Baby ahojte , platili ste dolármi alebo egyptskou librou ? 🙂 ďakujem
v USD. Mali sme aj vela 1 a 2 dolaroviek, oni su velmi vďačni za to, take vyzdobene izby ake nam robili potom 😊
V dolaroch, aj vonku v obchodoch som vsetko riesila v dolaroch. Ako baksis vezmu aj eura, no su to mince, radsej maju papierove dolare. Vylety bud v eur, alebo dolaroch, na jeden som potrebovala vybrat z uctu, bankomaty davaju len libry, ale ani s tym nebol problem. Pre mna lepsie pouzit eur alebo usd - tie ich peniaze nepoznam, nechce sa mi prepocitavat, kolko to je na nase, takze potom neviem vlastne kolko za co platim.
Upratovacovi som nechavala dve jednodolarovky - tolko uterakov, ozdob na posteli a plny mini bar som mala 🙂
V jedalni som si nasla jedneho casnika - tomu som vzdy dala dolar, ale on to nosil do krabicky na baksis - bol z tych poctivych. Oni si to potom delia vsetci, aj s ludmi v kuchyni, upratovacmi.
@katarinaba jej ďakujem , môžem sa spýtať v akom rezorte ste boli? Ja mám toho napozerané aj 800 eurové hotely len vždy sa tam nájdu recenzie ktoré ma odradia 😒🤦🏼♀️Tak to vidím teda na doláre 😇❤️
@katarinaba kukali sme aj tento a nad týmto veeelmi uvažujeme 🙂 https://www.invia.sk/hotel/egypt/hurghada/titan...
My sme boli v Titanic Beach Spa & Aquapark. Tento je 4* hotel. Hned vedla je Titanic Palace, ten je 5* - ale podla informacii od jednej kocky tu z MK, ziadny rozdiel, co sa ubytovania tyka - mozno len, ale to za priplatok, je mozna izba s vystupom cez balkon rovno do bazena. Inak obe maju spolocnu plaz s dlhym molom, kde sa da zist do mora na roznych urovniach - more plne rybiciek, v hlbokej casti aj ine potvorky. A tiez maju spolocny aquapark - rozhodne odporucam, ak sa bude dat, tak sa tam vratime.
Skus pozriet moj album na profile, mam tam viac fotiek. Este som zabudla - vsetko z oboch hotelov mozes vyuzivat - restauracie, vodne atrakcie, priestory. Len spat pojdes do svojej izby. Hotely su vnutri prepojene chodbou, je tam aj nakupna a zabavna pasaz.
Najlepšie je platiť dolármi, vezmú aj Eurá, ale s mincami majú problém. Ja som bola tento rok v Marsa Alam v hoteli Iberotel Costa Mares a je to topka!
V každej krajine je nejvyhodnejsie platiť bezpochyby ich domácou menou. Čiže pre Slováka meniť eura na doláre a platiť v Egypte dolármi, kde si každý predajca kurz nadhodnoti vo vlastný prospech je najväčší nezmysel. Ideálne zobrať eura a zameniť za libry. Pripadne vyberať priamo libry z ATM. Hotelov v hrg je neúrekom a záleží, čo od dovolenky očakávas. Co sa týka hotelov, mam celkom prehľad, čiže kľudne bližšie napíš, aka je tvoja predstava... Ako bakšiš kľudne môžeš dávať aj drobné eura, ver tomu ze sa potešia a nebudú mať problém si mince zameniť. Pri mojich prvých cestách do egy som si tiež zámienala doláre, ale nebolo to výhodné, čiže Doláre by som absolútne neriesila.
@miskasiska aj nad tým sme rozmýšľali! Akou cestovkou ste isli prosím ? 🙂
Fischerom z Brna začiatkom septembra, bolo to najlepšie rozhodnutie a absolútne neľutujem, aj keď je tento hotel na Egypt veľmi drahý
@miskasiska mali ste peknú pláž ? Nebola veeelmi koralova? Môj priateľ sa veľmi rad potápa , no ja som skôr za takú plytsiu kde si ľahnem na nafukovacku a relaxujem😁
Ak zvazujes Hurghadu, mrkni White beach hotel (na niektorych strankach pod nazvom Pickalbatros white beach) Len maju menej aquaparkovych atrakcii pre deti, alebo teda skor take pre mensie deti, ziadne velke tobogany
Pláž je pri vstupe trochu kamienková, ale potom je všade piesok a je hlavne pozvoľná. Priamo pred hotelovou plážou nie sú koraly, na tie sa chodí doľava na smer hotela Faryouz alebo doprava k rozostavanému mólu, ktorý bude patriť k vedľajšiemu hotelu, ktorý sa stavia. Čo sa týka koralov, videla som už aj lepšie, tento hotel je vyhľadávaný najmä vďaka tomu, že tu nájdete korytnačku a pri troche šťastia aj Dugonga. Tí sa väčšinou zdržiavajú až pri bójkach, takže treba vedieť dobre plávať.
Egyptskou librou, v dolároch som dávala len bakšiš, na to som si špeciálne zamenila 50 USD na jednodolárovky. Ich eg.libru som vyberala v bankomate pri hoteli. Ale zase delegátke za výlety sme platili v eurách.