Môže 14 mesačné dieťa pri mori ochorieť?

mata0410
11. máj 2015

Moze 14mesacne dieta nejako ochoriet na dovolenke pri mori? Chceli by sme ist do Chorvatska.

libka1
11. máj 2015

moze, presne tak isto ako moze ochoriet v Tatrach alebo v Nitre...

katkasofi
11. máj 2015

@mata0410 hlavne nedávať na prudké slnko a pozor na klímu....veľa natierať. Podnebie takmer to iste ako na Sk, takze veselú dovolenku 😉

mata0410
autor
11. máj 2015

@libka1 cize nic take cudzokrajne? Mama ma odhovara ze s takym malym deckom nemame ist lebo ochorie tak si to pre istotu zistujem. Ona sa totiz boji vsetkeho.

libka1
11. máj 2015

@mata0410 dietatu to prospeje, chorvatsko je ako keby si bola u nas, trochu narocnejsia cesta, ziadnu zmenu oproti nam okrem dobreho morskeho vzduchu a vody nevidim, a to je zmena prospesna... dodrzujes presne tie iste pravidla a si v poho, dieta tiez 😉

zuzana_j23
11. máj 2015

@mata0410 ja som bola prvy krat v chorvatsku ked som mala rok( 20 rokov dozadu) a neboli ani dialnice ani klimatizacia nic som nechytila ani neochorela 🙂 peknu dovolenku prajem 🙂

tenerifka
11. máj 2015

@mata0410 Ak s nim pojdes do krajin ako Guinea, oblast Amazonie v Brazilii prip.do Kambodze v obdobi dazdov, tak moze ochoriet na malariu, dengue, v niektorych africkych krajinach aj na zltu zimnicu(to je naozaj nebezpecne ochorenie). Ak s nim pojdes len k moru v ramci EU, ma take iste riziko ochoriet ako keby ste zostali doma, ved rodicia tych desattisicov malych babetiek co s nimi cestuju hore-dole urcite nechcu vystavit svoje dieta nejakemu riziku....smelo do toho, more detom len prospeje, nie ste viazani prazdninami, kedze dieta je este male, tak sa vyberte v juni alebo v septembri, kedy su letoviska poloprazdne, je tam klud a ceny podstatne nizsie.....

mata0410
autor
11. máj 2015

diky baby tesim sa, lebo tu pod tatrami ktovie kedy a ako dlho bude teplo.

sonula44
11. máj 2015

my chodíme každý rok do chorvátska aj ked najmenšia mala cca5 m a a o rok mala 1r.a5m vždy v pohode .
prajem krasnu dovolenku .. 😉 😉

verushkokav
11. máj 2015

može aj nemusí , vždy je to 50 na 50 ,,,, aj ty možeš ochorieť na dovolenke aj nemusíš , u každého je to 50 na 50 😉

katrinka8
11. máj 2015

@mata0410 - my sme boli so synčekom prvýkrát pred rokom, keď mal 8 mesiacov 😉 Cesta perfektná, spal tam lepšie ako doma, bol veľmi spokojný. Dcérka bola prvýkrát ako 2-ročná. Neochorel nik. Cudzokrajné choroby tam nie sú 😉 More nám doporučila aj naša pediatrička, povedz mamine 😉

martina833
11. máj 2015

pozor na to co vypije (aj zuby by som umyvala v balenej vode, teda aspon ja mavam vzdy v zahranici s tym problem), na spalenie a prehriatie a malo by to byt v pohode, chodia aj s mensimi

jeennyv
11. máj 2015

@mata0410 dieta, dospely clovek, kazdy moze a nemusi ochoriet hocikde...ako baby pisu more, tatry nie su ziadna vynimka...prave zmena prostredia nemusi na niekoho vplyvat dobre....to ci clovek ochorie sa ovplyvnit da tazkom ak mas byt chory budes, ak nie tak nie...zalezi na imunite a dalsich x faktoroch