Najlepšie miesto v Chorvátsku

14. nov 2023

Ideme v lete do Chorvátska a nie je to zrovna moja destinácia snov. Viete odporučiť miesto, kde to nevyzerá ako v Senci na jazere? Kde nie je hlava na hlave, vreštiace decká, mútna voda a hnusné kamene? Neznášam topánky do vody, nedá sa s tým plávať. Doteraz som bola vždy z Chorvátska sklamaná.

bela30
14. nov 2023

Vodice

autor
14. nov 2023

@bela30 Určite Vodice? Toto je foto z pláže:

lenus81
14. nov 2023

bola som 3x v Chorvátsku. Tučepi, Vir, Brist.
Vir-des a mrte ľudí, Tučepy- mrte ľudí, Brist-malá dedinka, malá pláž a mrte ľudí. Čiže vreštiace decká, hnusné kamene,ale voda bola čistá. To je asi jediné plus

smajliica
14. nov 2023

Bez kamienkov v Chorvatsku bude asi tazke nieco najst 😅 nam sa zatial najviac pacilo na Krku a Omisskej riviere. Na Omisskej riviere sme boli iba my na plazi, ale viedlo na nu pokokos schodov. Bola to uplna dedina, tusim Lokva Rogoznica sa volala.

majlo1234
14. nov 2023

Ja som este nebola v Chorvatsku spokojna😃vsade je to narvane cez hlavnu sezonu, jedine dobre kupanie je z lode. Akirat ta voda je tam fakt krasna

tiezjedna
14. nov 2023

"Mútnu vodu" som v Chorvátsku nevidela nikdy, a to tam prakticky jednou nohou žijem; na dovolenky sme tam jazdili viac než 18 rokov. Ak sa chceš vyhnúť návalu turistov a zažiť krásne Chorvátsko, tak nechoď v sezóne a zájdi nižšie než na Istriu. To v skratke vyrieši všetky tvoje "problémy" s Chorvátskom. Potreba topánok je čisto individuálna záležitosť. Ja som ich nepoužila nikdy.

jaja20
14. nov 2023

Ja odporúčam Rab Lopar, ale nie Rajskú pláž,ale Livačina. Je tam krásny piesok, ktorý nie je mutny.

lusilla
14. nov 2023

Čím južnejšie tým menej ľudí, ostrovy sa tiež rovnajú menej ľudí. Keď má väčšina podmienku len po Zadar alebo po makarskú, alebo žiadny trajekt tým sa to eliminuje v podstatnom množstve. Otázka je či vy ste ochotní ísť trajektom a viac na juh. Peljašac a Korčula boli pokojné časti, Dugi otok tiež aj keď tam už to nie je čo bývalo ale dedinky sú pokojné. Na korčuli nájdeš pieskovú pláž, v Orebič na Peljašaci je fakt jemný štrk takmer piesok, na Dugom otoku je slávna pláž Sakarun s pieskom ale tam pokoj nehladaj.

avanka
14. nov 2023

Chodíme koncom augusta na 2 týždne už 9 rokov, už sme boli aj 21 dní, Chorvátsko je ❤️milujeme to tam. Do minulého leta som za naj miesto považovala Podgoru,od tohto leta vysoko vedie Orebič na poloostrove Pelješac..prenadherna krajina, ľudí tak akurát, resp menej, lebo už to asi je ďaleko, čisté more, hory.
Záleží,v akom období cestujete a čo očakávate. Mimo leta sme boli v Baške na Krku a v Paklenica Starigrad,tiež neskutočne miesta..na Krku však musí byť v lete plnka strašná. Taký Brač a jeho sumartin,sutivan..rovnako nádhera
Mútne more sme ešte nemali nikdy,áno sem tam po búrke chaluhy,ale to sa rýchlo vyčistilo.
Topánky do vody som nikdy nemala.

tiezjedna
14. nov 2023

@lusilla on stačí aj taký Ugljan... Ale mám pocit, že niektorí o naozajstné tipy nestoja, že tam vlastne ani nechcú ísť, ale "musia" lebo nejaký dôvod 😉

