Ako sa dostať na pláže pri Ríme a ktoré sú free pamiatky?

nikoleta100
25. júl 2019

Ahojte ,
chcela by som sa opýtať ,na dostupnosť z Ríma na pláž , aké máte skúsennosti ,a ako najlepšie sa dostať na pláž z Ríma , a koľko tak približne stojí cesta ? A ešte na pamiatky , je pravda , že každý mesiac prvú nedeľu je voľný vstup do štatných múzeií ? Je zahrnuté aj Koloseum +Forum Romanum + Palatinum aj v lete (august) ? Ďakujem za tipy

viera
25. júl 2019

Pridam sa.Zaujima ma to tiez.

nikoleta100
autor
25. júl 2019

@viera kedy ides ?

vikusjk
25. júl 2019

Hmm, co sa tyka plaze, to zial neporadim, ale dosla som z vyletu v Rime minuly tyzden. Bola som na tri noci a musim povedat, ze to mesto je uchvatne! Ci je zdarma Koloseum neviem, ja som si kupila listky cez net na presnu hodinu, stalo to 14 € spolu pre Koloseum, Palatinum Hill aj Forum Romanum. Najprv som mala riadne lepaky, ze mi listky nedosli na mail, ale vraj to zrusili a listok mi dali pri pokladni tam po preukazani casu, na ktory som mala vstup zakupeny. Bolo to super, lebo sme obisli asi kilometrovy rad 😅 Zadarmo sme mali (to je zdarma stale) Pantheon, Vatikan - baziliku sv.Petra, rozne baziliky a kostoliky prenadherne z vnutra a Monument Viktora Emanuela aj so vstupom do vnutornej expozicie. Myslim, ze aj Anjelsky hrad je zdarma, ale ten sme videli len z vnutra. Ak ta nieco napadne, kludne sa pytaj.

viera
25. júl 2019

@nikoleta100 Asi buduci rok...Preto ma to zaujima...

viera
25. júl 2019

@vikusjk Stalo to na 1osobu dospelu 14e?A cez aku stranku si to objednavala prosim?...Lebo aj ja ked som bola v Grecku a chceli sme na Akropolis.Museli sme velmi skoro prist za nami uz bola kilometrova rada....Tak by bolo super ju obist🙂))), ked sa to da cez net a este az 3atrakcie..🙂))

chinwag
25. júl 2019

Vatikanske muzea su zadarmo poslednu nedelu v mesiaci. Patri tam aj Sixtinska kaplnka a Kaplnka sv. Petra vo Vatikane. Otvaraju tusim o 9h, alebo 9.30 a su tam obrovske rady. Je dobre prist na 8h a postavit sa do rady. Ide to rychlo. Pantheon je zadarmo. Koloseum + Forrum Romanum + Palatinsky pahorok vies kupit 1 spolocny listok cez internet uz na svk za 12 eur na osobu. Dokup si k tomu za 2 eura na osobu prednostny vstup a pojdes dnu v zrychlenej rade do Kolosea. Pozor..listky kupujes na presny cas , tak si daj rezervu casu. Forrum Romanum je oproti Koloseu.
A Palatinsky pahorok tiez. Dororucujem este Anjelsky hrad. Vstupne je tusim 14 eur, ale od januara do jula je vstup 5 eur medzi 9-11h. Dobre treba citat oznamy, ci niesu zlavy a vstupnom aj ine mesiace. Doporucujem aj Villu Borghese...to je obrovsky park nad Spanielskymi schodami za Villou Medici....toto vsetko prejdes pesi....krasne je aj Piazza di Navone....atd.

eliska13
25. júl 2019

@vikusjk prosím Ťa kde ste boli ubytovaní?

nikoleta100
autor
25. júl 2019

@vikusjk este raz ? cize ked si urobim booking na nete do Kolosea , uz nepride na e-mail ? nepochopila som ako to je s tymi listkami , a musim mat ich vytlacene na papieri ? alebo ? ako si obisla rad ?

liligreg
25. júl 2019

My sme boli 5rokov dozadu naposledy v Ríme. A to bol jedinýkrát, čo sme boli na plazi. Šli sme vlakom zo stanice, cesta nám trvala cca 45-60minut s tým, že sme raz prestupovali. Nebolo to nič náročné. A všetko sme pogooglili. Na číslo vlaku ani meno pláže si nespomeniem už

nikoleta100
autor
25. júl 2019

@chinwag hej to som citala , ze poslednu nedelu v mesiaci je free , takze do Vatikanu sa oplati ist skoro rano ?

chinwag
25. júl 2019

@nikoleta100 ano...a najprb chod do muzei, kde je sixtinska kaplnka. Tam je viac ludi. Potom az bazilika s.Petra. je to pri sebe

chinwag
25. júl 2019

@nikoleta100 ....co sa tyka kupenych listkov....pri Koloseu su pokladne, kde ukazes platbu za listky a oni ti vytlacia listok. Je tam vela personalu a pomahaju ludom. Je to v pohode. Len si daj vadovu rezervu a dojdi tam skor.

