani s mojou mamou.

jana_eyre
28. máj 2016

moja svokra kazdy rok berie svojho prveho vnuka od 4roch rokov na dovolenku - ked zacali mala cosi okolo 50tky, synovec bude mat teraz 17rokov a stale s nou na dovolenku ide 🙂 tento rok neviem ci pojdu, ale minuly rok este boli a chce zacat bravat uz jeho mladsieho brata - ten bude mat teraz 5..

ak mam byt uprimna, ja by som deti na dovolenku s babkou takto nepustila - jednak nemam peniaze na financovanie dovolenky zvlast pre deti /dokazeme si zafinancovat jednu rodinnu dovolenku, ktore rada absolvujem s deckami/, a druhak moje deti ju az tak casto nevidaju ako moj synovec, takze myslim, ze s mojimi detmi by to mala tazsie na tak dlhu dobu, lebo ma uz zdr. problemy.. no a potom v neposlednom rade, ja mam ocd, bolo by to premna velmi psychicky narocne pustit ich niekam za hranice bezomna /dokazem ich pustit s tatom kamkolvek, ale iba s nim/..

ak si babka trufa, nema nejake zdravotne komplikacie /moja napr. tazko chodi, pretoze ma klby v hroznom stave/ syn je na nu zvyknuty, tak preco nie? ale ja osobne by som nepustila tak daleko..

zuzanaete
28. máj 2016

Ja by som pustila v pripade, ze dieta je kludnejsej povahy a babka je vitalna. Ak ma dieta vela energie, stale niekde pobehuje, vylieza, tak tolko dni moze byt velmi narocnych aj pre vitalnu babku.

pehavcek
28. máj 2016

Ja by som nepustila.strach by bol u mňa silnejší.

bubelko
28. máj 2016

@savrnochova pozri, mne sa moj mladsi syn stratil uz X krat - a to som jeho mama. prosto som riesila starsieho a mladsi sa pobral na vyskumy. ale vzdy sme ho na stastie nasli. mojej svokre sa nestratil este ani raz. takze to, ci sa nieco stane, nezalezi na tom, ci ho strazi vlastna mama. 😉

evelynm
28. máj 2016

ano, pustila. A bola by som vdacna, ze je svokra ochotna a dieta si moze uzit more. Stat sa moze aj ked je dietatko s tebou. Doverovala by som svokre.

mamutka
28. máj 2016

nepustila by som. 10 dni je vela, chybal by mi. Navyse neustala starostlivost o dieta moze damu pred 50-tkou dost vycerpavat. Keby sli dvaja dospeli, je to ine, ale sama? Na moment si na plazi od unavy a slnka neplanovane zdriemne a mas problem. To sa moze stat hocikomu, napr. aj mojmu muzovi, ale sme tam dvaja, tak to je OK. Babka moze ist do Grecka s kamoskou, maleho moze zobrat do Besenovej napr., je tam super, uziju si vodu a mozno sama usudi, ze po troch dnoch neustalej starostlivosti ma dost.

vroni
28. máj 2016

5-rocne dieta by som na 10 dni nepustila s nikym, s manzelom teoreticky ano, prakticky je to blbost, sla by som jednoducho s nimi 😀

petra3312
28. máj 2016

@savrnochova moj synovec siel so mnou na Slovensko na prazdniny k starym rodicom prvykrat tusim ked mal 2 roky. Sestra za nami prisla po 10tich dnoch. Synovec bol na mna zvyknuty. Potom som ho vzala aj ked mal 4 roky na mesiac. Naposledy bol so mnou aj s mojou dcerou minule leto - to uz mal skoro osem rokov zasa na mesiac. On sa tesil, aj ked jasne boli aj chvilky, ked mu bolo smutno za rodicmi. Moja dcera ma teraz 4,5 roka a ona by bez nas nesla s nikym. Nechce ist ani na jednu noc k malej sesternici, s ktorou su kamosky. Takze Ja by som nepustila z tohto dovodu.

sasa1310
28. máj 2016

@savrnochova nechápem čo máš obavy. Veď babka nie je vôbec stará, malý je na ňu zvyknutý, tak v čom je problém. A že ti bude smutno a ty máš blbý pocit? Veď buď rada, že si malý užije.
Môj bol ako 5 ročný v Chorvátsku v tábore. A užil si to. Čo bude doma sedieť, keď nemusí. A tiež nemusí byť stále pri maminke. A dá mu to oveľa viac.
Nerozumiem inak názoru, že nepustila by som ho ani s mužom. Čo si vaši muži musia od vás pýtať povolenie, aby si vzali vlastné dieťa? Potom sa budete diviť, keď vám pôjdu do školy v prírode, že vám tam tie deti revú.
A to moje deti chodia pravidelne so starými rodičmi niekde a aj k nim spávať. Raz jeden, raz druhý.
Od 8 mesiaca chodil synátor k nim na noc a my večer spolu s manželom.

lenka.s
28. máj 2016

Zavisi aj od dietata, od povahy atd, ale ak sa na to babka citi, pustila by som. Nas najstarsi chodi kazdy rok s babkou na dovolenku a vzdy sa vrati domov velmi spokojny 🙂
@savrnochova

katrinka8
28. máj 2016

Ja by som sa rozhodovala na základe toho, ako dôverujem svokre - či je zodpovedná (veď ak už s dieťaťom dlhšie bola sama, viackrát, tak to vieš posúdiť), ako zvláda dieťa odlúčenie na pár dní od rodičov. Ak je svokra zodpovedná a dôveruješ jej (že si teda nezdriemne na pláži pri dieťati a dieťa zatiaľ "ujde" - čo mi príde trochu extrém, keď strážim ja deti napr. v záhrade - naše aj susedovie, tak zásadne nedriemem pri nich, predpokladám, že to nerobia ani zodpovední starí rodičia) a ak dieťatko zvláda byť pár dní bez Vás- rodičov, tak by som ho pustila. Mali by pekný zážitok obaja.
Mimochodom, ako tu niekto radil, že majú ísť do Bešeňovej - tak aj tam je riziko, že si svokra zdriemne a dieťatko sa stratí 😀 😀