Baby ,skôr ako má tu ukrizujete , ja viem že je vojna ,veľa ľudí nemá peniaze na nič , a že je chudoba viem to ...prispievam kade tade , takže si to uvedomujem ...
Ide o to že mám výčitky že tento rok nepôjdeme na dovolenku , a deti strašné chcú ísť ,hlavne dcérka ...o ničom inom nehovorí, minulý rok bola a odvtedy ju to drží ..na dovolenku peniažky máme , ale by sme sa vyhadzali z peňazí a úprimne ? Bojíme sa čo bude..všetko išlo hore , nafta, plyn, elektrika,potraviny ani nevravím., náhodou prídu nedoplatky vyššie ..dcéra je ešte mala ,ona nevníma že išlo všetko hore...aj ja veľmi chcem ísť ...ale bojím sa , keby sme mali odložené o niečo viac tak ideme ale nemáme 😏 a zas vyhadzat sa z väčšiny peňazí asi nebude rozumné ..rozmýšľame nad výletmi na zámky, hrady, zoo v okolitych štátoch , trebárs Budapešť , Čechy...neviem už s mužom o Tom vedieme debaty mesiac a nevieme sa rozhodnúť..na druhej strane majú doma bazén , detské ihrisko spravené ale nooo nie je to more...šli by ste ?
no to uz ty musis vediet, co si mozete/chcete dovolit 🤷♀️ my k moru ideme ale vieme, ze mame odlozene na horsie casy a ist k tomu moru neznamena vyhadzat sa z uspor - ak by to znamenalo, tak by som nesla
mimochodom si to pripadne spocitaj 🙂 lebo take vikendove vylety po Slovensku vas mozu vyjst i viac - vikend v Tatrach je dnes taka palka, ze za to moze ist jedna osoba do kempu v Chorvatsku na tyzden
@diamond007 nechceme sa vyhadzat , náhodou vieš niečo sa stane ,pokazí sa kotol alebo niečo na dome a to sú vysoké položky , bojíme sa toho ...
@petamich vieš čo my máme väčšinu peňazí ,odloženú v nehnuteľnostiach , máme samozrejme aj finančnu rezervu ale už nie toľko ,doteraz som bola na rodičovskom ..ako máme aj na dovolenku , len väčšia polka by šla z toho a my by sme šli sami
@petamich na dovolenku na Slovensku nie , to má ani neláka úprimne ani kvôli cenám nechcem ...ozaj veľmi drahé...ale že vynahradíme výletmi kade tade
ako pisala Petamich, ak k moru, tak mat toľko odlozene aby ste sa nevyhadzali z peňazi.
Ale zas je scestne porovnavat tyždňový kemp v Chorvatsku s vikendom v Tatrach, kde si v hoteli, ci maš pol penziu a písat, ze to je drahšie ako v Chorvatsku. Treba porovnavať podobne zariadenia.
nie, nesla by som, ak by som nemala dostatocnu financnu rezervu na nepredvidane okolnosti
ale presne ako pise @petamich nadomnou, mozem potvrdit, ze tyzden pri mori napr. na severe Talianska nas vysiel menej ako tyzden v Tatrach
ale zase napr. na sever Chorvatska by to mohlo byt financne dostupne
alebo tu u nas na Slovensku vybrat nejaky babyfriendly hotel a vyuzit rekreacne poukazy
alebo zobrat malu napr. do Familyparku v Rakusku, nato by podla mna dlhsie spominala, ako na dovolenku pri mori
takze da sa aj lacnejsiu variantu vymysliet
kolko ma dcerka rokov?
alebo tam pri tom Familyparku by ste mohli prespat a ist sa este pozriet do Viedne, tam je tiez vela atrakcii
alebo blizko toho je tam madarske mestecko Sopron, tam je ubytko omnoho lacnejsie ako v Rakusku
a je tam blizko aj Neusiedlersee....atmosfera ako pri mori (pripadne kupele St.Martin, pekny aquapark)
alebo ist iba na 1dnovy vylet a pobehat toho viac ako tyzden pri mori
@hellwant hej hej pravdu mas, to len nech si clovek zvazi, ze co chce - ci more aj za cenu komfortu (ja napr. kemp by som nedala, nie som kamos s hmyzom 😂) ale zasa vikendovy pobyt v lepsom hoteli v Tatrach, to uz su take ceny, ze si realne clovek rozmysli, ze chcem dat za vikend tolkoto penazi 😬 to uz by som asi sla na par jednodnoviek, nech ma dieta pocit, ze vsade bolo
autorka, koľko rokov má dcéra?
@hellwant ja by som tiež nešla do kempu. to si môžem rovno ľahnúť na lúku na zem a nechať sa obžierať hmyzom 😀
@panelacikova mi prave zimomriavky naskocili, ja tiez hmyz nezvladam (pavuky a chrobaky nie su moji kamosi)
Treba sa prikryvat takou perinou na aku mate a mali by sa to naucit chapat aj deti. Ak je pre niekoho dovolenka pri mori nieco, co mu zoberie posledne uspory, tak asi by si ju mal odpustit.
