Baby, poraďte, kam ísť na rhodos? Ktorá časť je lepšia? Uvažovali sme nad Kolymbia (hotel Kolymbia Sun)..máte niektorá skúsenosti? Ďakujem 🙂
@slnecnica87 tiez mozem len odporucit,tiez sme boli a bolo famozne 😉
@slnecnica87 boli sme tam,uplne super
@slnecnica87,my sme boli v hoteli Kolymbia Sun.Je to priamo v centre.Kolymbia je malé letovisko,pokojné,skôr pre rodiny s malými deťmi.Hotel je menší,rodinný.Ubytovanie,aj strava v poriadku.Má len dva bazény-veľký a detský+malý miniklub.Inak nič.Boli sme v júni,animácie neboli-možno v sezóne bývajú,to neviem.Pracuje tam veľa slovákov,aj na recepcii bola kočka od nás,takže žiadny problém.Nakoľko sme mali vtedy malé dieťa/18 mesiacov/,tak nám to vyhovovalo.Teraz by som volila už niečo iné. 😉 Ak to mám zhodnotiť-vzhľadom na tri *-spokojnosť.Ale inak Rhodos nás moc neočaril,už by sme sa nevrátili...
@slnecnica87,skôr by som volila okolie mesta Lindos,tam je krajšie 😉
My sme boli v Kolymbii.je to taká kludnejšia časť narozdiel od Faliraky.ale ked si prenajmete auto pobeháš krížom krážom celý Rodos v pohode.
Ja som bola tiež v Kolymbii a bolo skvele, boli sme v hoteli Marianna Palace Hotel. Krásne more a teplé dokonca i v septembri 🙂
my sme boli na Rodose 2x. Raz s jednym dietatom (2r) v oblasti Pefkos a minuly rok s detmi (4r a 1r) v Kolymbii. Ked mam porovnat, tak nam sa pacilo aj aj, ale skor v Pefkose. tam bola piesocnata plaz a trosku viac hore to bolo, trebalo sem tam aj do kopca ist. Lindos sme videli z autobusu a je to naozaj kraaaaasne mesto. Skoda, ze dcera bola malicka a nemali sme vodicak so sebou, aby sme mohli ist autom cez ostrov. V Kolymbii sme boli trosku dalej od tej rusnej casti. mali sme na vyber 3 ci 4 plaze. Pri nas bola uplne kamenista, dalej pri centre bola pieskovo-strkova a potom pieskova zatoka. Boli sme aj hore na tych utesoch (s kocikom 😀 ) a paradny vyhlad, naozaj, ale bol straaasny vietor vtedy. A co sa tyka mora, na Rodose je kraasne more, ale krajsie oproti Kolymbii bolo v Pefkose, i ked tam boli plaze uzsie a az dalej sa rozsirovali 🙂 A myslim, ze je jedno kde na Rodos sa pojde, myslim, ze v Grecku je nadherne vsade. My milujeme Grecko 🙂
mozno to niekomu pomoze 🙂
@slnecnica87 a mne sa najviac v grécku páčili pláže a more.
@slnecnica87 A este sa urcite chodte pozriet do Prassonisi na juhu ostrova.🙂
my sme boli v hlavnom meste Rodos, su tam pieskovo kameniste plaze. mi sme mali pri hoteli plaz stredozemneho mora, ktore bolo velmi pokojne (ale sama skala) ale chodili sme peso alebo autobusom k egejskemu moru, tam boli aj vlny. navyse je tam stare mesto, kde su tie take ulicky plne kaviarni a obchodikov a pristavy. to bolo vsetko na skok, vsetko sa to dalo zvladnut aj peso. my sme este nemali babo, tak neviem, ako s detmi. keby som mala ist znova tam, tak by som len zvolila iny hotel blizsie k tomu egejskemu moru. raz sme sa boli kupat aj vo faliraki, tam je vyhoda piesocnej plaze s pozvolnym vstupom, ale je to skor take komercnejsie tam, vodne atrakcie, obchody, restauracie a hotely. v Rodose bolo trosku aj tej historie a atmosfery primorskeho mestecka.
a zevraj aj Afandou Beach je pekna plaz, nie su tam ziadne hotely, len cista plaz 🙂 ...my sme neboli od nej daleko, a az na konci pobytu sme zistili, ze to len kusok od nas busom 😀 😖 no ale s nasim malym sa nedalo aj tak nikam na vylet 😕 😀
alebo, ze by to bola ta Tsambika beach ? :D
@palomka Dobrý deň, s akou cestovkou ste boli? A aký hotel? Je tam kráááááááááááásne
@bellaregaca nepamatam si aka cestovka.
Ahojte! V tomto článku je celkom dosť informácii o dovolenkovaní na Rhodose, aké časti sú pekné, aj na aké výlety sa dá vybrať v okolí.. Snáď sa bude páčiť a pomôže pri rozhodovaní:
http://www.dovolenka-pri-mori.sk/rhodos-dovolenka-na-ostrove-pobozkanom-slnkom/
@slnecnica87 Kolymbiu môžem len a len odporučiť .... nádhera sama, úžasné more, ktoré hrá všetkými modrými farbami a nádherné skalnaté utesy po okraji. My sme boli v Memphis beach hotel, maximalna spokojnosť- boli sme minulé leto.