Zdravím, už som zúfalá neviem ako sa zbaviť blch v našom dome. Je to veľmi nepríjemné sme celý poštipaný, mame aj sprej proti blcham.. upratali sme všetko sme vyprali a stále nás štípu...
Máme to od nášho kocúra :( . On je teraz von, nepustavame ho dnu.
čo mám robiť?? Má niekto skúsenosť????.
Veľmi sa hanbím 🙈
@sparkling nie sú to blchy..
skus kupit Difusil , tym sa striekajte, viem, ze je to na psy, ale ludia, čo robia v Uk si to tu kupuju a nosia do Anglicka alebo dávajú posielať po rodine... inak v UK častý problém. Kocúrovi spot Advocate.
@vanessa12345 indorex sprej .. vsetko co sa da vybrat na najvyssiu teplotu a zvysok vystriekat ...
@vanessa12345
Riešila som to pred pár rokmi, už zvažovala aj deratizéra.
Tento postup som našla na internete a pomohol.
Do hlbokého taniera dať vodu s jarou, a pohár na stopke. Do pohára malú sviečku, takú v pliešku, aby nezničila pohár. Na noc dať ten tanier so zapálenou sviečkou na miesto, kde tie blchy máte. Ja som dala k posteli, lebo dcéra mala v posteli, od mačiek.
Mne raz deti doniesli z ulice mačiatka, prišla som domov a uprostred obývačky v koberci s dlhým vlasom 2 macence... Samozrejme mali blch jedna radosť , takže ta veľmi dobre chápem. Z koberca putovali blšky do podlahy, nasťahovali sa do škár v paketach a na poťah gauča. Striekaki sme difusilom donemoty...celú izbu, párkrát denne asi 2 týždne, potom už bol pokoj. Minuli sme veľa sprejov.
Potešili ste aj kocúra? Nestačí ho nepúšťať dnu. Od neho si to donesiete znova a znova na oblečení. Ak máte vonku napríklad stoličku, tak on na ňu vyskoci, neskôr si vy sadnete a opäť si donesiete.
Kocúrovi treba dať nejaký antiparazitny prípravok. Napríklad obojok proti blcham, ak znesie alebo pipetu napr. Stronghold ultra. Tak vám domov nebude znovu a znovu zanasat kliešte ani blchy a môže chodiť aj dovnutra.
k veterinárovi pre obojok pre kocura. A potom začat riešit domácnost. Musíte eliminovat oba zdroje.
@vanessa12345 v obchodoch pre chovateľov majú prípravky pre odblsenie domácnosti. Neviem co to je zač, keď sme mali doma blchy od psa, tak sa vystriekalo všetko čo sa oprat nedalo. Postele, koberce, gauce. Zabralo.
@vanessa12345 kocura pri odblseni nezabudni aj odcervit .. bez toho sa ich nezbavite a potom kvalitne pipety
@vanessa12345 Sprej Protect je vyborny a nie je az tak toxicky pre macky ako ine pripravky proti blcham. Nezabija priamo, ale znefunkcnuje rozmnozovacie mechanizmy blch. My sme mali pred rokom velmi zablseny dom, striekali sme to 6 tyzdnov raz do tyzdna a potom uz bol pokoj. Ked raz blcha skoci na postriekane miesto, uz sa nerozmnozi. Idealne je vystriekat celu dlazku, steny do vysky 1m a aj nabytok a rozne spary v nom. Kombinovali sme este s Fyprystom, ten je tiez ok pre macky.
Ďakujem za rady. Určite vyskúšam a napíšem!! 👍💚
@vanessa12345 Jediné, čo zabralo bol tzv ozonátor (ozónový generátor). U nás sa rozšírili, keď nám zdochol psík, ktorý býval vonku v búde. Keď zdochol, tak blchy nemali hostiteľa, tak sa rozliezli po dvore a žial aj dnu.
