Ahojte baby, kúpili me nový matrac do manželskej postele, kvôli boľavým krížom som chcela čo najtvrdší, máme materasso, najtvrdší čo bol v ponuke, ale je to až príliš :D Na kríže super, ale bolí ma z neho šija, ramená. Neviem, či je to len o zvyku, alebo to treba nejako riešiť. Uvažujem nad topperom. Ale podľa skúseností pri akejkoľvek značke sa to šmýka, padá, roluje, pretáča, príliš mäkké, nekvalitné. Podeľte sa o svoje názory a skúsenosti prosím. Muž má už nervy, koľko vymýšľam s matracom stále :D
Mám topper z vitapuru 4cm a som spokojná (mam ho na stredne tvrdom matraci). Má protišmykové vystupky, nepihybuje sa, ale videla som ta aj také s remienkami na upevnenie. Tvrdé matrace pre mňa vôbec nie su vhodné, správam na boku 🙂 Mala som objednaný pôvodne z Dormeo a prišlo niečo neforemné a smradľavé - ani po 7 dňoch sa nevystrel, ten som vratila.
pozri si nejake aj tu : https://www.kondela.sk/spalna-matrace-a-rosty-m... vyskovo su od 4-6cm a mas moznost si vybrat aj antialergicke 🙂 my mame od nich aj matrace aj toppery a uplne nam vyhovuju ;)
My sme mali topper len raz, tuším z jysku a áno stále sa smykal a bolo treba ho naprávat... Čiže ja neodporúčam, ale možno som len ja kúpila zlý, neviem 🤷🏻♀️