chceli by sme ist na dovolenku na poslednu chvíľu, nikdy som nevybavovala dovolenku sama, bola som na nej len 2x s rodicmi. Prosím čo robit ako prvé? Hladat najskor letenky a potom ubytovanie alebo ako? Cestovku nechceme pretože to zvykne byt drahšie. A čo všetko treba vybaviť? Letenky, ubytovanie samozrejme ale treba aj poistenie alebo nieco podobne?
tak len letenky na poslednu chvilu byvaju dost drahe
a zacni s nimi az potomo ubytko
a poistenie samozrejme ak nemas napr poistenie na kreditke
Najskor letenky,aby si podla toho vedela najst termin ubytovania a samozrejme cestovne poistenie treba uzatvorit.
Ja ti ešte poradím, že keď nájdeš nejaké fajn letenky a budeš ich chcieť kúpiť tak pozri najskôr booking, aby si nedostala šok, že letenku kúpiš za super cenu a ubytovanie tam bude najlacnejšie od 5000€ hore 😅
@maribell toto je dobra rada, ja som tak hladala letenky na leto, nasla som Ibizu a Menorcu za prijatelne ceny, pozrela som airbnb a booking a teda sla som hladat letenky inam 🙂
Pokial nechces ist s CK, tak zabudni na to, ze budu lacnejsie letenky tesne pred odletom. Lebo mozu a nemusia. Samozrejme, ak si dostatocne sikovna a mas na to cas, zbuchas toto aj za pol dna, ze pozries letenku, ubytovanie v destinacii,pripadne transfery a pokupujes. Doma sa pobalis a letis.
S CK sa oplati kupit zajazd last minute, lebo to su pobyty, co si nikto nekupil, pripadne stornoval a oni potrebuju izbu obsadit a tiez miesto v lietadle. Tam vies vyrazne usetrit.
My sme v 1 deň zbuchali sami toto: Brusel -Ibiza -Barcelona-Menorka-Pariz-Praha....všade 4 dni, letenky nás vyšli veľmi lacno, ubytovanie k tomu sme našli v pohode cez booking a navštívili za 3 týždne veľa pláží, miest a pamiatok...
@marcellka32 tak vy ste už asi ostrieľaní cestovatelia 😉
@domiklik ani nie, doteraz sme vždy išli na 1 miesto na 2 týždne...teraz sme to mali iné, zaujímavé kopec zážitkov a nových miest a vymysleli sme to sami...nie je to umenie
Ja ta nechcem demotivovat, ale ked toto sa putas fak si najskor napkanuj vylet do Prahy a az potom niekam "dalej"
Najprv si vyber destináciu, pozri odkiaľ a kedy ti to letí tam a aj späť a potom hľadaj ubytovanie. Zohľadni aj cestu z letiska v mieste destinácie, popozeraj čo by si tam chcela robiť, vidieť, zažiť. A ako posledné poistenie do zahraničia. Daj si pozor či je to krajina kam stačí ísť na OP alebo treba pas - over či ho máš platný a aké podmienky platia pre vstup do krajiny.
Ja by som na tvojom mieste práveže išla cez cestovku. Mávajú tie zájazdy ozaj lacné, lebo ich už majú "kúpené" a keď nepredajú, tak prerobia. Letenky na poslednú chvíľu lacné nebudú, alebo nebudú vôbec, toto si ľudia zvyknú zabezpečiť v predstihu. Nehovoriac o tom, že si si nikdy sama dovolenku nevybavovala.
mas v prehliadaci moznost dvoch okienok? Tak si v jednom vyklikaj letenku az k momentu platby potom paraellne v druhom okienku ubytko a ked suhlasis z oboma tak obe zaplat. A nebudu prekvapka
Skus pozrieť na FB Karibik Cestovná agentura..ponukaju lacne pobyty 🙂
@marcellka32 posles mi linky, kde ste byvali na Menorce a na Ibize? Kolko pred pobytom ste bukli ubytovanie?
@onedaynick 2 dni pred ubytovanim, všetko cez booking nájdeš
Kludne pozri tu cestovku,takto na poslednú chvíľu je myslím cestovka istota a aj určité lacnejšia
@marcellka32 ja rozumiem, to mi je jasne. Ja so tiez hladala Menorcu a Ibizu 4 dni pred odletom, ale nic za rozumnu sumu pre styroch som nenasla.
@onedaynick pošlem večer
Letenky, potom ubytovanie, následne poistenie a potom už len s nadšením urobiť plán, čo pozrieť, kde sa chutne najesť, čo určite v danej destinácii neobísť.