Na akej svetovej strane máte orchidee? Kde sa im darí? ☺️
Na sever 😃kvitli viac ako som čakala 😃
Ja na západ, darí sa im, neriešila som to podľa svetovej strany, ale kde sa mi hodí 😅
Ja mam na severo-vychod a dari sa im vyborne.
Ja už asi na všetky a všetky zdochli
Ja mám na východ a len tam sa im darí keď som mala inde vždy mi zomreli tieto mám teraz 10 rokov a kvitnú dva krát do roka
severozapad,inde kapú
Ja mám na juhozápad, inde nemám miesto. Orchidey nemajú rady priame slnko a horúčavu, takisto prievan im nerobí dobre
@marhulka13 top😂 ja inak tak podobne, orchidey som skusala pestovat parkrat, vzdy aj ina cast bytu, "polievat" jak sa maju, aj prihovarat sa,... vsetky to vzdali a potom aj ja s nimi.
orchidea a jej pestovanie je pre mna uz navzdy nejaka alchymia, preferujem uz radsej len kaktusy😂
Severovychod. Po pauze kvitne.
Juh a kvitnu stale
Je úplne jedno na akej svetovej strane ich máš. Dôležité je aby na ne nepražilo slnko.
Vychod a kvitnu prakticky cely rok maju dva kratke prestavky ako opadnu kvety a vyrastie nova kvetna stonka co je dokopy mesiac
Vychod a niektore aj na zapad
Východ,2 x do mesiaca len polievam .
Ja mám na juh, aj slnko mi tam svieti, ale napriek tomu sa im darí už dlhé roky a kvitnú mi krásne a často, viackrát za rok. Moja mama tiež pestovala orchideje a všetky jej kúpil môj ocko. Darilo sa im roky, krásne kvitli a keď ocko umrel, všetky zomreli.
Všetky mám na východ, ale nedala som ich tam úmyselne, kvôli svetovej strane, proste tam bolo na nich vhodné miesto.
@avanka nádhera
Ďakujem vám veľmi pekne..prosím vás nemáte nejaký rýchly domáci tip ako sa zbaviť puklíc? 😓
@janickacrazy och 😭 škoda ich...
@zuzinabila 😍😍😍
Ďakujem..sú to moje lásky..milujem kvety,mám ich fakt veľa,ale orchidee sú topka
@avanka Mas ich krasne a to som si myslela, ze ja ich mam vela🙂
@dskjhfdlkdjhl to je len časť 😁
@avanka ano, prekrasne a mas moj obdiv..
@marhulka13 TOP 🤣🤣🤣
@avanka ja dlho váham že si kúpim. Mama mala tiež krásne orchidei, polievala s vodou z vodovodu až raz čítala že dažďová voda je lepšia a ako ich s ňou poliala všetky umreli 🫣🫣🫣
@zuzuliennka1 sestra začala pestovať avokádo a krásne bolo všetko super až šla do CZ a avokádu šiblo 🤣 opadali mu listy atď. Keď prišla domov tak skúšala všetky skoro rady, nič nepomáhalo až sa nahnevala a je.bla ho vonku a čuduj sa svete tam sa mu darí a dá ho dnu až keď budú mrazy (v Lidli budú mať zasa avokáda tak sa chystá znova to vypestovať) 🤣🤣🤣
@avanka to viem, ved si pisala, ze mas okolo 25😉
Na vychod, mama má na juh, uz rok jej kvitne, polieva s vyluhom z bananovych supiek