Maminky,rozmyslame ist na letnu dovolenku aj s 3 rocnym syncekom do Egyptu.som trosku na pochybach,ci je to vhodna dovolenka pre take male dieta.mate skusenosti?
Ja som bola v Egypte v maji a v auguste. Co sa tyka podnebia tak v letnych mesiacoch by som tam uz nesla, velke horucavy, dnu zase klima ako v chladnicke, sok pre telo velky. Treba si davat pozor na vodu, nejest nic co sa umyva vodou, radsej tepelne upravene. Za mna by som tam s detmi nesla, aj ked su vacsie, v prvom rade kvoli bezpecnosti.
@barborik3 úplne v pohode. Strava záleží od hotela, ale pri all inclusive sa dá v pohode vždy niečo vybrať, hladovať určite nebudete. Odporúčam ale piť len balenú vodu, prípadne čapovanú z barelov, nedávať ľad do nápojov, pri bare pýtať vždy bez ľadu. Pre dospelých je dobré zobrať na dezinfekciu nejakú dobrú domácu - ráno na lačno za štamprlík a žiadne problémy nehrozia. Pri deťoch ak by nastali problémy, tak kúpiť na mieste Antinal - buď v lekárni alebo ho mávajú aj na hotelovej recepcii, v lekárni stojí cca 2 doláre, na recepcii to môže byť viac.
@carrie4 kvôli bezpečnosti? nuž mne príde menej bezpečná ktorákoľvek európska metropola než turistické oblasti v egypte...
Nesla by som ani ja, nie este s dietatom. Aj v super all inclusive hoteloch je len dovazana uzitkova voda (v kupelni, staci dieta osprchoval, ono si chlipne vody a faraonova pomsta je na svete), v lete horucava na zosalenie a klima na plne sajby no a do toho bezpecnostne podmienky - proste nemam zaujem.
Nešla by som do Egypta ani s dieťaťom a ani sama už. Egypt išiel celkovo dolu ako destinácia, je to lacná dovolenka. Ale ja som si zakaždým z tadiaľ odniesla hnačku a musela som ešte dva týždne jesť antibiotiká. A to som pila vodu len z fliaš a ani ovocie a šaláty som tam nejedla. Dávala som si riadne pozor. A aj tak som sa nakazila. Je to na zváženie!!
Ja som bola v Egypte OK, ale môj manžel tie hnačky mal strašné, neprešli ani po Antinale. Musel dostať inekciu. Mne sa tam more páči ale s malym dieťaťom rozhodne nie.
More je tam krásne hlavne tie koraly a ryby ale neviem či to za ten risk s dietatom stojí. Ani mne to hneď neprešlo ešte som sa na Slovensku musela doliečovať.
Ja by som s dieťaťom nešla, odkrútila som si faraonovu pomstu aj s hospitalizáciou...takže napriek krásnym zážitkom sa tam už netúžim vrátiť..a obzvlášť nie s dieťaťom 😀
do Egypta sa neodporuča deťom do 12 rokov - nešla by som - bola som tam a faraona som dostala 2 krát, kamarátkyne deti 10rokov chytili akési pluzgiere na koži. nehovoriac o tom, že by som tam nedoverovala zdravotnej starostlivosti. U mňa jasné NIE:
Pre nas Egypt najlepsia dovolenkova destinacia. Pomer cen kvalita bezkonkurencna. Deti zatial nemame ale nemala by som problem ich tam vziat. Na AI je stale co na vyber aj pre deti. V lepsich hoteloch davaju uz bezne davaju cistu balenu vodu vo flasich v neobmedzenom mnozstve. Vhodna aj pre deti. A dospely kazde rano za poharik domacej a nikdy na nic nebolo 🙂
S dietatom odporucam dobre cestovne poistenie pre pripad nudze lekar vie prist priamo na hotel. A sukromne kliniky su tam na lepsej urovni ako statne nemocnice u nas.
Nikdy nepochopím, prečo si ide niekto "oddýchnuť" a vyvaliť prachy, aby sa celý čas kontroloval a bál, či nedostane prehánky. Ani zadarmo by som na také miesto nešla. Ved je tolko iných krásnych miest, prečo zrovna Egypt?
