Bojím sa objednať nábytok

12. feb 2023

Kupili sme byt ktory sme doteraz prerabali. Mali sme kvoli buchotu konflikt so susedom, ale som sa ospravedlnila, aj to prijal. Nastahovali sme si najnutnejšie. Este potrebujujeme kopec nabytku a ja sa ho bojim objednat. Aby sme nebuchotali, nestretli zase toho suseda a zase mi nieco nevycital. Je to nas vysnivany byt a ja by som sa najradsej odstahovala

laila22
12. feb 2023

Objednaj všetko čo potrebuješ. Nebudeš žiť kôli susedovi v holobyte.. 🙂

maranta_leuconeura
12. feb 2023

Prosim ta zacni sa chovat trochu asertivne. My sme tiez prerabali, tiez sa prisli stazovat ze je hluk a ja som povedala ano, je hluk, lebo sa preraba, ved dole mate oznam a ospravedlnenie. A stichli. Nenechaj sa zastrasit a skakat si po hlave.

pribinak
12. feb 2023

Das dole v chodbe a do výťahu oznam, že v tých a tých dňoch budeš montovať nábytok a vopred sa ospravedlňujem za zvýšený hluk
Bodka

Hádam nebudeš kvôli nervóznymi susedovi spat a jesť na zemi

paulinam99
12. feb 2023

Ty si schizofrenička ?, alebo ani sama nevieš, čo si vlastne založením tejto témy chcela riešiť/vyriešiť ?

autor
12. feb 2023

Chcela som povzbudenie. Ze sa mam chovat asertivne. Proste sa cely zivot niecoho/ niekoho bojim

cyberk
12. feb 2023

Susedovi povedz nech sa odstahuje do domu, ak chce mat ticho 🙂 ozaj by som sa neobmedzovala kvoli takemuto somriakovi. Oznam na vchodove dvere, ze prerabate ste hadam dali nie?
Inak, ked som bola mala, mali sme tiez takeho suseda, furt klopal druhej susede, ze jej deti su hlucne... zial ta suseda bola natolko pototo z neho, ze sklopila usi a ospravedlnila sa 🙂 teraz po rokoch sa zistilo, ze tie steny, co tam su, su mega tenke a tam aj ked ides po spickach, tak to pocut kvalitne :D

autor
12. feb 2023

A dakujem

paulinam99
12. feb 2023

Prepáč, ale MK nie je psychologická poradňa a nikdy na to ani nebola stvorená.
Očakávať v bežných situáciách zakaždým od iných povzbudenie nie je normálne ... už nie si dieťa vo vývoji, tie sa v kuse iba povzbudzujú a chvália. U dospelých to však už normálne nie je.

P.S.: Mimochodom, že si sa tak nebála a nemala strach aj zo založenia tejto úplne zbytočnej témy.

lorin29
12. feb 2023

Stačí keď dáš oznam na dvere aj dole vo vchode

bessie12
12. feb 2023

vykasli sa na susedov. Mozes vyvesit oznam, ze od tej do tej hodiny a +- kolko dni sa bude prerabat byt. Nemoze ti nic. Do 22 hod. si mozes robit co chces. A ak mu to vadi, tak nech sa odstahuje a bude mat pokoj a hlavne ty od blbeho suseda. Prerabanie bytu / domu sa neda robit v tichosti 🙄

mariska1989
12. feb 2023

Tak snáď nerobíš rachot do 6 hodiny ráno a po 22 hod . Však nočný kľud je večer a vtedy nábytok nebudeš skladať azas pri skladaní nábytku není taký rachod ako keď sa prerába niečo

vulka
12. feb 2023

A oznam vo vchode bytovky si vyvesila, že v tom a tom termíne sa bude v tom a tom byte prerábať v čase od - do Hod a že prosíš o strpenie?

darius_a
12. feb 2023

Vyzerá to na počiatok alebo okraj väčšieho problému.
Ak si do vysnívaného bytu spravíte dieťatko?
Vieš koľko vie narobiť časom hluku?
Jedna stahovacka je nič.
Rieš svoje strachy v zárodku.
Ja ta chápem, mam to podobne.
Za normálnych okolností sa staví ospravedlniť a vyvesiť oznam.
Ak ta to ťaží viac ako je norma, tak nie co nie je OK

autor
12. feb 2023

Ano, oznam sme dali. A ano, bude tam vaznejsi problém.

