Ahojte. Má niekto skúsenosti so psím psychológom Richardom Uliankom? Prípadne k dispozícii jeho cenník služieb?
Za €, sa aj ja porozpravam s tvojim psom, ako bonus,aj s tebou😉
Posledné dni sa tu roztrhlo vrece s témami ohľadom psa…
Chyba mi info.na zaklade coho, je psi psycholog.
Ziadna zmienka o kurze,skoleni,vycviku,len par fotiek s jeho psami.Môze rozumiet psom,ale nazvat sam seba, psim psychologom,je pre mna trochu silna kava...
Moja kolegyna davnejsie chodila s border koliou k psiemu psychologovi. Borderka mala sebadestruktivne sklony a fobie, uplne jej v byte zasibavalo. Zacalo to, ked mala 3? roky. Najhorsie, ked bola doma sama. Striedali sa pri nej, ked museli ist bez nej, davali ju susedom dochodcom. Pes sa bal kazdeho zvuku, neznameho pohybu, cesty autom…. V mnohom im vraj psycholog pomohol, no nakoniec pomohlo prestahovanie z bytu na dom. Borderka je aktivne plemeno, co treba riadne zamestnat a ta zahrada ju zamestna viac ako dost v case, ked sa jej nemozu venovat.
Banášová mala v Trochu inak psieho psychológa a bol to zaujímavý rozhovor, možno sa dá vyhľadať
....nesranduj 😀 ako ano je veda, etologia a aj porovnavacia psychologia, ktora sa zaobera spravanim zvierat - skuma ich reakcie - boli vedci, ktori sa venovali ci uz kackam alebo simpanzom...ale stale to je od psieho psychologa par svetelnych rokov vzdialena galaxia.
My mame, napis mi SS, ak chces, nebudem pisat verejne, ked vidim, ze sa k tomu vyjadruju ludia, ktori maju potrebu utahovat si pomaly zo vsetkeho, hoci skusenost nemaju.
@simsalabim keď si niekto vezme pastierske alebo poľovnícke plemeno do bytu, tak skôr ten majiteľ potrebuje psychológa 🤔
Mám skúsenosť, kľudne napíšte správu 🙂
Ja neviem, nad čím sa tu pozastavujete. Ako ma traumy a poruchy spravania dieta, dospelý clovek, majú ho aj zvierata. Psi psycholog sa so psom nerozprava, ale zo skusenosti si ho vie precitat prostredníctvom reci tela a reakcii. Roky sme docaskovali, pomahali v utulku, je veľa psov, ktori boli poznačení zlým zaobchádzaním. Aj my sme sa stretli s všeličím od separacnej úzkosti (kedy pes sa pomocoval, ked zostal sám, alebo ničil), až po prípady agresie (zo strachu, či bez podnetu). Áno, pri týchto prípadoch sme aj my povolali psieho psychologa (nie tohto z otázky), ktory si psa zobral na mesiac a dlhsie na prevychovu, kde sa snazil poznat dôvod reakcie (či bol pes bitý a boji sa ruky, palice, atd.) a následne pracoval na odstránení nežiaducého spravania. Keď ste totiž zodpovedny za adopciu zvierata, nezoberiete si na triko psa, ktory by mohol byt nebezpečný a nezverite ho do ruk niekomu, aby mu mohol ublížiť. Áno, riesenim by bolo tieto psy utratit, ale je aj možnosť do neho investovať (čas a nemalé finančne prostriedky). Zo svojej praxe si pamatam rôzne osudy psov, napr. ako pozorovateľ, kde jeden pes bol tazko týraný (hasili o neho cigarety, bili ho), samozrejme, ze to v psovi vyvola agresivitu, alebo psa, ktory žil v osade a bol tam kopany, odháňaný Rómami, či jedného psa typu bull, ktorého doma privezovali o radiator a tlkli ho… takze môžete sa smiat koľko chcete, ale nie každý pes od steniatka spinka v teplom peliesku, najdu sa takí, ktori si sli peklom vdaka ľudským bestiam. Ďalšie, časté prípady su psy, ktoré neboli správne socializovane a štekajú na inych psov, s týmto sa stretol snáď na ulici uz každý. Stačí, ze raz po ňom vybehol pes a uz je poznačený do konca zivota a zo strachu steká a utoci na inych (najmä mensie plemena). Velakrat za to môže aj majitel, ze psa nevie cez tuto udalosť preniesť, ale sám je nervozny, co ked stretnú na ulici cudzieho psa a tuto nervozitu a strach prenáša aj na svojho psa. Aj s týmto sa dá pomerne dobre pracovať.
Aj nas bol, odporucam. To nie je o tom, ze sa ma 'porozpravat' so psom,.ako tu niektore pisu 🙄 nam psia trenerka/psychologicka vysvetlila, preco nas pes z utulku robil veci,.ktorym sme nerozumeli a ktore nas velmi hnevali a zneprijemnovali zivot. Zmenili sme pristup k psovi a je to sto a jedno. Raz mam zodpovednost za ziveho tvora, tak to beriem vazne. A nie ze ma pes hneva, tak ho vratim do utulku.
Reakcie na urovni. Tiez som chodila s mojim tyranym utulkacom k psiemu psychologovi, je to normalna veterinarna lekarka so specializaciou na poruchy spravania zvierat. Nam extremne pomohla, nakolko hoci som skuseny psickar, nevedela som si dat rady. Ale hej podme prevracat oci a vysmievat sa, to je take strasne dospelacke.
