Kempy a prázdninové komplexy v Taliansku

cibka1
9. jan 2015

Ahojte. Chcela som sa spýtať na Vaše skúsenosti s kempami a prázdninovými komplexami na severe Talianska. Chcela by som objednať na leto nejaký MOBILHOUSE alebo niečo podobné... Hlavne aby mohli deti voľne behať, nie byť zatvorení na hoteli, samozrejme s bazénom. Existuje niečo také v chorvátsku? Poraďte dobrý kemp, prázdninový komplex. Za každú radu ďakujem

rena40
9. jan 2015

čauko,pozri na toto http://www.aironebiancoresidencevillage.com
tiež nad tým uvažujeme,cez cestovku ITS BILLA...

katkasofi
9. jan 2015

@cibka1 my sme boli uz vo viacerých kempoch, v Taliansku sa nám najviac páčilo v camping Marina di Venezia. Super pre deti, krásna pláž, obrovské kupko s tobogánmi a večerný program pre deti. V Chorvátsku sa mi moc nepáči, ešte tam cítiť trošku socializmus, na pláži buď kamene alebo panely (myslím sever). Keď tak pozri v Chorvátsku Solaris, ale tam si musíš miesto o dosť popredu zabookovat... Dve rôzne krajiny, ceny v Chorvátsku samozrejme lepšie, ale ostatné služby jednoznačne Taliansko...

cibka1
autor
9. jan 2015

@katkasofi mňa to chorvátsko tiež moc neláka, taliansko je srdcovka aj kvôli pieskovým plážam. Chorvátko mi príde nebezpečnejšie pre deti. Idem to hned pozrieť. Dakujem Vám za typy.

cibka1
autor
9. jan 2015

@rena40 aké je moje pod benátkami, hovoria, že dosť špinavé. Neviem. Co hovoríš?

katkasofi
10. jan 2015

@cibka1 😉 špinavé ani nie. krajšie more je samozrejme na juhu 😉

rena40
10. jan 2015

@cibka1
čauko,tiež neviem...ešte sme tam neboli,zatial len v Chorvátsku,ale tiež hladáme piesok a preto pokukujem po Taliansku 🙂

rena40
10. jan 2015

@katkasofi
čauko,prosím ťa,nevieš aké je more v okolí Ravenny,resp.Lido Delle Nazioni?

katkasofi
10. jan 2015

@rena40 ravenna, rimmini, riccione nič moc. Oplatí sa keď tak ísť dole, circa od san benedetta del tronto....a potom druhá časť talianska a calabria, Sardínia, Sicília....skúšali sme aj kempy aj hotely, plus ja som v Taliansku žila 5 rokov tak trošku poznám 😉 a chceš ísť aj ty do kempu?

makromolekula
10. jan 2015

@katkasofi velmi sa tesim, ze si ochotna sa podelit s takymito vzacnymi info. prosim ta keby si mala porovnat napriklad dovolenku v marina di venezia a samotnom lido di jesolo? v com to ma vyhodu s detmi?atmosfera? ceny? dakujem Ti velmi pekne.

radka1992
10. jan 2015

Ahoj, ja som bola pred 2 rokmi v kempingu Parco Capraro v Lido di Jesolo a boli sme aj s malým chlapčekom, vtedy mal 2 roky. Bolo super a boli sme cez CK Fifo, len oni teraz už ten kemp neponúkajú. Možno ešte nejaká iná cestovka bude ponúkať zájazd do tohto kempu. Viem že tam boli aj karavány aj stany. Alebo skús napísať rovno im: http://www.parcocapraro.it/index.php?lang=en

rena40
10. jan 2015

@katkasofi
nie,ja chcem hotel so stravou...páči sa mi toto http://www.satur.sk/hotel/airone-bianco?krajina...
Hladám niečo bližšie ako Palmovú rivieru :(

macvo
10. jan 2015

lido di jesolo nikdy viac, pozrieš do ľava - slnečníky, požrieš do prava - slnečníky a behom 10 sekúnd stratíš deti, xi xi, pláž má 12 km...
my sme boli veľmi spokojní v international camping tre moschettieri - lido di spina - okolo 140 km od Benátok, fakt že kľud a more - no občas zelené riasy, ale brutálne teplé more a 50m od brehu voda po pás - pre deti skvelé !!!

rena40
10. jan 2015

@macvo
čauko,tak to si bola kúsok od Lido Delle Nazioni...ako to tam vyzerá,hlavne,čo sa týka mora?

macvo
10. jan 2015

@macvo
je to 105 km od Benátok, teraz som si to pozrela lepšie...

