Myslite si, ze moze kvetom ublizit, ak ich polievam mineralkou? Akoze, zatial na nej ziju uz pol roka ale len tak pre istotu. :D
Halooo, @viesta! Kde si?
@jankajanka13 ked pride tak ti poradi.
@jankajanka13 mineralka je voda obohatena mineralmi. Kvetom to nemoze uskodit, ale skor pomoct, kedze obsahuju mineraly prospesne pre ludi aj pre kvety. Ak kvety nezalievas nejakymi sladkymi prichutami...
Ale tuto informaciu si si mohla uz davno vygooglit, je o tom kopec clankov na nete...
Zasujrs pôdu, raz ich to dorazí. Ani tvrdá voda z vodovodu nie je najlepšia, ale mi eralka je už veľa. Nehovoriac o tom, že koľko toto stojí.
Podla mna ani sladka voda neuskodi, lebo cukor rastlina znesie.
Akurat sladke veci a kava casom skor sposobia, ze sa bude velmi dobre darit i plesniam v hline (a mozno i na rastline). Lebo to je pre ne vynikajuca zivna poda. Takze bude treba rastlinu presadzat a crepnik umyvat.
A mineralka zas moze dodavat jednostranne ziviny (mineraly). Ani ludia by nemali pit stale dookola len jeden typ, ale striedat to.
Preto z casu na cas toto vsetko kludne pouzit, ale nie stale.
@riesska123 hahah :D ja len nesladenou odbublinkovanou nastastie
a potom ze sme chudobny narod, nebude z coho platit elektrinu, plyn, potraviny.... bla bla bla... niekto ma aj na mineralku pre kveciny ☺️
@kacena4 moja zlata, ryp do niekoho ineho ked nepochopis vtipnu otazku a nie do obycajnej studentky co dva x za mesiac poleje kvet s ostatkovou deci saguaro mineralkou co stoji 20 centov, dakujem 🙂
@jankajanka13 no pokial si z fyziologie pamatam, tak cim viac kationov, anionov v roztoku, tym nizsi osmoticky potencial a tam smeruje tok vody. Cize to mi vychadza, ze pre rastlinu je ta voda menej dostupna z pody, kde si poliala mineralku. Ale to by si ju musela polievat len tym.
@jankajanka13 tvl, moja zlata, keby si napisala hned na zaciatku, ze kvet polejes raz za mesiac pol deci odstatej mineralky, tak to nik neriesi a nik “nerype”. Ale z tvojho prispevku vyznelo, ze tie kvety nepolievas nicim inym… kazdopadne nerozumiem tvojej podrazdenej reakcii, kedze mi to od
@kacena4 vobec neprislo nijako rypave.
Ale ty budes zrejme jedna z tych, co napisu podobnu kravinu a cakaju na to, ze ich niekto skritizuje, aby sa do neho mohli pustit a roztrhat v zuboch. Kludne sa pusti aj do mna, tiez nerozumiem tvojim “vtipnym” otazkam 😂😂😂
Fiha odpovedať neviem ale spomenula som si že ako dieťa som mala popolievat kvety mamine a nechcelo sa mi ísť dole do kuchyne po vodu a mala som som pri sebe len fľašku tiež asi s minerálkou ale nejakou cintronovu. :D Ty nie si na tom tak isto? Že máš pri sebe minerálku tak polejes tým? :D