Ako sa zbaliť do príručnej batožiny?

kristiii
12. máj 2019

Ahojte, kamaratka zo dna na den vymyslela vylet do Talianska..na 5-6 dni..dovod..znama jej poslala tip na lacne letenky 🙂 tie su ale samozrejme lacne len v pripade jedinej prirucnej batoziny. Kedze ja velmi necestujem, chap skoro vobec, bola by som rada ak by ste mi vedeli poradit ako sa na taketo tripy balite..poprosim pisat len kocky, ktore zvyknu takto cestovat, nie reci typu priplat si batozinu 😉 dakujem

laurita285
12. máj 2019

bože, ja cestujem aj na 10-12dní k moru iba s príručnou batožinou a nevidím problém.
3-5ks gatiek
žabky
jedna sukňa
jedny kraťasy
jedny šaty
osuška (ktorú mi netreba na hoteli je)
žehlička
troška kozmetiky
plavky
podprsenka
5-6 vrchov (trička tielka)
a dosť

kristiii
autor
12. máj 2019

@laurita285 jasne v lete by problem nebol, my ideme tento mesiac a vonku je to zatial nevyspytatelne :-\ ale pocasie budeme sledovať samozrejme a prispôsobíme sa..vdaka za tipy

babyfrog
12. máj 2019

@kristiii najviac v batožine zaberá kozmetika - takže kúpiť malé kelimky napr. V DM majú a poprelievat si a potom osuška - kúpiť spratnu napr. V decathlone majú také tenučké... A oblečenia moc netreba...objemné veci si daj na seba ako dlhé gate , mikina a bunda

fokuska
12. máj 2019

@kristiii Ooo tema ako pre mna 🙂 cestujeme len tak ;)
Napis prosim aky budete mat aspon priblizne program (pamiatky po mestach, kupanie, turistika, divadlo...) a napisem ti komplet zoznam co si nosim na taky program ja ;) aj presnejsie lokalitu ;)

sissik
12. máj 2019

Zobrat len to najnutnejsie. Do prirucnej je obmedzeny objem pre tekutiny, co je vacsina kozmetiky. Takze sampon, sprchac...kupit na mieste. Nohavice stacia 2 kusy, tricko a pradlo na kazdy den sa do prirucnej v poho vojde. Zalezi aj kym letite, ci ku prirucnej mozes mat este kabelku.

laurita285
12. máj 2019

inak ten kufor priručny 55x30x25 či ake sú tie rozmery je dosť veľký, ja som ho nosila aj na internat s vecami ne-piatok a nebol problém a to som chodila aj v zime ( k tomu oravská sš takže zima ako v psinci )

sissik
12. máj 2019

Ak idete do hotela, uteraky by tam mali byt, naco ich tahat ak su v hoteli?

sissy27
12. máj 2019

@kristiii otázne je, či máte tzv. Priority, kde máš príručnú batožinu (55x40x20cm) plus malú kabelku, alebo máte basic low cost letenku, kde máš len tú malú kabelku (40x20x25cm).
V prvom prípade to nie je žiadna jadrová fyzika - pri kozmetike si obmedzená na max 10x100ml tekutín (zahŕňa to aj pasty, krémy, gély). Veľa miesta zaberajú uteráky - zisti si, či ich poskytuje ubytovacie zariadenie (ešte sa mi nestalo, že by neboli), ak musíš mať vlastné tak potom si kúp športové tenké rýchloschnúce z mikrovlákna, zaberajú minimum miesta. Prehodnotiť aké topánky potrebuješ. Na cestu si obleč to, čo zaberá najviac miesta.
Ak ste druhý prípad, tak to nie je veľmi reálne ak nechceš chodiť v jedných rifliach celý týždeň, ale ak máš ruksak tak sa dá aj to a v prípade, že ti ho budú merať, tak ho do sizera proste natlačíš.