7lenka11
14. nov 2023

Ak nechceš preplnené pláže, tak jedine mimo sezóny. Bola som v Chorvatsku 6x, na rôznych miestach a všade bola v lete plnka…

autor
14. nov 2023

@avanka Na Krku v Baške sme boli na začiatku júna, plnka neskutočná
@tiezjedna Máš pravdu, musím tam ísť, tak si to chcem čo najviac spríjemniť. Úplne najradšej by som ale išla letecky do nejakého rezortu, čo ti poviem.

simca06022011
14. nov 2023

Mna nicim neohurilo Chorvatsko. Absolutne. Ale teda kamienkove plaze su v drvivej vacsine, s tym neporadim a potom ako pise @lusilla, cim juznesie tym menej ludom sa tam chce trepat autom. A hlavne nie standardne "letoviska" zname, typu makarska/split a sever (ten ani nepoznam priznam sa), lebo tam je vzdy plno ludi, pamatam si ze mi bol na figu apartman pri plazi, na plazi o 9tej rano nebolo kde uterak polozit a tolko spiny a bordelu ako na makarskej som nezazila nikde. Cize sme dochadzali do okolitych dedin sa kupat, tam sa dalo najst miesto a poloprazdne plaze.
Naj pre mna bol Mljet, saplunara. Totalne odveci, dlha cesta, trajekt =zarucene sa tam netrepu turisti hromadne. CO sa tyka ostatnych ostrovov = su na ne dennodenne dovezeni turisti, ved my sme boli z okolia makarskej vzdy lodami na vsetkych tych ostrovoch dookola. CIze o klude, neplnej plazi, neviem ci moze byt rec (Korcula, Hvar, Brac...)
A teda s morom ako takym som nemala problem, ak nebola niekde burka, vzdy bolo ciste.

A v konecnom dosledku netreba ist do chorvatska, je tu slovinsko, taliansko, grecko.. vsade autom sa da ist. Cierna Hora... Ak chces ist letecky do rezortov, tak do turistickych destinacii ako turecko a pod. podla mna chorvatsko v tomto nestoji za to, ak sme mali luxusne ubytovanie, tak cena bola vyssia ako keby sme isli niekde do zimbabve :DD

tiezjedna
14. nov 2023

@autorka letecky môžeš ísť aj do Chorvátska, posledných x rokov tam inak ani necestujem... Akurát s tým rezortom si vyberieš lepšie asi inde. Osobne som toho názoru, že k CRO musí mať človek vzťah. My tam máme zázemie a obrážame ho loďou, takže môj pohľad je totálne skreslený😉 vidím Chorvátsko diametrálne odlišnou optikou než 80 % turistov, ktorí sa tam ponevierajú po preplnených plážach a strkajú použité servítky do tyčiek na slnečníky😉

zuzanna822
14. nov 2023

Stopercentne Narodny Park Kamenjak Istria a mestecka okolo - najkrajsia priroda v Chorvatsku, malicko ludi - nadherne plaze. Odporucam pozriet fotky.

yoxinka
14. nov 2023

Tak autom dostupné, relatívne blízko máš piesočné podložie v Privlake. Netreba topánky do vody a ešte Nin. Nin sa mi páčil, Privlaka nie. Boli sme aj v Slatine, tam sa mi mega páčilo, ale kamene. Ja na tvojom mieste idem do Grécka 🤪.

tiezjedna
14. nov 2023

@autorka ak ti to nevadí a hľadáš nejaký rozumný kompromis, napíš mi správu. Pošlem ti tip, kam sa vypraviť, aby tam nebolo milión ľudí a nebudeš ani boty do vody potrebovať😉

rebrambora
14. nov 2023

Do Chotvatska sme chodili kazdorocne. Prenajali sme si dom s vlastnou plazou, ak sme chceli usetrit, tak ak bez sukromnej plaze, ale na miestach mimo hotelovych rezortov.
Chodievali sme stale inde.
Ja taketo plaze co si poslala som v Chotvatsku ani nevidela.

