Okay - odvoz nábytku

28. nov 2024

Pozerám na stránke okay sedačky a píše tam za poplatok cca 50€ že odvoz demontovaneho nábytku. Keď objednám sedačku, starú by mi odviezli... Rovno z obývačky ju vezmú? A ako musí byť zdemontovana? Napr stará sa dá rozložiť na tri časti,stačí to tak, či ako to treba demontovať?

mirkam3
28. nov 2024

Ruky prec od nich, ak môžem poradiť, ušetríš si nervy (+stačí pozrieť strašné recenzie napr na Facebooku ak by ti moja nestačila).

Keď začal Covid, chceli sme od nich kúpiť sedačku s presne rovnakým zámerom ako ty teraz - že teda starú rovno za 50e poplatok zoberú a budeme to mať cele bez starosti (rozobratie vo vlastnej réžii by nám vôbec nevadilo). Konkrétne pod sluzbou “Odvoz a ekologická likvidácia sedacieho nábytku a postelí za 50e” promovali toto - našla som starú korešpondenciu s nimi: “Neriešte čo so starou sedačkou alebo posteľou. Stačí iba UKAZAT na pripravený demontovaný nábytok a my ho ODNESIEME a následne PREPRAVIME na ekologickú likvidáciu. Vy sa nemusíte o nič starať”. To isto 😖😖😖. Domnievali sme sa, ze uvedena sluzba logicky prebehne naraz a po vyneseni novej sedacky odnesu kusy starej.

Vybrali sme teda u nich tovar, ktorý bol skladom a mal prísť do (tuším) 5dní. Nakoniec dodávka trvala (po miliónoch urgenciách) vyse 2 mesiacov! Iba zavolali (klasika) ze o chvilu sme u vás.
A tu prišlo prekvapenie - az po nasom opakovanom zistovani na infolinke sme sa dopatrali k tomu, ze odvoz robi úplne ina firma ako dovoz a navyse, ze odvoz za tie 2 mesiace nikto z Okay neobjednal, i keď sme si službu daaaavno zaplatili. Mali sme si odvoz dohadovat priamo s externym prepravcom zazmluvnenym zo strany Okay sami, resp. museli sme si na danu firmu u Okay dokonca proaktivne zhanat už len samotný kontakt!

Pan z danej firmy nas nakoniec upozornil, ze on starú sedacku z bytu (napriek reklame o odneseni tovaru) vynasat nebude a musíme ju sami vyniesť a naložiť do jeho auta, on ju LEN odvezie na likvidáciu.

Neviem ako je to u nich teraz, ale vtedy to vôbec takto nevyplývalo z ich obchodných podmienok a z reklamy už vôbec nie. Tak nas nasrali po tých mesiacoch čakania, ze sme s mužom v tom momente celu objednávku zrusili a novu sedacku už radšej ani nepreberali. Neviem si predstaviť, že by tam bol ešte nejaký problém a prípadne by bolo treba riešiť reklamáciu.

autor
28. nov 2024

@mirkam3 ďakujem ti pekne za recenziu. Takže odvoz starého objednávať nebudem. Tiež som myslela, že to urobia v jeden deň, že super vyriešené všetko... Takže teda neviem čo teraz s objednávkou...páči sa mi jeden gauč, ktorý by aj rozmerovo sedel... Píšu že 5 ks skladom... Brat má posteľ a kvalita že ok za tú cenu... Ten gauč práveže potrebujem čím skôr, keďže sa budem sťahovať do nového bytu, tsk by som ho potrebovala aj dočasne na spanie... Akože 5 dní a dva mesiace je sakra rozdiel teda... Ach mám nad čím rozmýšľať...

autor
28. nov 2024

@mirkam3 teraz pozerám recenzie aj na nete a veru podobne problémy mali ako ty...takže nič...ďakujem ti. Nejdem to odtiaľ kupovať...

mirkam3
28. nov 2024

Áno, ak som pomohla tak som len rada. Zial, ja som bola v tom, že je to známy eshop, ani ma nenapadlo pozerat vtedy Facebook. Až keď začali naše problemy, som si pozrela recenzie a skoro na trafilo. Bolo mi jasne, ze nie sme ojedinelý prípad. Stalo nás to veľa času, veľa nervov a nakoniec sme aj tak museli zhanat inde ;(.

autor
28. nov 2024

@mirkam3 joj to ma mrzí... Ja tam elektro nekupujeme vôbec, lebo to nám tiež skúsenosť, ze predavači drží a keď som nechcela tie predĺžené záruky,tak dupľom nepríjemní...to bolo tak 10 rokov dozadu a odvtedy som tam nekúpila nič... Tak neviem kde idem zháňať gauč... Pozerám rôzne e-shopy, lepšie je vidieť naživo,to zas nemajú vyložené na predajni...ach...

rozculena
28. nov 2024

starý nábytok berú na zbernom dvore.Nemáte auto,že by ste to tam sami odviezli a zadarmo? Prípadne za menší poplatok požiadať nejakého známeho?

autor
28. nov 2024

@rozculena áno, pôjdeme dať na zberný dvor. Ja ze by sme to mali bez roboty s odbizom, ale ako vidím tak nie

mirkam3
28. nov 2024

My sme nakoniec starú darovali na bazosi, cize sme to mali bez starosti. Síce bola podľa mna v katastrofálnom stave (preležana, opierka bola z kozenky a ta sa uz trochu supala), ale zadarmo ľudia v tejto dobe zjavne vezmú úplne všetko.

autor
28. nov 2024

@mirkam3 skúsim aj ja hodiť to na bazos