caelley
12. máj 2019

do tepla nie je problem, minuly rok v lete Cyprus - dva tyzdne, ja muz a 5 rocny syn - jeden prirucny kufor a jeden mini detsky kufrik :D
v zime je to tazsie - december, Finsko, 8 dni, tiez ja, muz a syn, dva prirucne kufre, kvoli overalu a cizmam
- sampon a pod. kupis v kazdej civilizovanej dedine, kozmetika ktoru nutne musis brat z domu - bud miniaturky, alebo vsetko do malickych nadobiek, ja mam tuto sadu zo sephory
https://www.sephora.com.au/products/sephora-col...
akurat vsetko mi tam vojde. male nadobky sa daju tusim kupit aj v H&M
- JEDEN balzam/mast na vsetko - pouzivam Carun konopnu mast, do toho vacsieho teglika z tych nadobiek, na telo, pery, ruky, vsetko. ziadne separatne kremy na telo, na ruky, balzamy a pod.
- v teplych destinaciach operies ponozky/gatky a raz dva vyschnu, staci Ti par ks
- oblecenie ber vsetko take, co navzajom k sebe farebne ladi, ze je jedno co si k comu das
- topanky lahucke, ak ides k moru tak idealne letiet v teniskach a do kufra dat zabky
- pozri si, ake ma byt v danej lokalite pocasie ked tam budes a podla toho ber veci s dlhym rukavom, radsej vrstvi, nez brat rozne druhy bundiciek "pre istotu"

my stale cestujeme takto, ani nie kvoli cene, ako skor kvoli mega pohodliu, ze vystupis z lietadla a opustas letisko, ziadne hodinove cakacky na batoziny. moj chlap siel v zime do Kanady s priruckou na tyzden a prezil, prezijes aj Ty v Taliansku :D aj tak vacsina ludi pri odchode domov zisti, ze tristvrte veci nepouzila. s nami boli na Cypre taka rodinka co cely neotvoreny kufor oblecenia tahali naspat.

kristiii
autor
12. máj 2019

@fokuska ideme behat po mestach, konkretne Pisa, Florencia, Bologna, ziadne kupanie ale taky sukromny poznavaci vylet 🙂

kristiii
autor
12. máj 2019

@sissik praveze po novom sme zistili, ze kabelku nemozme mat ako druhu malu tasku (ryanair)

kristiii
autor
12. máj 2019

@caelley ved prave o toto ide, nie ze by sme chceli silou mocou usetrit par eur, ale kedze chceme prejst viacero miest, nechceme tahat zbytočne kapsy s vecami, ktore v konecnom dosledku ani nevyuzijeme..radsej sa nechame poucit skusenejsimi

sissy27
12. máj 2019

@kristiii tak ak máte povolenú len jednu batožinu, tak to nemáte ani štandardnú príručnú batožinu, ale len malú "kabelku" o rozmere 40x20x25cm. Nič moc, berte každý svoj ruksak. Kozmetiku len naozaj nevyhnutný základ, v prípade potreby dokúpiť na mieste. Spodná bielizeň, ponožky, 3tričká, jedny extra rifle /šaty, jedna mikina, niečo na spanie, doklady, peniaze, telefón, nabíjačka, powerbank. Na seba rifle, tričko, mikina, pohodlné tenisky v ktorých tam vydržíš týždeň. To je asi všetko čo nutne budeš potrebovať, ostatné kúpiš tam ak bude treba.

kristiii
autor
12. máj 2019

@sissy27 ďakujem, presne toto mam zhruba na svojom zozname, takze to by slo

kikaaa444
12. máj 2019

@kristiii ahoj ja cestujem lietadlom veľmi často nakoľko žijem v zahraničí a vždy len s príručnou 🙂 drogériu by som vôbec neriešila kúp si tam sprchac aj šampón pripadne neviem či budete v hoteli ale ak ano tak tam by ste mali mat k dispozícii základnú výbavu šampón sprchac telové mlieko atd . Osusky neber tiež . Obuv ti staci jedna , obuj na seba tenisky a máš to 🙂 rifle jedny na seba a jedny extra do kufru pripadne nejaké kraťasky. Trička zober si aj na každý deň jedno tie ti toľko nezaberú . Do kabelky si daj zvyšné veci ako je nabíjačka , make up hrebeň atd . Pobal si čo len potrebuješ neber zbytočne veľa veci ja vždy zbalim a aj tak to nevynosim. Ono do malého kufra sa da veľmi pekne zbaliť umenie je to tam uložiť ! Ja vždy prebalujem a až na niaky piaty krát sa zbalim 😂 hlavne veci neskladaj ale roluj !! Ušetríš tak veľa miesta

