Je možné aby vodomer odpočítaval
Bolí sme podnájme
Jeden vodomer keď sme prišli bolo 130238 keď sme odišli bolo 150192 to je poriadku!!!!
No Druhý vodomer keď prišli bolo 47060 a keď sme išli z podnajmu bolo 0022973 ako je možné že vodomer odpočitava a nepripočitava Hore Ďakujem 🙏
@martinmmartin v podnájme už nie sme
@timea232126 no bud bol namintovany naopak alebo ho pocas vasej nepritomnosti vymenili a novy isiel od 0 hore
Vymenili vodomer
@martinmmartin už minulý rok sme platili 200 za teplú vodu no našli sme si niečo väčšie tak sme odišli no majiteľ ma kontaktoval že prišlo 800€ za nedoplatok vody teplej a ten vodomer vôbec neviem čo robiť vedeli by ste mi poradiť ako mám postupovať
@timea232126 no ked to isiel vodomer naopak tak to bude preplatok nie?
Sak na vyuctovacej faktúre je písaná spotreba vody. Tak nech ti to ukáže. Takisto by tam malo byt nejaké čísla vodomerov a uvidíte ci boli menené alebo nie. Všetky info sú na vyuctovacej faktúre. Pýtajte si ju.
Este moze byt tak, ze vodari neodpisali,lebo sa z nejakych dovodov nedostali k vodomeru. Ak to hlasil telefonicky majitel, kludne mohol nahlasit viac m3, aby si mu ty predplatila buducu spotrebu
@oli18 za 800€
@timea232126 no ked na druhej strane telefonu mal pracovnik vodarni presluch, tak napisal hausnumero
A vy ste si mali pri odchode z najmu odpisat cisla z meracov, dnes by si mala tromf v ruke.
Pozri akú ste mali nájomnú zmluvu.... Ak tam nic o tomto nieje písané nerieš že máš hradiť potom nedoplatky.. . Majiteľ si nájom stanovil
@oli18 všetko máme odfotené
Ale aj tak nechápem ved my za vodu 4 platíme na pol roka 90e, nerozumiem ako môžte tak moc
@ivusa1516 verte že tomu nechápem tiež
@timea232126 tie čísla čo si písala nesedia vôbec s tým čo máš vo vyúčtovaní. Tam máš zaznamenané studená voda na začiatku 148 na konci 211 kubikov a tepla na začiatku 62 na konci 127. Takže nič nešlo dozadu, normálne ste minuli cez 60 kubikov z každého druhu. Máš pofoteny vodomer keď ste odchádzali z podnájmu? Jedine a tým by sa dalo žiadať aby vám správne zauctovali vašu pomernú časť spotreby
@timea232126 tam vás podľa mňa prenajímateľ dobre zdieral.. Véd kubík vody co u vás stojí cez 10e...ked ste minulý podľa faktúry 60 kubíkov?
@timea232126
Podľa vyúčtovania je spotreba
Studená voda 62.7 m3 = 230 €
Teplá voda 65.8 m3 = 218 €
T.j. celkom 448 € za vodu.
@timea232126 Áno, @quaxi má pravdu. Teplo na ohrev teplej vody je ďalšia položka vo výške 793 €.
Takže náklady na vodu sú 230 + 218 + 793 = 1.241 €
To je ale brutal. Podľa vyúčtovania ste v objekte so 16-timi bytmi, ale spotrebovali ste 1/5 = 20% teplej vody a tepla na jej ohrev v objekte. 😳
Jedine skontrolovať stav vodomerov, ak máte fotky pri nasťahovaní a vysťahovaní.
@timea232126 musíš nám napisat ako presne mate postavenú zmluvu, konkrétne ci a ako mate v nej uvedené že pripadne nedoplatky alebo preplatky budú vyuctovane raz ročne atd atd...
@timea232126 tak pozrite z faktury konecny stav a urobte rozdiel v m3 oproti odfotenemu stavu. A mas to.
pusti vodu a kukaj. Vodomer ide naspät ked nim tecie voda naopak ako ma