Ahojte. Prosim vsetky maminy, zapojte sa. Ako sa vam popri detoch dari robit hlbkovy poriadok? Mam 4r dievcatko a maleho kojenca, cize nemam casu na zvys. Kedy umyvate skrinky zvnutra a podobne? Prosim vsetky tipy, triky...vsetky figle, zlepsovaky, vychytavky, pomocky, stroje a nastroje..... 🙂🙂 ako si zorganizovat cas? Dakujem
Vies co, mam 6i dom a 4i pivnicu, pes deti 6r a 1m a pes co je jak prasa, ja postupne zial inak to nejde
Niekedy stihnem vybrat celu chladnicku a deti zrazu placu inokedy aspon po jednom sufliku upracem, povysavam ked vladzem a snazim sa hned umyt zem ale neda sa, kupelnu umyvam ked spia aby som mohla aj chemiu pouzit a tak
Je to na prd lebo milujem poriadok ale teraz sa to nejak neda mozno v lete ked budu na zahrade deti tak zas skrinu vypracem a tak
skrinky zvnutra? 😂 prave vyberam dovolenku do dubaja, o umyvani skriniek zvnutra tento rok nepremyslam 😂 (ak sa zaspinia utrem hned, inu specialnu starostlivost nemaju, je to vec, nemusia ich zdedit moje deti)
V prvom rade vyhadzat vsetky haraburdy, tkore nepotrebujes, zbavit sa zbytocnosti. Minimum veci ale skutocne potrebnych.
V druhom rade postupnost a casovy harmonogram. Rozlozte si s manzelom, ze tento tyzden upracete dobre kuchynsku linku. Spolocne ju vydrhnete za 2-3 hodiny 🙂 A pravdaze taka hlbkova ocista - to robíme tak 1 x za 3 roky 😉
@zuzanka.zuzu 100 bodov...
@andrea_prestastna mám teraz dve deti 5r. a 2r......tiež 6 i dom,6i pivníc,záhrada atď........poviem pravdu, po narodení druhého syna..... ktorý mi viac ako hodinu neprespal....som si ťažko zvykala na "bordel"😂🤷....jednoducho nedá sa všetko naraz.....deti mi nikto nepostrazi,sami sa ako tak zahrajú až teraz....aj to jeden hladný, druhý,smädný,tu sa udrie,tam niečo nevie nájsť tak place......kým upracem niečo, on zatiaľ povybera všetky hrnce z kuchyne atď....takže niekedy to nejde....🤷.....muž príde v lepšom prípade o 7mej večer,víkendy je v druhom dome na stavbe.....čiže kašľať na to čisto je....sem tam bordel niekde....ale čo....aj deťom sa treba povenovať,navariť,ísť na nákup....hlavne že sú spokojný vysmiaty a ja tiež.... na občasný bordel som.si zvykla😂😂taký veľký dom je proste veľa na jednu osobu s 2 deťmi....staviame o 100m² menší dom tak snáď to budem stíhať 😉 😂
@zuzanka.zuzu aj som sa bála niečo napísať, že budem za "špindíru" ale tiež nie som otrokom domácnosti. Keď sa niečo rozleje, vysype, utriem hneď, ale aby som bezdôvodne vypratávala skrinku "lebo sa patrí" tak to teda nie.
Btw. ja už mám najbližšiu vybratú, tri dni dozadu som kúpila letenky ani neviem ako 😂
pre autorku: vykašli sa na to, snáď nemáš v tých skrinkách nasr...é. Pri mesačnom dieťati som bola rada, že stíham vyniesť smetný kôš a na nejaké hĺbkové upratovanie som ani nemyslela. Teraz by aj času bolo, ale ako píšem vyššie - dom má slúžiť mne, nie ja domu. Upratujem priebežne a také väčšie upratovanie keď nastane vzácna kombinácia chuti a času 😀 uprac si priority, nie skrinky 😉
@zuzanka.zuzu Aj si niečo vybrala? My tam ideme 1.mája 🙂
Zminimalizovat domácnosť, to znamená, že doma budeš mať len veci, ktoré sa používajú a majú svoje miesto, ak sa dokúpi ďalšia vec, tak jedna musí z domu, výmena 🙂 tým, že mám zminimalizovanu domacnost, je stále upratané
@nekonecna_katastrofa
Dakujem kraaaasne, uz som si myslela, ze taky hlbsi poriadok nik nerobi a som cudak 🙈 ja som aj predvcerom upratovala 2 skrinky v kuchyni, ale pri 2 detoch je to dost tazke
Párkrát do roka si zaplatím upratovačku co to urobí za mňa. Priznám sa, 10 rokov som ja okná neumyvala ani kúpeľňu a WC (tak hĺbkovo). To mi vždy spraví ona a ja už len potom umývam takú bežnú špinu, povysavat, podlahy a pod... Nemám na to čas ani ma to nebaví. Kým ona umýva, ja triedim a vyhadzujem veci alebo triedim deckam skrine.... Už sme vcelku zohrate.
@ckatka
Aj nad tym som premyslala. Mozes mi prosim napisat, kolko ta to stoji a na kolko hodin upratovania si ju platis?
Moje informácie ti nijako nepomôžu, pretože všetko závisí od toho ako to tebe vyhovuje, kde žiješ a co od nej chceš, ci ma svoje čistiace alebo používa tvoje, ci je to jednorazovka alebo pravidelne, ci bez papiera alebo na firmu, ci dovolis nech si so sebou vezme svoje dieťa alebo nie....
Ja využívam všetky spomenuté spôsoby a vždy sa to mení. Je to na našej vzájomnej dohode, koľko ja som ochotná zaplatiť a za koľko ona je ochotná prísť. Niekedy platím na hodinu, niekedy za úkol...(Napríklad dohodneme si cenu za 5 umytých okien, a keď umyje ide preč.... alebo za 5 odpracovaných hodín - a počas tých hodín proste robí čo jej poviem ze zrovna treba....)
Keď som sama doma. Mladší syn má rok ale od narodenia s nim muž chodi často von takže ja mam času dosť keď potrebujem.