Ako zvládate cestovanie s dieťaťom?

3. nov 2023

Mamičky ako zvládate cestovanie s dieťaťom? Ide o to, že idem sama. Dieťa v kočíku + kufor. Pôjdeme autobusom a následne vlakom a potom MHD. No začínam mať z toho obavy ci to zvládneme. Hlavne z nastupovanie.
Máte nejaké rady, tipy, skúsenosti?
Veľmi pekne vám ďakujem

ivec16
3. nov 2023

s tymto sme nikdy nemali problem, vzdy sa nasiel niekto kto ochotne pomohol alebo som niekoho poprosila… mne sa vzdy cestovalo s detmi mhd, lietadlom, vlakom, lodov lepsie ako autom… auto male deti neznasali lebo museli byt priputane v sedackach, kdezto v ostatnych dopravnych prostriedkoch bola moznost vziat ich na ruky

pribinak
3. nov 2023

Tak si zober taxík, ale dopredu sa objednaj, že máš kufor kočík a potrebuješ autosedacku

Výpravca ochotne pomôže, ľudia bežne cestujú a matky s deťmi tiež

beata_k
3. nov 2023

Alebo skus pozicat mosic. To mas hned ruky volne.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanaete
3. nov 2023

Dobrych ludi je vsade vela. Pripadne slusne poprosit o pomoc.

anjelicek26
3. nov 2023

Volila by som miesto kufra velky ruksak na chrbat uprimne... plus hodila prebalovaciu tasku este pod kocik do kosika... tahanie s kocikom a kufrom paralelne nevidim realisticky... bez ohladu na to, ci ti niekto pri nastupovania do MHD ci vlaku pomoze...

zuzanockamt
3. nov 2023

Kočík vymeň za nosič. Je to praktickejšie. Ak už musíš mať kočík, tak si vezmi veľký batoh na chrbát a pár vecí ešte v kočíku (dole v tom koši) odvezieš. Kombinácia kufor + kočík by pre mňa nebola možná.

amelie2017
3. nov 2023

Rocne dieta, 4 rocne dieta, kocik, velky kufor, batoh, lietadlo, autobus, vlak, taxik 😀 prezili sme. Bus problem nebol, vsetko slo do kufra. Do vlaku a z vlaku mi pomohli s kufrom a s kocikom ludia. Neboj, ludstvo este nie je take skazene, vzdy sa niekto najde, kto pomoze. Hlavne sa nestresuj dopredu.

mamelka
3. nov 2023

Ak sa dá tak nie kufor ale tašku. A naozaj brat len nevyhnutné veci. My sme teraz cestovali 3.x vlakom.

majlo1234
3. nov 2023

Ako hovori
@anjelicek26 pri takejto ceste je lepsi turisticky ruskak. Kufor som bravala iba na letisko. Inak ti urcite pri nastupovani niekto pomoze, ale tahat kufor s toacit kocar je sakra tazke

ivangeline
3. nov 2023

No...musis mat nieco na sebe ako pisu. Bud dieta alebo ruksak. ;D

julish
3. nov 2023

No kufor a kočík je napr kombinácia, ja som sa balila buď do ruksaku obrovskeho

julish
3. nov 2023

@ivangeline prečo? Ja som mala vždy ruksak a dieťa v nosiči

zorkahorka
3. nov 2023

Ja by som namuesto kufra vzala ruksak. S kufrom by som mala stresy aj ja 🤔

ivangeline
3. nov 2023

@julish ...lebo si mysli ze zvladne bez to aby mala noeco na sebe xD Ale tahat kociat a tlacit kufor... je narocne.. este je bude ozaj plny.

marcellka32
3. nov 2023

Jedno dieťa som mala na hrudi v nosiči, veľký ruksak na chrbte a za ruky ďalšie dieťa, ľahšie sa mi takto cestovalo ako s kufrom

babulkomale
3. nov 2023

S usmevom, ocnym kontaktom a milym hlasom dopredu popros o pomoc vyhliadnuteho mladeho muza.
Nie zamracena s ocakavanim, ze sa maju nukat a hadzat po cudzom kufri oni - sme take emancipovane niektore, ze muzi sa aj boja ponuknut pomoc.

struhanka
3. nov 2023

Zbaliť len to najnevyhnutnejšie. Veci, ktoré určite budete počas cesty používať, si dať na ľahko prístupné miesta. Na kočík dať prebaľovacia tašku, využiť košík pod kočíkom. Zbaliť si väčší batoh. Tlačiť kočík, ťahať kufor a tíšiť dieťa v kočíku, to nie je dvakrát výhra. Kufor vám bude len na oštaru.

autor
3. nov 2023

Áno, idem so športovým kočíkom, s 1,5 ročným dieťaťom. Veľký ruksak nemám, ale tak skúsim si od niekoho požičať. Ešte som sa chcela opýtať. Jednu cestu vlakom ideme len pol hodinu. Ako vtedy riešiť túto situáciu? Kúpiť 2 miesta vo vlaku alebo ako?

