Mame velku obyvacku s kuchynou 50m2. Mojim snom je mat velkometrazny koberec smotanovej farby na celu plochu. No manzel mi to nedovoli, vraj je to nemoderne, tazko udrziavatelne. No mne to pride velmi utulne, kazdy den sa ho snazim na to ukecat, no nechce ustupit. Co si vy o tom myslite? je to naozaj nemoderne? Viem ze nikto take nema z ludi ktorych poznam, tak je to naozaj take tazko udrziavatelne? Vsetci len parkety.....Dakujem
Ja by som dala len dostatocne velky koberec ku gaucovke, kludne aj 4x5 metrov. A bezovy by som nechcela ani zadarmo, nie to este na celu plochu. Po roku budes mat vychodenen dialnce a ziaden tepovac si s tym neporadi. Moda ma v takychto veciach moc nezaujima, len moj pocit a udrzba
@natalia2007 no ak v tej kuchyni aj chces varit nieco viac ako kavu, tak ako ta vobec moze napadnut dat tam koberec 🙈 rovnako pod jedalensky stol by som konerec nikdy nedavala. Do obyvacky kludne 🤷🏼♀️
@milanemila no v kuchyni mame teraz kusovy koberec taky velky stvorec, ten sa celkom dobre cisti
@natalia2007 dialnica tam bude spinava, nie len uslapany vlas
@natalia2007 ťažko udrziavatelny najmä kvôli farbe a tak ako sa píše vyššie to je jedno aký vysoký bude ten vlas ono sa tam východí taká špinavá cestička
Plus je rozdiel umývať malý koberec a potom koberec cez celú miestnosť
Ak veľmi túžiš po koberci dala by som si ho do spálne kľudne cez celú miestnosť ale do obývačky nie
V kuchyni by som koberec nechcela ani zadarmo a ešte béžový, však len taká rajčinová omáčka kvapne a môžeš drhnúť. Daj okolo gauča nejaký farebnejší.
Možno to niekomu pripadá nemoderné, ale ja by som to tiež chcela, popravde. 🙂 A bolo by mi akože úplne jedno, či to budem musieť vysávať celé, čo je na tom? Či už povysávam koberec alebo podlahu, na tom predsa nezáleží, rozdiel v tom nevidím vôbec.
Na celú plochu? Ste sa zblaznili?😄 to tak mozno 40 rokov dozadu fičalo. Co sa tyka smotanovej farby, my sme mali taky koberec len v obyvke. A bola to osudová chyba 😆 je to pekne akurat tak na chvilku.
Do tohto by som nešla veru,hlavne kobercom v smotanovej farbe v kuchyni 🤭. Aj z tmavého mám nervy a to len v obývačke pri gauči, vidieť na ňom každú smietku,vlas (blond), rozmýšľam ho "zrušiť" tiež 😁.
@natalia2007 mne sa páčia svetle koberce. Ale v kuchyni by som nechcela. Stačí ze ti niečo kvapne, olej prskne, káva, kečup... A už to nebude pekné.
@natalia2007 manzel ma pravdu 🙂
no asi mate pravdu dokelu ked mne sa to tak paci !!! :D 😂
@natalia2007 ahoj, my teda koberce doma mame, v kuchyni, kupelni, wc a na chodbe sice nie, ale v izbach mame velkometrazne od zaciatku a dookola mame kobercovy sokel... na mna to posobi velmi prijemne a teplo, doma nepouzivam papuce ( osobne ich neznasam- ale to je moj pocit samozrejme), mame nizky vlas, a frkane...takze nevidno kazdy bordel.... krasne sa zamaskuje kadeco 😅 ja som velmi spokojna a nad inou podlahou som k sebe domov ani neuvazovala, druhy nech maju co chcu 😉 ale kremovy by som teda tiez nevolila, tam budes vsetko vidiet...
@natalia2007 A to si niekde videla, že sa ti to tak zapáčilo? Lebo ja si to veľmi neviem predstaviť.
A súhlasím s tvojím manželom.
@natalia2007 ja mám koberec po celej obývačke ale zobrala ssom tmavší ak by sa stala nehoda nech nie je hned znehodnotený a teda za mňa je to super
@natalia2007 v uk su vetsinou takto koberce. A dokonca svetle aj na chodbach schodoch maju.ojrem kuchyne tam maju dlazby
Ja mam koberce velkometrazne vo vsetkych izbach okrem kuchyne tam je plavacka a maly behun pri linke.A nemenila by som ja si neviem bez koberca predstavit miestnost je to utulnejsie.