kristiii
autor
12. máj 2019

@kikaaa444 dakujem, presne taketo rady potrebujem 🙂

fokuska
12. máj 2019

@kristiii Takze ja by som brala:
na seba: rifle, tricko, mikinu alebo svetrik a bundu (napr riflovku, alebo kozenu), tenisky
zbalene oblecenie: nohavice, sukna, cierne leginy (mam bud na spanie keby bolo chladnejsie, alebo na prezlecenie na ubytovani alebo ako vrstva pod suknu/saty ak je chladnejsie), saty (beriem si take co idu aj k teniskam, nekrcive), 1 tielko bez rukavov, 2-3 tricka, spodne pradlo, ponozky
mozno este: slapky/sandalky - ak ma byt velmi teplo, alebo ideme k vode, plavky
hygiena: sportovy uterak, zubna kefka, mala pasta, zubna nit, tuhy sampon (=sampon, mydlo, prostriedok na pranie aj riad), do malej nadobky odlicovacie tampony poliate odlicovacom, spirala, ocna linka, ruz, hreben, minideo
ine: lahka satka, cestovny vankus (nerata sa do objemu batoziny, mozes ho mat naviac), powerbank, nabijacka, spork (lyzickovidlicka, kedze my byvame cez airbnb a chodime low costovo tak si zalievane na cestach obcas aj instantne cestoviny alebo polievku)

Oblecenie balim tak aby som vrstvila v pripade zimy - rifle, tielko, tricko, svetrik, bunda, ale ktore vies nosit osobitne a kombinovat na pocasie ake treba.
Cestujeme vzdy s ruksakom 40x30x20 ;) a to ja este nosim zakladne "lekarnicku" a pre seba injekcie a vzdy aspon trochu jedla - ryzove chlebiky, instantne bistro... cize miesta vo vaku mam dost :P

fokuska
12. máj 2019

@kristiii Pozeram, ze na 5-6 dni by som uz druhe nohavice nebrala, len tie co mam na sebe a okrem toho len sukna a jedny saty, to bohato staci.

Este zalezi na velkosti - ja nosim XS-S a manzel L-XL - jeho 1 tricko je ako 2-3 moje, cize mne sa do ruksaku zmesti viac veci, preto ha vzdy beriem jedlo a lieky a napr karty, alebo minisitie a take :D

lubina
12. máj 2019

@kristiii treba si zobrat so sebou veci, ktore sa daju kombinovat a pouzit aj viac krat, ako napr. vrchne svetre, na 5-6 dni normalne beriem jeden do kufra a jeden obliekam. Kedze je este aj dost chaldno a pocasie sa stale meni, tak urcite obliect vrchnu bundu (vetrovku, alebo co preferujes). Zistit si co je v hoteli na izbe, uteraky a osusky su bezne na izbach v hoteloch, cize to neberiem nikdy Gatky a ponozky sa daju oprat aj rucne, takze netreba brat presne na pocet dni, ale vecer si jednoducho oprat. Obut si pohodlne topanky a jedny si este zobrat so sebou. Ja bezne cestujem len s prirucnou batozinou. Nebrat vsak noznicky, inak ich na kontrole vyhodia. Kozmetiku iba malicke balenia do 100 ml a dat ich na letiska do osobitneho sacika pri kontrole. Na 5-6 dni toho ozaj vela netreba, vzdy sa snazim brat malo a este aj po navrate domov sa cudujem, ze som nieco ani nepouzila 🙂

kikaaa444
12. máj 2019

@kristiii keď idete s ryanairom tak si dokupupte priority . Stojí to do 10eur a máš aj kufrík príručky aj kabelku . Ak to nemáte dokúpene tak máte len kabelku

fokuska
12. máj 2019

@kikaaa444 Pise, ze nechce si priplacat ;) chce vediet ako sa zbalit do toho co uz ma v cene 🙂

kikaaa444
12. máj 2019

@fokuska myslím že myslela tým veľkú batožinu . Možno ráta s tým že príručny kufrík je automaticky to myslím že 10 EUR nezabije nikoho keď už niekde cestuje 🙂

kikaaa444
12. máj 2019

@fokuska pretože do toho čo ma v cene sa nezbali Ryanair to ma dobre premyslene bud si kúpi normal batožinu alebo si priplati aspoň príručnú . Inak sa nezbali vôbec jedno z toho mat jednoducho musí . To by musela ísť na jeden deň aby jej stacila kabelka

fokuska
12. máj 2019

@kikaaa444 Aha, neviem ake rozmery ma Ryanair, Wizzair ma v cene letenky 40x30x20 co je bezny ruksak a ja sa do neho stale balim na tyzden-dva 🙂

hettinka
12. máj 2019

@kristiii teplé oblečenie si daj na seba, nie do batožiny, Vezmi si naozaj základ, kozmetiku v maličkých cestovných baleniach. A ked už by bolo najhoršie, kúpiš si niečo tam, nejaké tričko alebo tak. Topánky si obuj pohodlné, a do príručky len šlapky. Nepísala si, aké máte ubytko, ak hotel, tak ani kozmetiku neber.