annalena
3. nov 2023

Cestujem velmi vela s 3 detmi sama, vzdy velky turisticky ruksak na chrbat. Doteraz to tak je, mam rada volne ruky, ci uz na platenie, pomoct im atd. Ked boli mensie, tak plus kocik a prebalovacia taska. Teraz uz maju svoje ruksaky.

cookie29
3. nov 2023

Co konkretne chces vediet? Ja cestujem sama s dvoma detmi. so starsim od 3m a s oboma som sla vlak + vlak + lietadlo ked mala mala 2m a starsie asi 3 roky. Ked som mala len jedno tak nosic + kufor, niekedy si dieta na kufor aj sadlo. S dvoma som chodila s kocikom. Dieta si poznas najlepsie Ty. Starsie kocik nehrozil, potrebovalo kontakt. Mladsie v pohode, a mam kocik ktory sa ovlada jednou rukou, ma plosinu kde sa daju dat veci. Najhorsie boli prestupy vo vlaku, ked potrebujes vsetko nalozit/vylozit, ale vzdy sa nasiel niekto kto pomohol. Dokonca mi napriklad v detskom kupe susedia ponukli, ze oni si idu po kavu a ze ja sa tam asi nedostanem a ze keby som nieco potrebovala tak nech nevaham

autor
3. nov 2023

@cookie29 hlavne by ma zaujímalo ako to je v tom vlaku co pôjdeme len pol hodinu. Ci kúpiť dve miestenky (pre mňa a pre kocik), alebo zostať stat v uličke. A teda skúsim zohnať ruksak, nakoľko kocik budem potrebovať

mamelka
3. nov 2023

Písala som tasku🙈 myslela som ruksak😁😁😁 a miestenka sa nekupuje pre kočík, to som vždy nechala kočík kde bolo miesto.napriklad teraz pri dverách, išli sme s IC a dala som ho tak aby ľudia mohli nastupit/vystúpiť. Ja by som kľudne aj ru miestenku brala a pri okne

bolarazjedna
3. nov 2023

Ja som absolvovala takú dlhšiu cestu so 6 mesačným aj s 16mesacnym, už chodiacim dietatom. Išli sme vyše hodiny vlakom a potom sme prestupovali na ďalší vlak. Potom ešte niekoľkokrát kratšie 40minutove cesty.
Ja co sa len dá, napcham do úložného priestoru kočíka + beriem ruksak + na kočíku mam tiež zavedení tu prebalovacia tašku, aj do toho sa zmestí čosi , tým pádom mám obe ruky voľné.
Ak a mi dá cestovať vlakom kde je úschovňa batozin, tak zvolím taky vlak, tam mi netreba kočík skladať, a je celú cestu zamknutý, v tom istom vozni bývaju kupé pre deti, ja vždy kupujem 2 miestenky, aspoň sa pri mne zmesti ruksak a mam všetko tým pádom po ruke - chrumky, ovocné kapsičky, hračky, knižky, vodu. Príde mi to jednoduchšie, ako sa hrabať v ruksaku na zemi alebo nebodaj keď je vyložený hore.
Co sa týka nakladania/vykladania kočíka, vlakvedúci a na mgd/v autobuse šofér je povinný ti pomôcť, ale aj tak sa vždy nájde niekto, kto ponúkne pomoc, ak nie, tak len treba aktívne osloviť niekoho.

autor
3. nov 2023

@bolarazjedna a kocik vo vlaku ste skladali? Kam s ním?

guiseppinka
3. nov 2023

Odkial kam ides? Lebo vacsinou maju spesninovy vozen a kociar ide ako spesnina (stare slovo, ale neviem na neho iny vyraz). Ak ides len 40min, tak by som ani miestenky nekupovala. Zlozis kociar, vylozis hore a das ho k sebe, alebo ho nechas v ulicke pred kupeckom... Pokial nejdes exponovanu trasu v exponovanom case, tak nikomu zavadzat nebude. Alebo sa popytaj na stanici ako to funguje...

autor
3. nov 2023

@guiseppinka ta krátka trasa je trnava bratislava.. bude to v piatok poobede

guiseppinka
3. nov 2023

To bude v pohode... Miestenky si nemyslim, ze su nutne... V pohode najdes miesto... A kociar sklopis a niekde strcis

autor
3. nov 2023

@guiseppinka no, hádam áno. Prvý krát takto ideme. Doteraz som vždy všade chodila pešo alebo autom. MHD, medzi mestský ani vlak sme ešte neabsolvovali a hlavne takto sama

bolarazjedna
3. nov 2023

No to býva jeden vozeň detský a v tom vozni je zároveň úschovňa batožin, tam sú v strede vozňa také široké dvere, kde vložíte kočík s vlak vedúcim a on ti to tam zamkne.
Minule ale taky vozeň nedali (pritom som kúpila miestenku aj na batožinu) tak som mala podvozok iba v chodbe, športovú časť mi zavreli do jedného kupéčka, chceli aj podvozok, ale mala som to zložiť, nakoniec sme sa dohodli, vze to nechám iba na chodbe. Amy sme si sadli, kde sme mali miestenku.