Ahojte, máte niektorá kameru na dome/dvore? Ja nad ňou premýšľam, lebo niekto necháva otvorenú zadnú bránu keď nie sme doma. Aj pes bol dnes čudný.
Pomohla vám tá kamera v niečom? Ďakujem.
Ano mame 3 Kamery hoci u nas je nizka kriminalita. Ked sme boli na floride mm videl na mobile ze k nam dosiel svagor a umyl mu auto 😃malo to byt prekvapko a mm to videl na mobile na plazi.
@katikabarl svokrovci si dali urobit, ked si kupili nove auto. zatial sa nic nestalo. dost to huci (ako zapnuty pc), je to vlastne pocitac s obrazovkou, ked tam chodime na navstevu, tak to vypiname,aby sa dalo spat. ale mozno su aj ine systemy, co su inak riesene a neobtazuju hucanim
@janetinka27 mame tiez kamery, je to vlastne DVR, do ktoreho si kupis harddisk a pripojis k tomu monitor. otcovi to tiez istou dobou hucalo, potom odisiel ventilator. ja to mam v miestnosti, kde sedim pri pc a pracujem, tak keby to hucalo tak to vyhodim von oknom. vlastne ani neviem ze je to zapnute, teda viem, lebo vidim obraz na monitore. tak mylim, ze je problem v tom zariadeni. ak je to od novosti treba to reklamovat alebo tam je problem napr s ventilatorom, treba dat precistit alebo vymenit.
Podľa mňa je to dobrý nápad.
Nam vobec nic nehuci video mame na tablete a mobile. Je tam aj senzor pohybu ze ked sa Niekto priblizi k domu tak zacvirika. ( da sa to vypnut)
Ja mam nase kamery na dome v mobile a nic nehuci😊
my mame kamery aj s pohybovymi senzormi, plus na oknach a dverach,sme napojeni na bezpecnostnu sluzbu, takze ak by sa spustil alarm, volaju policiu. Ak by som ja mala stale sledovat kameru, piclo by ma, takto platim mesacne urcitu sumu a mam pokoj
@tenerifka my máme presne tak isto
@simonah73 ahoj, ano, ono huci ventilator, pocas dna to nevadi, ale v noci mi to strasne vadilo. muz sa venuje pocitacom pracovne,takze keby tomu nieco bolo,tak by si to vsimol 🙂
@janetinka27 no rozhodne tomu nieco je, lebo za normalnych okolnosti ako si aj tu citala tak nikomu to nehuci a ked to aj hucalo ako napr v pripade mojho otca tak problem nastal a po vyrieseni uz zase nic nehuci.
@simonah73 najblizsie ked tam pojdeme, tak to kukneme, co to tam huci, diky za info🙂
Kamera samozrejme nehuci, moze "hucat" to "nahravacie zariadenie", ktore je vlastne teraz taky specialny pocitac - NVR. Ten sa pripaja na kamery a podla nastaveni z nich archivuje video, fotky a podobne. Teoreticky stacia len kamery a tie si pozeras napr. na mobile, ale potom to nevies pozriet spatne. Ak chces archiv, tak to niekde nahravat musis. Su myslim aj kamery s vlastnou pamatovou kartou kde to potom nahrava na nu.
@katikabarl mame kamery,ale ani ju nesledujeme. Pozrieme si zaznam len ked sa nieco stane. Napr.naburali nam do plota a zmizli,tak sme vypatrali pachatelov a ziadali nahradu skody a druhy krat nam niekto znicil sadenie pred domom a toho sme nevedeli identifikovat. Kamera je fajn,ak je napojena aj s alarmom na bezpecnostnu sluzbu inak nema zmysel. Je to len akasi psychologicka istota. Ak by sme mali doma cennosti a nieco vzacne urcite by som napojila na bezp.sluzbu.
@marca12 No nám niekto chodí po dvore keď nie sme doma. Mám podozrenie na suseda, že chodí čerpať vodu zo studne. Aj všetky slivky nám ktosi pooberal.