@carrie4 teroristov je plná európa... odsťahovať sa tam nepotrebujem, ale na dovolenku tam chodím rada, nemám odtiaľ jedinú zlú skúsenosť. Ani jeden jediný krát ma neprehnalo (a to sa mi podarilo aj napiť vody z vodovodu), moslimovia ako takí mi nevadia, nestretla som sa ani s obťažovaním... Samozrejme ich kultúra je iná, ale tak aj to je pre mňa jeden z dôvodov, prečo cestujem koľko sa len dá - aby som spoznala aj iné veci než mám doma.
@lienka737 aj egypt je krásne miesto a nie je pravda, že sa tam treba len báť a kontrolovať. To sú predsudky. Zlé veci sa stávajú kdekoľvek na svete, aj v európe, aj v usa, aj v austrálii či ázii.
A kde k moru by ste odporucali ist aj s dietatom? Ja som este rozmyslala nad Malorcou.to je moj sen.len cenovo je to pre nas dost vela.ake typy by ste mi dali?
@barborik3 do lietadla pre dieta hry a 4 hodiny ubehnu, ked to bude nocny let tak este lepsie lebo prespi, ak sa ale bojis letu tak neries ani ine destinacie a chodte na dovolenku autom/busom/vlaom. Strava tam je medzinarodna takze si urcite vyberies a pri all inclusive hladovat nebudes (ano su aj zle skusenosti ale to sa netyka len egypta, pri zlom vybere hotela mozes pri all inclusive hladovat aj v spanielsku). Faraonova pomsta - to je posledne coho by sm sa tam bala - bola som tam 3x a nic mi nebolo, treba davat pozor na hygienu ako hocikde inde a nepit vodu z vodovodu (ani umyvat ovocie, alebo lad do napojov) takisto ako hocikde inde - spominala som vyssie - ani v grecku alebo taliansku nemas pit vodu z vodovodu
Egypt nie je vhodný ani pre dospelých 😂
Podľa mna tiež je chorvatsko pre dieťa super a krásne more a blízko pri Slovensku ak by sa niečo stalo. A Taliansko tiež aj Gardske jazero v Taliansku je pekne síce neviem ako je tam v lete. Ale na taký víkendový oddych si to viem predstaviť.
S malým dieťaťom ideálne Chorvátsko...
@barborik3 Ahoj, zalezi na tebe. Znami boli minuly rok aj s 2 a pol rocnym dietatom, dietatu nic nebolo, iba im. Ale pre zaujimavost, ja som bola minuly rok na Mallorce a bola som hospitalizovana na 3 dni, lebo mi bolo zle zo stravy, moj muz aj cely ostatny hotel v pohode 🙂 Ja by som odporucala Grecko, to je moja srdcovka, nie je take drahe ako Spanielsko. Alebo mozno ako trosku lepsiu alternativu zvazit Turecko, ale tam som nebola.
@sissy27 mna nemusis presviedcat, ze ide o bezpecne miesto pre dovolenku s detmi...pozeram telku, citam spravy...egypt som si uzila ako sa dalo, nadherne more, sluzby, vylety...ale teraz je to o inom, bezpecnostne podmienky ako v tunise...ja si radsej priplatim, je tolko krasnych destinacii
Do Egypta v lete, to je ako guľka do hlavy.Kazdy kto tam ide si prvé dni odserie...čiže žiadna výhra...myslím, že je dosť krajín kde sa dá ísť...ale sto ľudí, sto chutí 😉
My sme boli minuly rok koncom júna hotel nič moc ale počasie súpera aj keď ku koncu už dosť horúco ale boli sme 15dni a mladšia mala síce faraóna aj muž ale po antinale všetko prešlo pre deti majú aj sirup ale tá chlipala vodu všade a najmä v bazéne takze ju to neobišlo.. staršia tá mala 4,5 roka tá nič ani ja. Mladšia mala vtedy 2roky my mame Egypt radi a vrátime sa ale určite iný hotel
S detmi si chvalia Turecko som si vsimla .
Známa bola s malým v Turecku a z 10 daňovej dovolenky 7 dní v nemocnici...s malými deťmi by som nešla niekam kde je hygiena na tak zlej úrovni... Chorvátsko alebo Taliansko ale keď niečo chcete lacné tak Bulharsko 🙂
@barborik3 a coho sa bojis? doprava lietadlom transfer autobus, ubytovanie hotel, more ako hocikde inde, jedlo bude na vyber, vodu nepit z kohutika ako napr ani v taliansku alebo grecku sa neodporuca, hygienu dodrziavas asi aj doma...