Ahojte ,
chcela by som sa opýtať ,na dostupnosť z Ríma na pláž , aké máte skúsennosti ,a ako najlepšie sa dostať na pláž z Ríma , a koľko tak približne stojí cesta ? A ešte na pamiatky , je pravda , že každý mesiac prvú nedeľu je voľný vstup do štatných múzeií ? Je zahrnuté aj Koloseum +Forum Romanum + Palatinum aj v lete (august) ? Ďakujem za tipy
@viera kedy ides ?
Hmm, co sa tyka plaze, to zial neporadim, ale dosla som z vyletu v Rime minuly tyzden. Bola som na tri noci a musim povedat, ze to mesto je uchvatne! Ci je zdarma Koloseum neviem, ja som si kupila listky cez net na presnu hodinu, stalo to 14 € spolu pre Koloseum, Palatinum Hill aj Forum Romanum. Najprv som mala riadne lepaky, ze mi listky nedosli na mail, ale vraj to zrusili a listok mi dali pri pokladni tam po preukazani casu, na ktory som mala vstup zakupeny. Bolo to super, lebo sme obisli asi kilometrovy rad 😅 Zadarmo sme mali (to je zdarma stale) Pantheon, Vatikan - baziliku sv.Petra, rozne baziliky a kostoliky prenadherne z vnutra a Monument Viktora Emanuela aj so vstupom do vnutornej expozicie. Myslim, ze aj Anjelsky hrad je zdarma, ale ten sme videli len z vnutra. Ak ta nieco napadne, kludne sa pytaj.
@nikoleta100 Asi buduci rok...Preto ma to zaujima...
@vikusjk Stalo to na 1osobu dospelu 14e?A cez aku stranku si to objednavala prosim?...Lebo aj ja ked som bola v Grecku a chceli sme na Akropolis.Museli sme velmi skoro prist za nami uz bola kilometrova rada....Tak by bolo super ju obist🙂))), ked sa to da cez net a este az 3atrakcie..🙂))
Vatikanske muzea su zadarmo poslednu nedelu v mesiaci. Patri tam aj Sixtinska kaplnka a Kaplnka sv. Petra vo Vatikane. Otvaraju tusim o 9h, alebo 9.30 a su tam obrovske rady. Je dobre prist na 8h a postavit sa do rady. Ide to rychlo. Pantheon je zadarmo. Koloseum + Forrum Romanum + Palatinsky pahorok vies kupit 1 spolocny listok cez internet uz na svk za 12 eur na osobu. Dokup si k tomu za 2 eura na osobu prednostny vstup a pojdes dnu v zrychlenej rade do Kolosea. Pozor..listky kupujes na presny cas , tak si daj rezervu casu. Forrum Romanum je oproti Koloseu.
A Palatinsky pahorok tiez. Dororucujem este Anjelsky hrad. Vstupne je tusim 14 eur, ale od januara do jula je vstup 5 eur medzi 9-11h. Dobre treba citat oznamy, ci niesu zlavy a vstupnom aj ine mesiace. Doporucujem aj Villu Borghese...to je obrovsky park nad Spanielskymi schodami za Villou Medici....toto vsetko prejdes pesi....krasne je aj Piazza di Navone....atd.
@vikusjk este raz ? cize ked si urobim booking na nete do Kolosea , uz nepride na e-mail ? nepochopila som ako to je s tymi listkami , a musim mat ich vytlacene na papieri ? alebo ? ako si obisla rad ?
My sme boli 5rokov dozadu naposledy v Ríme. A to bol jedinýkrát, čo sme boli na plazi. Šli sme vlakom zo stanice, cesta nám trvala cca 45-60minut s tým, že sme raz prestupovali. Nebolo to nič náročné. A všetko sme pogooglili. Na číslo vlaku ani meno pláže si nespomeniem už
@chinwag hej to som citala , ze poslednu nedelu v mesiaci je free , takze do Vatikanu sa oplati ist skoro rano ?
@nikoleta100 ano...a najprb chod do muzei, kde je sixtinska kaplnka. Tam je viac ludi. Potom az bazilika s.Petra. je to pri sebe
@nikoleta100 ....co sa tyka kupenych listkov....pri Koloseu su pokladne, kde ukazes platbu za listky a oni ti vytlacia listok. Je tam vela personalu a pomahaju ludom. Je to v pohode. Len si daj vadovu rezervu a dojdi tam skor.