mam smotanovy celoplosne lepeny koberec v celom byte okrem kuchyne, este aj tie boky mam urobene ako v hoteloch, koberec je taky samatovy vlas asi 0,7cm... no poviem takto kedze ho mam aj v predsieni... je to o drzku... mam tam taky este jeden maly kobercek na ktorom sa musi kazdy vyzut (ten periem) trochu to berie z estetiky ale co uz...kazdy pol rok objednavam profesionalne tepovanie co je tam pan cely den a potom dva dni nie sme doma kym to preschne, plus mam domaci tepovaci vysavac pre pripad potreby kedze mam male dieta, a tie pripady sa stvaju. kazdy den vysava roboticky vysavac, ja vysavam raz do tyzdna lebo aj prach v rohoch je vidiet.. pod kobercom su drevene parkety z 60 rokov kedze byvame v staromestskom byte. kto pozna vie ake su tie byty chladne.. ja si preto bez koberca neviem predstavit fungovat.. a tmavy koberec by som nemohla mat.. nepaci sa mi to
@natalia2007 boli časy, keď sme mali koberec, ale už som z toho "vyrástla". Len pri stolíku v obývačke mám koberček pod nohami. To chces fakt tráviť hodiny čistením koberca? Za mňa neprakticke.
@natalia2007 ahoj, my máme podlahové kúrenie a v spojenej obývačke s kuchyňou je dlažba. Neviem si predstaviť bez koberca. Kúpili sme metrový koberec a nastrihala do obývačky presne na celú veľkú plochu a kus som odstrihla na celú plochu do kuchyne tvaru U. Pod stolom koberec nie je. Farba je taká zemitá béžová prskaná s hnedou. V kuchyni keď mi niečo kvapne, tak utriem. Aj rajčina, aj černica,... na tom prskanom to tak nevidno. Neviem ako sa to oficiálne volá, ale je taký ,,uzlikový,, nie vlas. Jednofarebný béžový by som určite nedala.
@slavomira236 tak toto ma vždy fascinovalo, všade tie koberce .. a ešte aj obutí že vraj behajú, to nie len že na pohľad by mali byť špinavé ale aj ten bordel, čo sa v nich drží, veď to bežným vysávačom nedostaneš von ..
Su koberce urcene na taketo velke plochy, zatazove, udzuju sa lahsie, nechytaju spinu (to je taka podla mna obava z dob minulych, ze koberec nabiti prachom a potom problem to povysavat, prasilo sa to vonku, stokilove atd, vsak dnes aj vysavac taha poriadne). Len treba dobry odtien vybrat (ziadne JEDNOFAREBNE) . Ale do kuchyne by som to nedala, z viacerych dovodov , nie len kvapne spinka, ale tam sa stavaju aj vacsie nehody ... a to musi byt brutus riesit, plus neprides len tak, nevyrezes kus/nevymenis = ako da sa,ale podla mna to vidno. A velakrat si ani nevsimnes, ze ti nieco kvaplo.. alebo niekomu. A potom zaschnute, radost.
Vezmite si ze kopa hotelov ma VSADE koberce... ;) Ja osobne by som do kobercov isla aj teraz a vsade, ale ako pisem, nie je koberec ako koberec. Plus u nas podlahove kurenie a tak.
Inak tepovac do domacnosti, dnes nie je ziadna raritka,a lebo sa pozicia a vytepuje sa 2x do roka a vybavene. tepujem stolicky, sedacku, co by som aj koberec nie :D podlahu ja zase musim impregnovat.. to tize nie je ziadna slava.
Minulý týždeň sme boli v hotely a mali veru presne taký, ako píšeš, jednofarebný jemne krémový. Chodili sme tam v topánkach. Ale, aj na chodbách pred izbami boli koberce, tam sme si topánky zospodu "vyčistili", tak, až do izby sme špinu nepriniesli. Ak by sme vstupovali na priamo, neviem, ako by vyzeral? Ale bol to hotelový koberec - tam je aj kvalita, aj cena iná. Do kuchyne isto nie, to by si neudržala v čistote
Obyvacka možno, ak nemáš male deti OK. Kuchyňa určite nie.
....pozerám ze máš male deti. Tak to skutočne radšej nie
Keďže som v tom vyrástla, tak to nemám a mať nebudem.
Koberec na celu izbu by som dala max do spalne. Ci detskej resp skor studentskej izby.
Obyvacka ku gaucu a dost. Tu nejde co je moderne alebo nie. Lebo ani to co je moderne nemusi byt kazdemu podla gusta ale…. Pozeraj skor na tu prakticku stranku. Abysi nebola otrokom. A hlavne ked ti po mesiaci tam nieco frkne alebo dieta ovracia a podobne.
Si predstav že začne prskať olej pri vyprazani a pokvapka koberec. Ako to ocistis? V rodine som také videla presne béžový všade na chodbe, v izbách, ale nemajú v kuchyni, kúpeľni a wc.
@natalia2007 za seba by som povedala že to nie je nemoderné pomaly sa to vracia späť najmä v Amerike čo sledujem sem tam
Ale ťažko udrziavatelne je to extrémne! A hlavne v kuchyni. K tomu keď chceš smotanovú farbu tak to ešte viac extremnejšie sa bude ťažko udržiavať. Nešla by som do toho. Aj keď súhlasím s tebou vie to pekne zútulniť, tak stepliť priestor ale nepraktické veľmi veľmi veľmi..