Oplatí sa drahý robot?

12. nov 2024

Baby oplatí sa Kitchenaid robot, alebo nejaký drahší? Či je to len taká imidžovka? Ja mám teraz Bosch Mum, ale uvažujem nad novým do nového bytu.

gab1sol
12. nov 2024

Ja mám KitchenAid a som s ním spokojná. Pre jeho kúpu som sa rozhodla kvôli pečeniu chlebíka. Síce to bola vyššia investícia, ale teda nemám mu čo vytknúť. Zvažovala som ešte Kenwood.

dori2
12. nov 2024

ja som teraz po bosh mum kupila etu gustus magnus a je neporovnatelne lepsia

osky
12. nov 2024

Nedokazem porovnat.
Ja mam taky lacny,neznackovy
Ale ma retro dizajn a moju obkubenu farbu.
Proste,hodi sa mi do kuchyne
Ma vykon 1200 W a teda ja som nad mieru spokojna.
Je to tento

https://www.mediamarkt.at/de/product/_clatronic...

nikasmile
12. nov 2024

Máme kenwood titanium chef baker a je super, kvalitné prevedenie.

osky
12. nov 2024

Ale ja som dan dala v zlave 80 eur

maranta_leuconeura
12. nov 2024

Zalezi od pouzitia. Ak ho niekto po pociatocnom prvotnom osiali vytiahne uz len raz za mesiac na slahanie troch vajec, tak je to jedno. Ak chces pravidelne miesit hutne cesta, je potrebny aj dobry vykon (1500W +), kovove prevody, nerezove suciastky do umyvacky a pod. Ja moj pouzivam aspon raz do tyzdna uz 5 rokov, mam Kenwood vtedy bol najvyssia rada, uz sa davno ta investicia vratila 🙂

3009
13. nov 2024

Bosch mum 9 je super.

pralinka86
13. nov 2024

Nemame KA, ale kenwood. Porovnat neviem, ale aj Kenwood je super. Zaklad je asi urcit si na co chces ten robot, ci len zaklad miesanie alebo chces aj dalsie rozsirenia a nasledne kolko mozes investovať.. ak ma kovove súčiastky, urcite vydrzi vela. Nas ma hadam 7-8 rokov, ide min 3-4x do tyzdna a nic mu nie je

11bodka11
13. nov 2024

Mám Bosch mum5 už roky a som spokojná. Chleba doma nepeciem,ani domáce cestoviny nerobím. Na miesenie cesta a vyšľahanie mi to úplne stačí. Plus samozrejme struhanie zeleniny.

ajsha123
13. nov 2024

Tak ako tu už bolo písané, záleží na tom, na čo to chceš. Ak na občasné vyšľahanie vajec, cesta, tak nepotrebujes drahý robot. Ale ak na ňom budeš robiť častejšie, tak sa Kitchen aid oplatí. Mne muž kúpil v 2013 kenwood. Lebo mu ho poradila oredavacka... Vtedy stál 200 eur. Nehovorím, že bol zlý, ale mal svoje muchy, a mne chýbali mnohé praktické veci, napríklad strúhadlo malo nepraktické nadstavce, Nevedela som na ňom postrúhat orechy, mrkvu na jemno... Také , že akože to strúhadlo je súčasťou robota, ale to v podstate nevyužijes... Mal misu 4,7 litrovú, ale na max 6 vajec (co bolo písané, až keď som robot rozbalila, v návode...). Pre našu rodinu malo, spliechali von tie vajíčka, max 5 ks som vedela naraz spracovať... Cesto vymiesilo max z 0,5 kg múky, aj to som mala pocit, že mi to rameno odtrhne .. mlynček na mäso odisiel ako prvý... Minulý rok som šetrila a hľadala, skumala jednotlivé silnejšie modely (eta, silnejší Kenwood, atd), vedela som presne, aké nadstavce, strúhadlá chcem... A v podstate kvôli nadstavcom som šla do nie ospevovanych, lebo tie muchy neboli vychytane stále (Eta, kenwood) A sla som do robota, ktorý už urobí to, co potrebujem. Mám Kitchen aid, ale ten silnejší. Je to makač, cesto z 2kg múky bez problémov, strúhadlo perfektné, mlynček na mäso ani nevie, ze melie (čiže bez problémov vsetko), atd... Čiže fakt si všetko dôkladne popozeraj, v hlave skúmaj, co potrebuješ, ak už varíš nejakú tú dobu, vieš, co je fajn pomoc...