jovka
14. nov 2023

A prečo idete do Chorvátska ked si takto naladena?a odpoved : mne sa pacilo v pule,ak mas auto môžte si vybrat z viacero pláží,niektore boli prazdnejsie,ale vsade boli kamienky.

macilaci
14. nov 2023

@tiezjedna posielam ip

macilaci
14. nov 2023

Pláž Čižici. Umrel život 🫣. Málinko ľudí. Bufet. Piesok a čierne bahno. Mne sa páčilo. Deťom 13. A mužovi nie. Nič tam nie je 🙈. Len kľud.

rooberta
14. nov 2023

Plaza cigánka Rab, zatiaľ naj pláž akú som kedy zažila, boli sme prvý septembrový týždeň, bolo to ako na pustom ostrove. Ako v divočine, nie je tam žiadny bufet ja to milujem, tiež neznášam typické preplnene plaze. Ale bola som tam v roku 2018, nezarucujem, že to už teraz nevyzerá ináč. Vyššie spomínané Vodiče určite nie. Tam sme boli tento rok, pamätala som si okraj Vodíc ako opustenú nudistickú pláž tak som sa tam tešila a oni to tam celé vybudovali, zrušili nuda pláž a ja som sa tam nemala kam schovať, všade ľudia do plaču mi bolo 😅

yoxinka
14. nov 2023

Letecky do rezortu sa oplatí len Turecko, tam je pomer cena/výkon ok, aj keď Turecko posledné roky mega zdraželo. Rezort v Chorvátsku bez kameňov je Zaton, ale ľudí je tam milión.

alex666
14. nov 2023

Ostrov Mali Losinj. Su tam sice kamene, ale ludi je tam pomenej, pretoze je to taky zastrceny ostrov, kde sa zlozito ide, preto tam vela ludi nechodi. A je tam krasne 🙂
Za tyzden co sme tam boli som Slovakov vobec nepocula, stretli sme iba jednu cesku rodinu. Inak sami Slovinci a Taliani tam chodia.

almia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tiezjedna
14. nov 2023

@almia prečo primadona?? Každý normálny človek ak má možnosť, tak sa vyhne preplneným letoviskám 🙄 My sme sa vlani prispôsobili známym, pretože sme chceli, aby si to decká spolu užili. A fakt otras. Keby to mal byť náš jediný pobyt v Chorvátsku, tak by som zaplakala.

clarissa96
14. nov 2023

Sa smejem na tejto diskusii :D nerozumiem, mne ľudia nevadia, som tolerantný človek, myslím, že na dovci je každý v pohode, bez stresu, aj keby vychytam plnsiu plaz, neodstrelim sa ani nemam pokazený deň. My sme v HR dvakrát do roka (aj s loďou sme už boli - aby sme nespadli len do vreca úbožiakov) a nevidela som strkať nikoho servítky do slnečníkov. To zvyknete robiť vy ci akych ľudí tu popisujete ?

avanka
14. nov 2023

Áno,to mi je jasné,je to krásne miesto
Takéto krásne miesta tam sú, len musíš vedieť kam a kedy ísť
A tiež sa zamýšľam nad tým,prečo Chorvátsko,keď tam ísť nechceš..čo to bude za dovolenka..

tiezjedna
14. nov 2023

@clarissa96 nie, to som videla, keď sme boli v mestečku zvanom Selce. Otras. Fakt som sa hanbila za nich. Nevravím, že je to štandard, ale vidieť je to na vlastné oči je až neuveriteľné. Jedna mladá pani dokonca rvala použitú plienku pod šuter, aby sa s ňou nemusela prebehnúť do koša. Bola z tej istej skupiny. V tom úžase som asi ocenila to, že nenechala to dieťa s**ť do vody😒

danusskaaa
14. nov 2023

Pag