reanda
12. feb 2023

ale jasne, ze nic neobjednavaj.. ved ze ma sused ticho, je prednejsie, ako ze budete mat nabytok.. a ty sice budes spat na zemi a veci mat v skatuliach od bananov, ale aspon budes mat klud, ze sa na teba sused krivo nepozrie.. aj ked, zaruku nemas.. susedom vie vadit, aj ked ides v noci na zachod a splachnes.. tak si pre istotu nachystaj kyblik s deklikom

svetlonos
12. feb 2023

Ahoj,
koli nam sa susedia dokonca vystahovali po rokoch byvania 😁
Stazovali sa, ze chodime po byte, je u nas hrozny hluk od 05:00-24:00 😂
Mame 3 rocneho syna. V jehobdvoch sme sa sem nastahovali. Co si to dovoluje nahanat sa po byte, plakat a krycat, hrat sa 😁. Ano, niekedy vstaval aj 4:30 ale od 19:00 uz spal, celu noc bez placu az do rana. Ja som si vecer citala knihy, spala snim a mm pracival na pc. Takze jediny “ hluk” bol, ked sme presli po byte vziat si vodu ci na wc do tej 24:00 😂
Obvolala som 3 urady, ktore sa tym zaoberaju, opisala situaciu. Vysmiali ich, ze nech to pokojne daju na sud ( vyhrazal sa nam), ale ze to nedojde ani pred sudcu a zaplati nemale peniaze…

viestta
12. feb 2023

Skladanie a nosenie nabytku je v poriadku, kym ho neskladate v case nocneho kludu. U nas dokonca sused vynasal nabytok po schodoch po polnoci, lebo vtedy dosiel kamion a nikto to neriesil. Vsak je to uplne normalna vec, ktora sa v bytoch deje.

heidy222
12. feb 2023

@paulinam99 OK, tak prosím vysvetli na čo teda MK je

slavomira236
12. feb 2023

Sak pri skladani nabytku nieje taky velky hluk a skladat nebudete po nociach do 19-20 v pohode. Pot by som uz neskladala nebuchala kedze susedia mizu davat spat male deti ale cez den v pohode...a ked sme skladali nabytok ani oznam sme nedavali ved to niesu murarske prace a nikto sa nestazoval

marca12
12. feb 2023

Na to su oznamy vo vchode. Napises,ze v tych a tych dnoch budete stahovat nabytok a vopred sa ospravedlnujete za hluk. Pokiak skladate nabytok cez den,nema sa co stazovat. Pripadne,ak ma pracu,kde robi nocne a potrebuje sa vyspat,dohodnite sa s nim,ze v tie dni ho nebudetw obtazovat hlukom. Ale inak nemozes byt taka vyplasena pri kazdej staznosti. Treba sa ospravedlnit a ist dalej. Nebudete predsa zit v holobyte kvoli neznasanlivemu susedovi. Taky sa bude stazovat,aj ked ti pero spadne na podlahu. Alebo budes casto chodit vytahom,cokolvek si najde.

nikolka1986
12. feb 2023

U nás tiež jeden prerábal ( bez oznamu ) väčšinou po sebe zanechal bordel na chodbe, chlap máva aj nočné a on prerábal ako mal výplatu, niekedy pár dní vkuse, potom ticho a to sa opakovalo. Decko majú otrasné, tiež ideme kvôli nim preč. Ono ak si každý bude robiť v byte čo chce, tak by to teda vyzeralo.

gertrudaosem
12. feb 2023

Je iné keď je hluk lebo niekto doma vrieska trieska dupoce, hra futbal v byte, skáče a púšťa nahlas hudbu a má tam partiu nevychovancov... Vtedy zaujímavo každý cusi. Ale keď niekto potrebuje prerábať, skladať niečo a vŕtať... Ok nie je to príjemné ale nechápem čo sa na tomto nedá pochopiť....

h2
12. feb 2023

Skladanie nábytku spôsobuje nejaký hluk? Už som v živote zložila veľa nábytku, vrátane celej kuchynskej linky, šatníkových skríň a podobne. Nemám pocit, že by to bola hlučná činnosť.
Keď sused prijal ospravedlnenie za hluk pri prerábke, tak čoho sa pri skladaní nábytku bojíš?

heidy222
12. feb 2023

@paulinam99 No otvorila som si kódex správania sa na stránke a ako prve tam je napísané ,,daj prednosť povzbudeniu pred kritikou" 🤭

paulinam99
12. feb 2023

@heidy222 Súhlasím, avšak z obsahu témy nie je úplne jednoznačne zrejmé, čo vlastne autorka chce riešiť (strach z nákupu nábytku, strach z konfliktu so susedom, odsťahovanie sa).

Zopakujem: príde mi proste smiešne, ak MK má slúžiť na povzbudzovanie dospelých ako malé deti, hoci tie malé deti (pardón: viacerí autori diskusných tém) ani sami nevedia špecifikovať, za čo presne by mali byť povzbudení.

Ale ak sa Ti nepáči môj postoj a berieš ho ako kritický, kľudne ma nahlás adminovi. Myslím si, že zmazaním môjho profilu až tak o veľa neprídem. 😉