Dovolenky mimo cestovnych kancelárií a rezortov

25. feb 2023

Mate skusenosti s dovolenkami a poznavackami mimo cestovnych kancelarii na vlastnu past?Tak ze zozeniete lacne letenky,potom ubytko a proste idete?Ake z toho mate dojmy a skusenosti?Je to vobec bezpecne s detmi do 10 rokov?Mna to velmi laka ale nemam odvahu.

ivka225
25. feb 2023

Samozrejme, je to ovela flexibilnejsie a lacnejsie. Nemas sa coho bat, zvlast ak ma zvolene ubytovanie dobre recenzie.

mircalla
25. feb 2023

Ja som takto sla sama s 2 detmi. Ubytko, letenky a ide sa....Pripadne si naplanujem co tam vidiet, este som si v Skotku bookla aj fakultak cez miestnu agenturu. Boli sme tak aj pri mori. Ubytko som nasla cez booking.com ale potom som ich oslovila priamo, booking je drahsi, pomholi mi aj s transferom, este bol pomerne komplikovany - taxi/trajekt/taxi.
Alebo som sla skratka z letiska busom ci vlakom kedy ako
Viem jazykm takze nemam dake obavy, ale na prvy raz som bola nervozna pred cestou. Skus na prvy raz daco jednoduchsie, pobytovku

mysenac
25. feb 2023

Nikdy sme neboli na dovolenke s cestovkou. V lete pri mori sme boli na vlastnú päsť s deťmi Chorvátsko, Slovinsko. Poznavačky s deťmi Thajsko, Malajzia, Barcelona, Londýn, Madeira, bez detí New York, Island. Treba si naštudovať blogy, tipy a recenzie a spraviť plán cesty.... a nájsť letenky za dobrú cenu 😉.....je to super 😊✈️

tiezjedna
25. feb 2023

My sme boli s cestovkou asi dvakrát za celý život... Vždy si všetko organizujeme vo vlastnej réžii, ale nie kvôli cene. Obvykle to nijak lacno nevyjde, pretože máme svoje nároky jak na letecké spoločnosti, tak na ubytovanie. Momentálne sme s deťmi v USA a tiež sme si to celé naplánovali my, vrátane preletov tu.

sense
25. feb 2023

Vzdy chodime na dovolenku len tak...

vlado818
25. feb 2023

Chodime 2-3 do roka exotika podla lacnej letenky uz cez 15 rokov. Uplny top novy zeland, japonsko, brazilia.
AJ neviem moc...🤣
Na tento rok uz pripravene: thajsko,filipiny, usa.
Uz sa pripravujem na rok 2024.

nelca84
25. feb 2023

Dnes este niekto chodi cez cestovky?

autor
25. feb 2023

@vlado818 Dobrodruh 😁👍

autor
25. feb 2023

Velmi ma laka ist takto na Madeiru,iba s muzom,bez deti,turistika,poznavacka ale nie som velmi dobrodruzna povaha,ale chcela by som byt 😁

ivka225
25. feb 2023

Madeira je krasna, boli sme tam pred par rokmi, nevahajte. Velmi odporucam pozicat si tam auto, lokalna doprava za vela nestoji.

dskjhfdlkdjhl
25. feb 2023

My sme s cestovkou ani nikde a nikdy neboli, vzdy len na vlastnu past a aj s uplne malymi detmi (do roka) a boli sme takto aj na Novom Zelande.

missdiva
25. feb 2023

Chodime iba tak.
Madeira nie je nejaka extra dobrodruzna destinacia, kludne chodte s detmi. Tam vam nehrozi nic viac nez co hrozi aj u nas na beznom vylete.

autor
25. feb 2023

@ivka225 Tak ak mas skusenosti klidne odporuc ubytko.Laka ma tam turistika.

autor
25. feb 2023

@missdiva To nie ale turistikach sa mi s nimi nechce chodit.

ivka225
25. feb 2023

My sme boli v hoteli Panoramico a boli sme spokojni ... ale moznosti na ubytovanie tam mas stovky.

