Montovaný dom v radovej zástavbe - skúsenosti

vahcaac
31. máj 2022

Máte niekto skúsenosť s takýmto bývaním ? 🙂 počujete susedov ? Aké sú nevýhody takéhoto bývania ?

belllinka
31. máj 2022

Radovka je hrozna, vyjdes na zahradu a z kazdej strany na teba vidia. Sadnes si na terasu a susedia budu pocut kazde vase slovo lebo su iba kusok od vas.

zalka
31. máj 2022

@vahcaac prosím ťa, a to kde také povolujú? lebo bratanec chcel v radovke si postaviť montovaný drevodom a nepovolili mu, musí riešiť murovaný ...

vahcaac
autor
31. máj 2022

@belllinka to rozumiem, ale je to lepšie ako bytovka 🙂 na samostatný dom zatiaľ nemáme

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
juliavolna
31. máj 2022

@vahcaac kamoska tak býva a je to horšie ako v byte

vahcaac
autor
31. máj 2022

@juliavolna v čom ? 🙂 iba sa pýtam, lebo netuším, ako sa rozhodnúť

98
31. máj 2022

@vahcaac
Zalezi na susedoch, podla mna aj mala zahrada a terasa je lepsia ako byt... 🙂 a pocut susedov asi nebudes o nic viac ako v byte... 🙂

vahcaac
autor
31. máj 2022

@98 mne to tiež tak príde, keď sa logicky zamyslim, ale nikdy som tak nežila, tak neviem

andreatytler
1. jún 2022

@vahcaac V Kanade takto zije velmi vela ludi. Urcite lepsie ako panelak, lebo mas zahradu a samostatny vchod. Kludne by som do toho isla s tym ze je to prvy dom. O 5 rokov predate a kupite si samostatne stojaci dom.

nestastna21
1. jún 2022

Ono si treba zvážiť co človek chce. Radovky sú často postavené 'na poli' čiže nemáš k dispo vôbec žiadne služby. Ja by som nemohla žiť tak ze aj Maslo musím ísť kúpiť autom. Tiež by mi vadilo to ze v záhrade nemám žiadne poriadne stromy a mam len frcku zeme. Mas síce trávnik čiže potrebuješ aj kosačku ale na tom malom pozemku ju nemáš kam dat. Tiež novostavby su úplne najhoršie na susedov... Všetci len moralizuju a sledujú sa keďže často platia za údržbu spoločnej cesty a pod.. Pre mňa preto miniaturna záhrada nie je plusom, keď záhrada tak poriadna, kde si môžem nasadiť aj zemiaky 😅. A tiež je pre mňa veľmi podstatná lokalita, dochádzanie hodinu za frcku zeme nestojí, to radšej byť. A ešte Len Tak na okraj, ľudia velice kupujú miniatúrne byty s obrovskými terasami. Ale koľko času tam trávia? V zime je na nich zima a v lete tak pečie slnko. Sú tam max hodinu denne, aj to preháňam. Čiže platia za metre štvorcové ktoré nevyuzivaju.

melanta
1. jún 2022

@vahcaac 4 známi v radovke, 3 z nich ľutujú, že v byte bolo lepšie. Že tu majú menej súkromia, v byte bol väčší kľud a ticho.

marsmykkok
1. jún 2022

Mám skúsenosť s niečím podobným a ono to nie je ani byt ani dom, nešla by som, iba ak susedov poznám a poznám ich správanie. Presne vedia o tebe všetko, lebo aj ked sa rozprávaš napríklad von a majú otvorené okno počujú to dnu (nemusia ani načúvať), ty počuješ ked sa hlučnejšie zabávajú, šteká im pes a tak. Nemá to výhody ani domu (súkromie, záhrada) a ani výhody bytu (bez starostí, blízko všetkého) Za mňa radšej byt s pekným veľkým balkonom/terasou.

marsmykkok
1. jún 2022

@zalka možno sa zmenili zákony, respektíve záleží aj od obce, ale poznám takéto štvrte čo vyrástli pár rokov dozadu a sú to montované domy...

misulka22
1. jún 2022

Mame montovany dom a byva sa dobre.ale teda nie v radovke,samostatne stojaci s 2400m².do radovky by som ja osobne nesla.ale tak my sme chceli maly dom a velky pozemok ( ktory je aj tak maly 😂)

vahcaac
autor
1. jún 2022

Ďakujem všetkým 🙂 nakoniec som práve teraz zistila, že ten dom neni montovaný. Asi do toho pôjdeme, je to pre mna lepšie ako bytovka. Dám po čase update, či sa nám to potvrdí 😀

zalka
1. jún 2022

@marsmykkok lebo tam protipožiarne predpisy mu nedovolovali, teda bratancovi stavať montovaný v radovke kde boli murované domy .. ako nesledujem, len ma to prekvapilo ale autorka spomína, že nakoniec dom nie je montovaný ale murovaný.

sandokanka36
1. jún 2022

tak ci montovany alebo nie pocut budes tak ci tak. my byvame v takej ulici kde su klasicke rodinne domky ale aj takato zastavba a mne to teda pride to iste, ako ked sa byva v byte, akurat, ze ma clovek za domom kusok tej svojej zahradky