missdiva
12. máj 2019

@kristiii ahoj, tiez cestujeme casto len s prirucnou, aktualne ryanair obmedzil batozinu zdarma na kabelku velkosti 40cm x 20cm x 25cm do coho sa na 5-6dni nezbalis pokial teda nechces mat celu dovolenku na sebe to iste a vecer si prat. Ak si dokupis prioritu mozes mat aj maly kufor 55 x 40 x 20cm do coho sa zbalis uplne bez najmensich problemov aj so zbytocnostami.
Otazka je ci si nechces priplatit za batozinu aby si usetrila?
Alebo preto lebo sa budete presuvat medzi mestami verejnou dopravou a nechces to nosit?
Ak je to to prve tak si prioritu urcite priplat lebo v konecnom dosledku to este viac preplatis kedze na mieste si budes veci dokupovat a naspat to potom neodnesies bez toho aby si si zase nepriplatila za batozinu (a po check-ine uz bude priplatok drahsi takze bud zaplatis o dost viac alebo tam nakupene veci vyhodis).
Ak je to to druhe tak to riesime tak, ze si zaplatime prioritu a berieme iba male kufre na kolieskach, s ktorymi sa lahko manipuluje a kabelku velkosti penazenky iba na mobily a pasy. Pripadne ak ideme len na vikend tak si styria pobalime veci do dvoch kufrov 55 x 40 x 20cm a k tomu berieme dve kabelky normalnej velkosti (usetris aj menej nosis). Dat si vsetko tazke a teple na seba je take dvojsecne nakolko za kratky cas vystriedate viac hotelov. Potom aj pocas presunov by si to musela mat cely cas na sebe kedze to nebudes mat kam ulozit ak si nevezmes aj kufor alebo si na mieste neplanujete pozicat auto, v ktorom si budes moct nechavat veci. V Taliansku by som si auto na presuny medzi mestami skor pozicala, viac uvidite lebo budete moct zastavovat kde chcete a vyriesi ti to problem s vecami. Financne medzi verejnou dopravou a autom nie je moc rozdiel pokial vas je viac listky vyjdu tolko co pozicanie auta a parkovne. Ked ideme na city break bez auta (presuny pesi, metrom, vlakom a busmi) tak si vzdy rezervujeme ubytko velmi blizko hlavnej zastavky/stanice so storage roomom na batozinu aby sme si tam mohli nechat veci a bez problemov sa po ne vratit pri presune do dalsieho mesta.
Urcite si neber uterak, ten maju vsade.

caelley
12. máj 2019

@kristiii V lete som bola s kamoskami na takyto vylet, ze viacero destinacii, 5 dni, Lotyssko Estonsko Finsko, nemala som ani kufor, len jeden ruksak, nie velky turisticky, ale taky bezny sportovy, medzi 15-20 L. A pohoda, este aj vetrovku som mala lebo vo Fin. sme mali 14 stupnov a vietor. Potrebovala som hlavne lahke, lebo som s tym na chrbte cely den chodila po Rige. Odporucam zbalit si maly skladaci ruksacik ako maju napr v Decathlone za 2 eura, co zlozis do dlane na taku mini gulicku. Na mensi nakup ci vacsiu prechadzku super, zlozis to uplne na malinke, ale napchas do toho aj vetrovku ked to rozlozis.

tova
13. máj 2019

kup si male vakuove sacky. A nohavice dlhe ktore si mozes sosulkat na tristvtaky. Tiez tricka z dlheho na tristvrtove.

cawes
13. máj 2019

Ak by som si mala dokupovat veci tak aby som sa zbalila do toho mini ruksaku alebo objemu co spolocnost povoluje tak by som radsej doplatila 10€ za poriadnu prirucnu aj s kabelkou