diewcatqoo
25. feb 2023

Nikdy v zivote som nebola na dovolenke cez cestovku. S dietatom sme boli prvykrat, ked malo 8 mesiacov 😑

nenne9
25. feb 2023

Vecne takto cestujeme.s CK sme boli par krat v zivote, inak na vlastnu past.....
najdes si ubytko cez spolahlivu stranku, letenky detto a ides.hlavne si precitat recenzie.a vyberat ubytko ktore ma vela vela recenzii, nie zopar. Ak chces konkretne poradit s nejakou otazkou o cestovani, daj sa do skupiny cestovatelska poradna na fb a pod lupou si problem vyhladas, pripadne napises co konkretne potrebujes vediet.urcite ti niekto poradi.
My sme cca pred 15 rokmi zacali cestovat s velmi malymi detmi a prve 4x sme sli cez CK.potom sme raz vyskusali oslovit priamo majitelov penzionu, chatu atd a ked sa to osvecilo, zacali sme cestovat bez CK.nikdy sme nemali zlu skusenost.a zazitky sa nedaju porovnat.byvat napr na francuzskom vidieku v starom dome so zahradou, alebo v centre stredovekeho mestecka sa neda porovnat ani s tym najluxusnejsim rezortom.ceny za ubytko velakrat lepsie ako na sk

deedol
25. feb 2023

jasne, chodime iba takto. zaklad su letenky a ubytko. mna napr. bavi to planovanie okolo toho, potom sa este viac tesim 🙂 a bez deti je to este jednoduchsie.

onedaynick
25. feb 2023

@nenne9 presne aj my tak, nerozumiem tym tureckym rezortom, nema to nic s cestovanim.

akinom0077
27. feb 2023

Ano, chodim vzdy na vlastnu past- booking + letenka

87saja
27. feb 2023

Chodíme tak bežne. Netreba sa toho obávať. Najnovšie nás čaká Cyprus koncom marca 🤩.

yoxinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
guiseppinka
27. feb 2023

Cez cestovku sme boli raz na mallorke, inak chodime sami, ale autom. Boli sme v chorvatsku, taliansku. Kym sme nemali deti, tak sme sli milano, verona na poznavacku... Mali sme ist raz s kamoskou do slovinska, ale korona nam to zrusila, potom sa nam narodil maly, tak sme zvolili zase auto. Aktualne vsak ale s kamoskou planujeme to slovinsko, iba my dve na vikend... Citam vela blogov, na co dat pozor. 4 dnove milano a verona ma stalo tyzden pripravy - co, kde vidiet plus nieco o tom... Rada takto planujem... Jedine co neviem, je vyhladavanie lacnych leteniek🙈

yoxinka
27. feb 2023

Včera sme s z takej dovolenky vrátili. Boli sme v Taliansku. Deti majú 11,6 a 3 roky. Letenky sme kupovali do Bari. V Bari sme požičiavali auto. Ubytká sme mali tri, všetko cez Booking. Postupne sme sa presúvali zo severu na juh. Bývali sme v trulli dome, na vidieku, ktorý vlastní niekoľko generácii jedna rodina, potom sme bývali v nádhernom veľkom byte v centre mesta, úplný opak prvého ubytka a nakoniec obyčajný byt v centre ďalšieho mesta, aby sme mali dobrú dostupnosť do centra, lebo sme už nemali auto. Moje deti majú toľko zážitkov z jedného týždňa, že to by nenazbierali v 20 rezortoch 🤣. Pochodili sme celú Apúliu krížom krážom. My už by sme do rezortu nešli. Rezorty sme si skúsili. Pre nás je to zlatá klietka totálne odtrhnutá od reality, alebo inak povedané, úplná nuda 🤷‍♀️.

guiseppinka
27. feb 2023

@yoxinka o takejto dovolenke snivam a dufsm, ze ju budeme moct coskoro uz absolvovat.. Len rozmyslam, ze kto je vacsi "nepriatel" ci decka (mladsie ako tvoje) alebo chlap🙄🙈.. Lebo ten mi v milane vkuse frflal, ze uz nevladze a bolia ho nohy... Mohla by si mi do spravy poposielat linky na ubytko, prosim? Dakujem krasnd

juliana6
15. máj 2023

@yoxinka dobrý večer môžem aj ja poprosiť tie úbytka,kde ste boli. Ďakujem