macvo
10. jan 2015

je to ľudnatejšie ako di spina....
nám sa to tam celé pozdávalo, no a to podotýkam, žemali deti 2 a 3 roky...

rena40
10. jan 2015

@macvo
tak my máme velké deti...mne sa tam tá pláž nezdá taká široká ako napr. v Rimini,tak si myslím,že tam nebude tak veľa ľudí...ale celkom plytké more nemusíme :(

macvo
10. jan 2015

@rena40
hore som už písala, more občas riasy. ale v poho...

lubina
10. jan 2015

@cibka1 v Le Caorle su super domcekove komplexy. Boli sme tam pred tromi rokmi a bolo super...Je to na severe Talianska, isli sme autom, a to mala mladsia dcerka tri roky, zvladla to....bolo tam vyborne

katkasofi
10. jan 2015

@makromolekula oni sú v podstate blízko ako miesta pri sebe. Lido di Jesolo je určite vybavenejšie čo sa týka prázdninovej kultúry ako Cavallino treporti kde je kemp Marina di Venezia. Otázne je či idete do hotela alebo kempu. My mame obytný príves, takze kempujeme a máloktoré kempy sú tak vybavené ako je Marina di Venezia. Ale zase keď by som mala ísť do hotela v Taliansku tak už by som viac nešla, myslím s deťmi na dovolenku. Určite by som volila napr. Turecko. Lebo keď porovnám ceny a služby a vyžitie pre deti (bazény, tobogany, detské menu v reštikach, all inclusive služby) v tomto Taliani dosť zaostávajú...popravde dieťa veľmi more nebaví a určite chce aj šmýkalky a bazén bez morskej vody... Boli sme v jednom podľa Talianov baby friendly hotelovom komplexe no... All inclusive podľa nich boli raňajky (iba ich typické sladké)'obed a večera vyber z troch jedál na objednávku deň vopred. Ja po taliansky viem ale manžel nie, chýbalo nám menu v taliančine a celkovo personál nevedel angl/nem. Ale to sme neboli cez cestovku.

macvo
10. jan 2015

@rena40
ak chceš do kempu, pozri si ich oficiálnu stránku, je to tam pekne vidieť:
www.tremoschettieri.com
a fakt tam nie je tak veľa ľudí, iba víkendy musíš viac rátať
ozaj odporúčam

alusha
10. jan 2015

my sme boli minuly rok v Lignane, sice nie v kempe, ale velmi sa nam pacilo a je tam aj kemp

radka1992
10. jan 2015

@macvo ako .... neviem ale nám sa deti nestratili ani náhodou :D :D :D ale každého názor, ja hovorím 100ľudí 100 chutí, takže ja len vravím kde som bola a že sa mi tam páčilo. Piesočná pláž a kemp.... 🙂

macvo
10. jan 2015

@radka1992
xi xi, nestratili sa ani nám, len keď som sa pozrela na brehu mora vľavo a potom vpravo, až sami zahmlilo pred očami - pri našich deťoch sme to mali veľmi veselé !!!
ale inak jedlo, život, zábava - skvelé 🙂
my sme mali bicykle čo by kameňom dohodil, chodili sme hore dole, do lunaparku, na výlety, bolo fajn. ale tre moschettieri bol úplný relax

katkasofi
10. jan 2015

@rena40 aha. No drahé to síce nie je (teraz so zľavou), je to relatívne blízko, čiže nebudú vysoké poplatky za diaľnice. Je tam písané že 300m od mora (vzdušnou čiarou?-vyzisti), mne by vadili asi tie animácie pre deti nie v slovenčine a no strava light all inclusive - aby ste si vedeli vybrať, viď môj príspevok vyššie.

rena40
10. jan 2015

@katkasofi
všimla som si,že majú iný system AI-je to skôr plná penzia,ale ja by som to brala cez ITS BILLA s polpenziou plus....more je cca 1 km,ale vraj je doprava na pláž v cene 🙂
Kolko by prosím Ťa boli poplatky za dialnicu do tejto oblasti ?dík za odpoved 🙂

katkasofi
10. jan 2015

@macvo skutočne v tom kempe pýtajú 3eura/osobu do bazénu ???

jumama
10. jan 2015

http://www.campingpinomare.it Nadherne mobilne domy pod borovicami...

macvo
10. jan 2015

@katkasofi
upss, tak to netuším, všade bolo len písané, že treba čiapku do vody.... my sme neboli ani 1x, sme moroví... 🙂

radka1992
10. jan 2015

Ahaa tak som zle pochopila.... 🙂 ja som bola 2x v taliansku, raz este v San Benedetto del Tronto a tam bola tiez taka dlha plaz takze asi preto ma to neprekvapilo 🙂