*casovu rezervu
@nikoleta100 @viera hej, 14 € na osobu, lebo 12 € je vstup a 2 € za presny cas. My sme Koloseum a Vatikan vybavili hned zrana, lebo potom tam uz boli dvojkilometrove rady a zaroven bolo velmi horuco. Listky som kupila cez coopcoultoure alebo tak nejak, pohladam a prilozim sem link. A dosiel mi mail, ze to mam na dve osoby na datum a cas sme mali 9:55. Dosli sme tam o 9, ze ved pre istotu, ale typek nam povedal, ze mame pockat a az tak 10 min predtym prist tam a vojst, tak sme si hopkali na murik a kochali sa vyhladom z vonka. Mail som nemala vytlaceny, len som zvacsila v mobile tam kde je pocet datum a cas a pustili nas k bezpecnostnej kontrole a nasledne ku kase, kde nam dali listok (jeden pre dve osoby) a presli sme turniketom. Inak listok plati aj tak, ze napr. jeden den ides do Kolosea a druhy na Palatine hill a Foro romano, ale da sa to dat naraz, ked uz si tam, lebo je to pri sebe. Inak odporucam, oplati sa vidiet.
@chinwag a kde to preukazem na mobile ? alebo ako preukazem platbu , ked pises , ze listky nechodia na e-mail ? cize cas zhruba hodinu vpred uz tam byt , a roma pass ?
@eliska13 my sme byvali v takom hoteliku lacnom, vola sa hotel Clarin, akoze mali sme to len na prespatie a ranajky, nam to stacilo. Akurat sprchac mohol byt vacsi, lebo bol ozaj malinky. Stalo nas to 220 € pre dve na tri osoby aj s ranajkami a aj s miestnou danou a lokalita hotela je uplne super, lebo sme za desat minut boli pri Koloseu a za desat inym smerom pri Fontane di Trevi, furt v centre proste...
@nikoleta100 este takto, ked sme isli do Vatikanu, vsade samy poulicny predajca vstupeniek a Roma kariet a neviem coho. Furt ze ci potrebujeme listky. Ale my sme nesli do muzei, tam je aj vchod inde a aj rada tiez pol kilometra bola uz rano o 9. My sme boli len na namesti sv.Petra a v Bazilike sv.Petra aj s castou katakomb a krypiet plus sme si zaplatili vystup na kupolu, tiez zazitok 😅 a neplatili sme nic, len 1,50 na metro 😉 Ale ak chcete vidiet aj muzea a kaplnku, tak to uz je zase ina kavicka
@nikoleta100 ukazes na mobile mail, ktory dostanes ;) A Roma pass si musis nastudovat, ci sa ti oplati. Nam sa neoplatil, lebo sme vsade chodili pesky a pamiatky sme tolke neplatili, aby sa nam to oplatilo.
@vikusjk no vdaka za info , lebo my ideme do Rima prvykrat na 10 dni , hotel mame cez booking za 380e aj s ranajkami pre 2 osoby 🙂
@nikoleta100 to je super cena 🙂 aj lokalitu ma dobru? Vacsinou su taketo lacnejsie hotely dalej od centra, co sme my nechceli, kedze sme si to obehali vsetko pesky. Ale za desat dni to stihnete vseeeeeeetko 🙂
@vikusjk ubytko mame pri Tibere - vedla toho moderneho muzea Capitolini oblast Gianicolense , a stanica Roma Trastavere priblizne 0,5 km ,Bazilika svätého Pavla za hradbami priblizne 1,1 km , alebo elektrickym busom za cca 20 min
@nikoleta100 tu oblast nepoznam 🙂 My sme boli v Rione Monti, ci jak sa to vola :D No drzim palce, uzite si to, Rim je neskutocny! 🙂
@vikusjk oproti je stanica metra Garbatella
@vikusjk to ste boli uz priamo v centre , a Kapitolske muzea ? Bol niekto ? Zaujimaju ma tie sochy ( casti) hlavy , nohy Konstatina
Na plaz sa da v pohode dostat primestskym vlakom smer Ostia, ked si kupis Roma Pass, plati aj nan.Trvalo to max.35min. Da sa to spojit s vyletom ku krasnemu kostolu Sv.Pavol za hradbami, je tam aj archeolog.muzeum a kusok od neho je stanica.
My sme mali Roma pass, oplatil sa, mali sme prednostne vstupy inak si neviem predstavit stat v tych radach, a zadarmo dopravu, super bol poschodovy autobus v cene, co stale jazdi okruh pamiatok s vykladom v sluchatkach. Byvali sme v super bytiku pri St Pietro, skusim najst, zlata majitelka a velmi cisto. Bola som 3x v Rime 😊
Este velmi odporucam Tivoli gardens
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Villa_d'Este
je to mimo Rim ale nadherne
Pridam sa.Zaujima ma to tiez.