chinwag
25. júl 2019

*casovu rezervu

vikusjk
25. júl 2019

@nikoleta100 @viera hej, 14 € na osobu, lebo 12 € je vstup a 2 € za presny cas. My sme Koloseum a Vatikan vybavili hned zrana, lebo potom tam uz boli dvojkilometrove rady a zaroven bolo velmi horuco. Listky som kupila cez coopcoultoure alebo tak nejak, pohladam a prilozim sem link. A dosiel mi mail, ze to mam na dve osoby na datum a cas sme mali 9:55. Dosli sme tam o 9, ze ved pre istotu, ale typek nam povedal, ze mame pockat a az tak 10 min predtym prist tam a vojst, tak sme si hopkali na murik a kochali sa vyhladom z vonka. Mail som nemala vytlaceny, len som zvacsila v mobile tam kde je pocet datum a cas a pustili nas k bezpecnostnej kontrole a nasledne ku kase, kde nam dali listok (jeden pre dve osoby) a presli sme turniketom. Inak listok plati aj tak, ze napr. jeden den ides do Kolosea a druhy na Palatine hill a Foro romano, ale da sa to dat naraz, ked uz si tam, lebo je to pri sebe. Inak odporucam, oplati sa vidiet.

nikoleta100
autor
25. júl 2019

@chinwag a kde to preukazem na mobile ? alebo ako preukazem platbu , ked pises , ze listky nechodia na e-mail ? cize cas zhruba hodinu vpred uz tam byt , a roma pass ?

vikusjk
25. júl 2019

@eliska13 my sme byvali v takom hoteliku lacnom, vola sa hotel Clarin, akoze mali sme to len na prespatie a ranajky, nam to stacilo. Akurat sprchac mohol byt vacsi, lebo bol ozaj malinky. Stalo nas to 220 € pre dve na tri osoby aj s ranajkami a aj s miestnou danou a lokalita hotela je uplne super, lebo sme za desat minut boli pri Koloseu a za desat inym smerom pri Fontane di Trevi, furt v centre proste...

vikusjk
25. júl 2019

@nikoleta100 este takto, ked sme isli do Vatikanu, vsade samy poulicny predajca vstupeniek a Roma kariet a neviem coho. Furt ze ci potrebujeme listky. Ale my sme nesli do muzei, tam je aj vchod inde a aj rada tiez pol kilometra bola uz rano o 9. My sme boli len na namesti sv.Petra a v Bazilike sv.Petra aj s castou katakomb a krypiet plus sme si zaplatili vystup na kupolu, tiez zazitok 😅 a neplatili sme nic, len 1,50 na metro 😉 Ale ak chcete vidiet aj muzea a kaplnku, tak to uz je zase ina kavicka

vikusjk
25. júl 2019

@nikoleta100 ukazes na mobile mail, ktory dostanes ;) A Roma pass si musis nastudovat, ci sa ti oplati. Nam sa neoplatil, lebo sme vsade chodili pesky a pamiatky sme tolke neplatili, aby sa nam to oplatilo.

vikusjk
25. júl 2019

@eliska13 pardon, malo byt 220 € pre dve osoby na tri noci ;) A leteli sme tak peckovo, ze skoro rano tam, a vecer posledny den nazad, takze sme mali prakticky tri a pol dna tam v Rime

nikoleta100
autor
25. júl 2019

@vikusjk no vdaka za info , lebo my ideme do Rima prvykrat na 10 dni , hotel mame cez booking za 380e aj s ranajkami pre 2 osoby 🙂

vikusjk
25. júl 2019

@nikoleta100 to je super cena 🙂 aj lokalitu ma dobru? Vacsinou su taketo lacnejsie hotely dalej od centra, co sme my nechceli, kedze sme si to obehali vsetko pesky. Ale za desat dni to stihnete vseeeeeeetko 🙂

nikoleta100
autor
25. júl 2019

@vikusjk ubytko mame pri Tibere - vedla toho moderneho muzea Capitolini oblast Gianicolense , a stanica Roma Trastavere priblizne 0,5 km ,Bazilika svätého Pavla za hradbami priblizne 1,1 km , alebo elektrickym busom za cca 20 min

vikusjk
25. júl 2019

@nikoleta100 tu oblast nepoznam 🙂 My sme boli v Rione Monti, ci jak sa to vola :D No drzim palce, uzite si to, Rim je neskutocny! 🙂

nikoleta100
autor
25. júl 2019

@vikusjk oproti je stanica metra Garbatella

eliska13
25. júl 2019

@vikusjk ďakujem za info

nikoleta100
autor
25. júl 2019

@vikusjk to ste boli uz priamo v centre , a Kapitolske muzea ? Bol niekto ? Zaujimaju ma tie sochy ( casti) hlavy , nohy Konstatina

melody5
25. júl 2019

Na plaz sa da v pohode dostat primestskym vlakom smer Ostia, ked si kupis Roma Pass, plati aj nan.Trvalo to max.35min. Da sa to spojit s vyletom ku krasnemu kostolu Sv.Pavol za hradbami, je tam aj archeolog.muzeum a kusok od neho je stanica.

melody5
25. júl 2019

@melody5 Roma pass som myslela zvyhodneny listok na par dni, snad sa to tak.vola....

lady083
25. júl 2019

My sme mali Roma pass, oplatil sa, mali sme prednostne vstupy inak si neviem predstavit stat v tych radach, a zadarmo dopravu, super bol poschodovy autobus v cene, co stale jazdi okruh pamiatok s vykladom v sluchatkach. Byvali sme v super bytiku pri St Pietro, skusim najst, zlata majitelka a velmi cisto. Bola som 3x v Rime 😊

lady083
25. júl 2019

Este velmi odporucam Tivoli gardens
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Villa_d'Este
je to mimo Rim ale nadherne