My sme nasho kocura pred rokmi odblsili tym, ze sme ho nastriekali nejakym sprejom na to urcenym (nepamatam si meno), strcili do stareho vrecka od cviciek a zatiahli snurku okolo krku tak, ze mu trcala len hlava (aby sa nepokusil oblizovat a neotravil sa). Nechali asi 15 minut (a upokojovali ho, boli s nim), potom sme ho riadne vykupali (blchy vyplavali uz zdochnute). Potom sme ho este odcervili tabletkou a zvykli si mu davat pipetu.
A potom uz cistili domacnost, ked bol cisty on. Ale vzdy sme to podchytili nejak v zaciatkoch (pravidelne, skoro denne, sme mu kontrolovali srst aj pre klieste), takze jeho okupat a dom vysprejovat vzdy stacilo, aby hned zmizli. Stalo sa nam to len dvakrat, kym zil. Ten druhy blchy nikdy nemal.
@alexlexy a pomohlo?
Ono nie je problém kúpioť teraz rôzne prípravky na vystriekanie domácnosti, no alfou a omegou je zbaviť bĺch zviera, lebo potom to bude len blúdny kolotoč
@vanessa12345
pomohlo, inak by som to tu nepísala.
@mima172 skutocne to pomohlo ???? My bojujeme uz vyse polroka s touto havedou.
Predchvilou som ho objednala ...som velmi zvedava ci nam to pomoze....
@andrejka400 Áno, pomohlo. Treba vyozonovat každú miestnosť, každý kút. Všetko živé musí ísť von a potom poriadne vsetko povysávať, vyprať poťahy, závesy, záclony. Držím palce
@mima172 bola by ste ochotná mi zaslat nejaký kontakt na Vás? Fb alebo t.č....??
Ak nie chápem...
Nemam žiadne skúsenosti s ozonovym generátorom.....a mam kopec otazok🙈☺️☺️
Hlavne mi je divné , že zas všetko prať, vysávať..ako v tom nieje ani taký problém, keďže to robím už tak často ..... že mam z toho už traumu...hlavne zas záclony a tak....
To je koli tomu ozonu,alebo blcham ???
@andrejka400 Nemám problém dať vám číslo, no naozaj by som viac nepomohla. Ozonátor zohnal švagor, priviezol ho k nám (mojim rodičom) a vyozonoval postupne miestnosti. Fyzicky som tam nebola, ten víkend sme tam nešli, keďže sme si nechceli tie potvory doniesť domov do bytu 🥴
Prať atď nie kvôli Ozonátoru, skôr kvôli tomu, že ak v tých látkach sú blchy, tak tie mŕtve mršky tam určite nebudete chcieť. Dôležité je najmä všetko živé preč z miestnosti, kde sa ozónuje, tj kvety, rybky atď.
@marianarem su spominane pripravky vhodne aj na matrace periny?
@karrelia Fypryst sme davali na matrace; Protect sa prave nesmie.
@marianarem dakujem a po akej dlhej dobe Vám to zaucinkovalo?
@karrelia 6 tyzdnov sme bojovali s tymi potvorami, cca raz tyzdenne sme striekali vsetko. Len nam sa schovali pod parketovu podlahu, nasli si tam strbiny a tam to bolo tazke. Inde sa uz posledne tyzdne nevyskytovali.
Zacat kocurom. Okupat ho aj len obycajnym macacim samponom, vyhodit vsetky handry z pelechov a vystriekat sprejom oblubene miesta kde sedava/lehava. To vsetko ale opakovane, kedze to zabije iba dospele blchy, nie vajicka. Neviem ake blchy ma, macacie velmi na ludi nejdu, tie ani nemavaju vajicka prilepene ale "volne". Ale tak blcha, ak nema v okoli svojho idealneho hostitela, tak si najde akehokolvek ... Podla mna ak znicis zdroj (odblsis kocura), tak nepotrebujes ziaden ozonizer ani nic specialne, iba beznu hygienu, prat, vysavat, zmyvat ... teraz trochu castejsie ...
Mame macku co tiez chodieva von a kupana je viackrat do roka ... blchy ale nastastie este nemala (aspon sme nenasli). Zablsene sme si doniesli najducha malinke maciatko. Hned bola sprcha sampon a viac blchy nemalo.
@vanessa12345 a nemas na mysli plostice??