@katikabarl svagrovi vykradli obchod...ano videl ich na kamerach v kazdom rohu ale nakolko mali na sebe cierne kukly a kapucne.....nic z toho...
@katikabarl dobrá téma, pripojím sa 🙂 tiež premýšľame nad kamerami, ale sme v tomto začiatočníci, preto by som chcela aj od skúsených, ktoré sú najlepšie a kvalitné. A najlepšie také, kde netreba ťahať káble, práve sme dokončili fasadu 😎
@katikabarl my máme taku obycajnejsiu za 60 eur Tapo C310, môžeš si ju položiť kam chceš, alebo premiestniť, my ju máme zatiaľ položenú len na parapete. Zaznamenáva ti na sd kartu, máš k nej apku do mobilu, môžeš si v práci pozerať čo sa u vás deje. Takisto si to vieš pozrieť spätne zo záznamu. Máš tam aj notifikaciu pohybu, že ti to cinkne v mobile keď sa u vás niekto bude pohybovať.
Kamery a alarm za nás áno. Myslím, že minulý rok v decembri okolo 14:00 hodiny poobede, vďaka nim nič nezmizlo z dvora. Nemali sme totiž ešte bránu. Sme ulica s rodinnými domami posledné tri boli bez brány a plotov a veru hýbalo sa tu podozrivé vozidlo asi dvaja chlapi a už s odpísanou špz pravdepodobne kradnutou. Bolo vidieť, že si zadnú kameru všimli na poslednú chvíľu. Ak kamery, tak kvalitné, aby dokázalo čítať aj špz a podobne. Samozrejme ľudská vynaliezavosť nemá hraníc.
My mame 6 kamier, aby zachytili cely pozemok. Ked je muz v pracovni, ma ich vsetky zapnute, inak sa pozrieme, len ked sa nieco stane, alebo sme dlhsie mimo domu. Uz sne raz pomohli zistit susede spz auta, ktore je zvyklo sledovat cestou z prace, susedovi niekto poskrabal auto pred domom a tiez boli u nas pre zaznam kriminalisti, t kvoli jednemu autu, kde vodic spachal zavazny testny cin.
Btw. tiez nam huci to "nahravacie" zariadenie.
Cize ja mozem kamery len odporucit, v tejto dobe nikdy neviete, kedy pomozu 😉
@miadi prosim ta, kolko vas to cca.vyslo? Tiez nad tym uvazujeme, ale zatial vobec nemame prehlad
@katikabarl fuuuha to je riadna drzost. U vas sa tiez kamera "uzivi".
@lindusss2016 Neviem presne to mm kupil oni su okolo 100e kus mam pocit.
@katikabarl Mame kamery. A tiez sa nam istu dobu stavalo, ze sme prisli po praci domov a brana dokoran.
Neskor sme zistili, ze so susedom z vedlajsej ulice, ktory si dal prerobit plot a branu, mame rovnaku frekvenciu na dialkovych. Takze sme si brany nevedomky ovladali vzajomne. Ale nie vzdy. Iba ked signal nahodne dociahol.
Mna prekvapuje, ze niekto naschval otvori vasu branu a necha ju otvorenu. Nezavrie za sebou, aby zakryl stopy, ze vam bol vo dvore.
Nie zeby to pomohlo, ak kradol. Len si vsimnete az neskor, ze nieco zmizlo, lebo nemate hned dovod na podozrenie.
(Aj tie slivky mohol obrat ktosi, kto len zneuzil prilezitost, ze bolo otvorene a mal tu odvahu. Alebo poznal vas harmonogram a vedel, ze nepridete.).
@katikabarl tak to by som ešte dnes bežala rýchlo kúpiť kameru keby mi pooberal niekto slivky a behal si len tak po dvore.
tak ak si zvedavá čo sa deje daj, je to investícia na veľa rokov. Určite to odradí ľudí robiť veci čo nemajú a aj ty budeš mať prehľad čo sa deje.