Zdravím, rada by som sa informovala Vás skúsenejších
vybrali sme si dovolenku v dominikánskej avšak prestup je vo Frankfurte.. máme na to 1:45 bojím sa ci to stihneme. Je to letisko velke bludisko ? pripadne viete mi poskytnut nejake rady kedže sa letí mimo schengen ako najdem svoj spravny gate a podobne?
@bobusko37 ahoj, sestra bola tak isto v domin.rep...leteli z viedne, cez franfurt a v pohode..dokonca isli prvy krat takto niekam..najviac sa bali ako to vsetko stihnu, bo isli aj s 8roc.dcerou..ale, ze uplne super..takze sa naozaj nemusis bat..a prajem peknu dovolenku🙂
Pri co len minimalnej davke inteligencie sa na letisku neda stratit, to skor na autobusovej alebo zeleznicnej stanici. A hodina a tristvrte na prestup urcite staci. A v krajnom pripade, ak by ste (nie vlastnou vinou) dalsi let zmeskali, letecka spolocnost sa o vas postara a dopravi na miesto. Teda za predpokladu, ze ide o jednu letenku.
Frankfurt je skor velky dostat sa od kontroly k odletovemu gatu v T1, je ich vela a su vzdialene - cim je gate vyssie cislo, tym je dalej - peso 10-15 min od gate k exitu. Ale to iste je aj vo Viedni, aj tam sa clovek naslape k poslednemu gate.
Frankfurt ma dva terminaly T1 (vacsi A, B, C) - area B v strede -> zastavka ICE, Sbahnu dole, odchod skytrainu v B cku na prvom poschodi vzadu a T2(mensi D, E) spojene skytrainom (automatickym vlakom), ktory odchadza cca kazdych 5 min z T1 area B.
Cesta skytrainom trva 10 min. Cize treba 15 min na presun medzi terminalmi plus 5-10 min na najdenie/prichod na zastavku skytrain. (plus 30 min pred odletom zatvaraju check in - to sa vas netyka, check in mate vo Viedni). Cize pri zmene terminalov najneskor 60 min pred odletom treba ist smerom k skytrainu -> 5-15 min peso od gate + 15 min skytrain + kontrola 5-15 min + 5-15 min zase peso ku gate + nejaka rezerva.
Treba si dopredu v klude zistit, kam pri- a odlietate (T1/T2), odkial odlietate ( T1-A, B, C, T2-D, E) a ci sa musite presuvat v ramci terminalu (5 min peso medzi area A,B,C) alebo aj medzi terminalmi T1 a T2 skytrainom.
Ak v ramci terminalu, tak iba pozriet sipky a ist peso k spravnemu area/gate. Ak iny terminal, tak je najjednoduchsie sa spytat na informaciach, kde je v area B zastavka Skytrainu, aby ste nebludili. Skytrain v B je vzadu na poschodi. T2 je v pohode, mensie, prehladne.
1hod 45 hod je v poho. Treba ratat aj s cakanim v rade na osobnej kontrole, nenechavat na poslednu chvilu.
https://www.frankfurt-airport.com/en/travel/tra...
https://www.lh-travelguide.com/xx/en/frankfurt/...
@majkeel dobrý deň , viem že ste písali už dávno , ale my letíme 24.9.2024 do Varadera a tiež z Viedne pristupujeme vo Frankfurte nM. Dal ste tu do linku uplne úžasnú pomôcku a prílet z Viedne mi ukazuje zatiaľ Terminal 1 hala A/B a odlet do Varadera tiež Terminal 1 hala C . Chcem sa spýtať , na prestup, sk všetko pôjde ako ma , mame 2 hodiny , je to veľká vzdialenosť , či v pohode . Vopred dalujem za odpoveď .
Frankfurt je velke letisko, ale neboj sa, mas dost casu na prestup. Gate vo Fr. budes vediet az pred odletom, mozno ani to nie, v tom pripade to bud hlasia v lietadle alebo hned ako vystupis su tam info tabule so spojmi, vsetko je tam dobre oznacene. Jasom mala spoj ozaj ze na druhom konci letiska a trvalo mi hodinu kym som tam prisla.