Máte niektorá palmu v byte? Uvažujem nad jej kúpou, ci sú palmy len vonku?
@srferreira neviem páčia sa mi všelijaké nevyznám sa v tom ja len ze ci sa pestujú aj palmy vovnutri ci len vonku a aká je starostlivosť
Vyberaj aj podľa náročnosti na svetlo, väčšina paliem totiž potrebuje veľmi veľa svetla až priame slnko. V bežnom svetlom byte pekne rastie napr. Howea forsteriana a Chamaedorea elegans (tá porastie aj v tieni). Obe sú vcelku nenáročné a rastú pomaly. Preste ako píše viestta, bežné ďatlovníky rastú rýchle. Ale ak sa ti páčia, celkom dobrou alternatívou k nim je Phoenix roebelenii - ostane v bytovej veľkosti, a na prvý pohľad sa na bežný ďatlovník veľmi podobá. Ale potrebuje dosť svetla, dala by som ju len do južne orientovanej miestnosti.
Tak asi treba len pohladat aka sa ti paci a zistit si narocnost a podmienky ake by mala mat, inak si myslim, ze by to mohlo byt ok 🙂
A nemôžeš sem pridať fotku, nejakej, akú by si teda asi tak najviac chcela?
no dnes som bola v záhradnom centre sa pozrieť na tie palmy a moc ma to neohúrilo, pretože tie čo sa mi páčili boli veľké takže skôr vonku, a ja to chcem vnútri tak som si nakoniec kúpila gigant juku
@alofinka ja mam palmu. Ale aku myslis? Normalne bytovu ci ako??