@marci77 ďakujem za tipy , popozeram to 🙂
autorka, muž má asi rozum, vážne. veď ste boli minulý rok. pokiaľ nejde vyslovene o závažný zdravotný problém, ktorý potrebuje more, nikde nie je napísané, že rodina MUSÍ chodiť rok čo rok k moru. vezmite ju párkrát na kupko alebo k rieke, nech sa vymága. my sme boli pred 3 rokmi a ideme teraz. predtým mala dcéra 9, teraz 12. ani jej nenapadlo, aby si ona hovorila, že ona chce... pred rokom či dvoma. presne som jej povedala, že radšej ušetríme a pôjdeme ozaj že na dovolenku. a nie ísť tam a kdesi prespávať bohvie kde a rátať každú korunu. pochopila. nebol problém. takže dcére vysvetliť, že tento rok nie, možno nabudúce...
@petamich a u nás mám husaciu kožu aj z kliešťov 😲
urcite nepredavaj nehnutelnosti 😀 to radsej posetrite, nech sa mentalne citis lepsie a pojdete buduci rok a tento rok si to uzijete inak - teraz sa da kupit napr. v Martinuse taka knizka, ze Nase vylety a viete si tam spolu zapisovat, kde vsade ste boli (neviem ake stare je dieta), mne by sa to aj ako dospelej pacilo a bude to raz krasna pamiatka aj bez mora
@petamich pozriem knižku ,ďakujem ...
No už som bola v takej depke že som bola ochotná predať...😄
Nie ja by som nešla. Deti to prežili, proste som povedala, že sa to nedá, vysvetlila som a hotovo. Ja im neplním všetky ich priania, ale len tie, ktoré sú realizovateľné. Skús si sadnúť s deťmi a hľadať alternatívy s nimi. Tak aby ste boli aj vy pokojní a deti budú mať pocit, že sa prihliadlo aj na ich názor.
@panelacikova my by sme šli aj teraz na dovolenku ,a nepočítali by sme korunu ..minulý rok nás vyšlo Chorvátsko vyše 2500e ...🤷 Tak lebo sme nepočítali , tento rok by to bolo podobné 😄
@mikadooo vieš čo chceme ísť , zoo v okolitých krajinách , čiže nie SVK, výlety do akvaparkov (na SVK), hrady ,zámky ..
urcite nepredavaj byt, ved ho prenajimajte( asi ho aj prenajimate) hlavne ak je hypo, nech ju podnajomnik splaca a ak vam po daniach este par eur aj vo vrecku ostane tak super.
Byt sa predava napr. v kripadoch, ak by niekto vazne ochorel a trebalo by drahu liecbu, ci pri stahovani do zahranicia, ze by ste sa nechceli vratit , alebo keby ste chceli stavat dom a chybali by peniaze, ale kvôli dovolenke, lebo dieťa dranka na city ridičov iste nie.
autorka - tak potom sa musíš už len s mužom porozprávať. ak na to máte našetrené, je to len a len na vás dvoch. a ak sa neviete dohodnúť, bohužiaľ. my to tu ani jedna nezmeníme. my sme mimochodom minulý rok šli na 3 noci do piešťan. pozreli sme si mesto, šli do bazéna, na prechádzky, každý deň sme sa viezli turistickým vláčikom po meste apod. Bol to veľmi pekný výlet, a dohromady nás to nejak extra veľa nevyšlo. bývali sme v hoteli. staršom, ale hoteli. polpenzia.
Aj na Slovensku su krasne miesta, ja osobne nechapem ludi, ktori minu vsetky uspory na drahu dovolenku. Alebo ked si este na to beru pozicku 🤦♀️ podla mna, ked ich zoberies niekam na malu turistiku, opekacku, kupalisko atd. Budu spokojne. Treba ich viest ku skromnosti.
@panelacikova ale nie asi nepôjdeme ,musím byť rozumná aj keď veľmi chceme ísť, chceme pár veci prerobiť doma, kúpiť veeela dreva na zimu , niečo sa vyskytne hoc čo v drahych lpolozkach ...
Podľa mňa deťom nejde bezprostredne o to more, ale o zážitky a krásne prázdniny. Veď dá sa byť aj na Slovensku, veď Zemplínska Šírava, alebo Tajch vyzerá skoro (skoro) ako more, k tomu vodné bicykle, prip.ak sú deti väčšie jeden deň stanovačka atď..podľa mňa, dá sa aj na Slovensku užiť krásne leto a pripraviť deťom prázdniny. Ak ide teda o deti. Chata sa dá rezervovať, k tomu lacnejšie varenie (chatove) a hotovo. Alebo sa spýtaj kolegýň, kamarátok, či nemajú nejakú chatu v rodine, že by ste išli aj takto na týždeň napríklad. Za nejakú odmenu pre nich. Podľa mňa dá sa všeličo vymysliet
Mám dovcu kúpenú ešte v januári, idem k moru, lebo dovolenka na SVK má vyjde drahšie. Keď porovnám ceny v restikach a ceny atrakcii tak vyhráva dovca pri mori
Ale chodíme aj do Tatier, lebo milujeme hory, ale keď to spočítal tak 10 dni v Tatrach a 14 dni pri mori, vyhráva more
Treba aj trochu žiť, lebo sa človek scvokne z toho všetkého
@miriama1987
@pribinak my máme aj chatu ,
A aj stanujeme aj do zoo chodíme , alebo do rôznych lesoparkov , akoze snažíme sa nech majú pestry život , neberieme to tak že nikam celý rok nejdeme lebo šetríme na leto
@miriama1987
@pribinak alebo aj na rôzne farmy , k vode , zámky a tak no snažíme sa ozaj
Nie, nešla ak píšeš že sa nechcete vyhodiť z peňazí úplne.
Doprajte si predĺžený víkend v dobrom hoteli aj na SR so super detským svetom a má zážitok tak či tak prip.vylet do čiech, aquapark atď