Palma v interiéri

alofinka
3. máj 2022

Máte niektorá palmu v byte? Uvažujem nad jej kúpou, ci sú palmy len vonku?

srferreira
3. máj 2022

@alofinka ja mam palmu. Ale aku myslis? Normalne bytovu ci ako??

alofinka
autor
3. máj 2022

@srferreira neviem páčia sa mi všelijaké nevyznám sa v tom ja len ze ci sa pestujú aj palmy vovnutri ci len vonku a aká je starostlivosť

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamka1984
3. máj 2022

Vyberaj aj podľa náročnosti na svetlo, väčšina paliem totiž potrebuje veľmi veľa svetla až priame slnko. V bežnom svetlom byte pekne rastie napr. Howea forsteriana a Chamaedorea elegans (tá porastie aj v tieni). Obe sú vcelku nenáročné a rastú pomaly. Preste ako píše viestta, bežné ďatlovníky rastú rýchle. Ale ak sa ti páčia, celkom dobrou alternatívou k nim je Phoenix roebelenii - ostane v bytovej veľkosti, a na prvý pohľad sa na bežný ďatlovník veľmi podobá. Ale potrebuje dosť svetla, dala by som ju len do južne orientovanej miestnosti.

standusina
4. máj 2022

Tak asi treba len pohladat aka sa ti paci a zistit si narocnost a podmienky ake by mala mat, inak si myslim, ze by to mohlo byt ok 🙂

sabca99
4. máj 2022

A nemôžeš sem pridať fotku, nejakej, akú by si teda asi tak najviac chcela?

alofinka
autor
4. máj 2022

no dnes som bola v záhradnom centre sa pozrieť na tie palmy a moc ma to neohúrilo, pretože tie čo sa mi páčili boli veľké takže skôr vonku, a ja to chcem vnútri tak som si nakoniec kúpila gigant juku

katrinka8
4. máj 2022

@alofinka - palma vonku na Slovensku sa uchytí len v niektorých teplých oblastiach (zasadená do zeme). Obvykle palmy môžu byť vonku v lete, inak dnu.