@dorottka dobre ale psi psycholog???Ved nestaci napisat psi terapeut alebo cvičiteľ,tréner na asociálne spravanie ale psycholog,?To uz je naozaj prehnane.Hlavne ked milion deti na svete nema toho psychologa a zažívajú horsie veci ako naor hlad,zneuzivanie ,tyraniena ,tu ludia v Europe riesia psieho psychologa!!Naozaj je to uz sprostosť.Asi to sedenie vyzera takto haf,haf…..haf?Ale clovek spokojny ze bol u psa u cvokara.
@dobryden ano, psycholog, aby sa ludia ako ty mohli cudovat a na obhajobu svojho nazoru, ktory nie je podlozeny realnymi skusenostami, vidime to podla tvojho "haf, haf", vytahovali absolutne nesuvisiace veci a demagogie typu psychologovia a deti.
Mimochodom, otazka nebola polozena stylom, co si ty o tom myslis, ale ci mas skusenost s konkretnym clovekom a pokial teda nemas, tak nie si v tejto konkretnej diskusii ziadnym prinosom, len ukazujes, ze tocis o niecom, o com nemas ani len hmlistu predstavu.
@dobryden realne psi mozu za to, ze milion deti na svete nema psychologa, ze zazyvaju tyranie a hlad? Alebo to, ze laicky to tak nazyvame? Alebo to, ze majitelia psov hladaju pomoc a KOMPLET Z VLASTNEHO VRECKA si platia nadstandardnu sluzbu? Ako pomoze tym detom, ze tato profesia sa bude volat inak? Mam sediet teraz doma s rukami na kolenach a revat do vankusa a nikdy nic neriesit, lebo vas to vyrusuje, ze nejdem spasit svet a hlad deti na svete? To fakt? Ano, psy presne za to mozu. Predstavte si, ze je vysostne vec majitelov psov, co sa rozhodnu zaplatit, vy si kupite cipsy, pojdete na dovolenku, ja radsej vyriesim s odbornikom problemy svojho psa, ktory nemoze za to, ze sa dostal povodne k ludom hovadam, ktori sa na nom vyblaznili. Ja zo svojich dani velmi stedro platim aj detom, ktore nemam, psychologa a starostlivost, vzdelavanie atd., to, ze vsetko vyzera jak vyzera nie je problem toho, ze idem so svojim psom na sedenia, na ktore mi nikto nedal nic a na ktore som si sama zarobila.
A nie, tie sedenia tak nevyzeraju, ale vidim, ze mate problem aj krotit vasne, nebudem teda skusat zvysovat vasu informovanost. Total prehnana mimo reakcia.
@priscilla07 psika zachranili ako steniatko vyhodene na ulici. Asi ju tam mali nechat 🤷♀️
@dobryden noo tak, keď si to predstavujete tak že si pes sadne na gauč a pán psycholog počúva jeho problemy... tak to tak nie je 😁
Ked si tohto pána hodíte do google tak zistíte že sa netají tým že je psychologom hlavne pre ľudí ktorý psom až tak nerozumejú.
Každé stretnutie mi dá niečo nové, poučné a hlavne je to pre mňa ako majiteľku psa super.
Rozumiem správaniu svojho psa a viem mu pomôcť. 🙂
@dobryden psycholog je lekar ktory riesi psychicke zdravie. Preco by sa psycholog nemohol volat aj ten pre psov? Ved riesi rovnaky problem.
@cubos Dajme tomu ze pomoze ludom ako sa spravat k psom ale nazov psi psycholog je naozaj prehnane.A zaujimalo by ma ci taky psycholog aj študoval na VS tuto vedu🙂Ved ak to tebe psychicky pomoze ze zvladnes psa ok,dobre pre teba ale milion ludi naozaj riesi uz nemožné s tymi psami,prirom tomu psovi je to naozaj ukradnuté.Skor ti majitelia psov by potrebovali toho psychologa.
@kittykat22 nie som jedina s tymto nazorom,ale mna tu asi 5 oslovilo,preco?
@dobryden teba je hovno do toho ako ľudia minú svoje peniaze 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
@misiak7777 Suhlasim s tebou,a je to ukážka ich charakteru ako tie peniaze míňajú a na koho.
@kittykat22 psycholog musi mat ukoncenu VS ukoncenu Mgr.titulom a 3 roky praxe.
Ako som pisal,môze sa rozumiet psom,ale titulovat sa psim psychologom,verejne na nete,bez dokladovania vzdelanie,praxe,absolvovania vycvikov,kurzov atd.je pre mna osobne,cez ciaru.
Ak su,majitelia psov,ochotny platit, za taketo sluzby,tak je to v poriadku.Vo Švajciarsku,ked chces mat psa,musis povinne absolvovat s nim vycvik.Kontroluje to OU v mieste bydliska.
@dobryden ty vies s prepacenim velke kulove o tom, ako minam svoje peniaze a ty ocividne nepochopis, ze to, ze nieco miniem na psa, neznamena, ze neminiem aj inde. Vies a toto ta teraz prekvapi, ono sa to nevylucuje. Som jednym z najaktivnejsich dobrovolnikov siroko daleko, minimalne 15 rokov robim aj expertizne dobrovolnictvo pre siroke spektrum neziskoviek a organizacii v ramci celeho Slovenska, za moju pracu pre bezdomovecky utulok som dokonca aj vyhrala ocenenie. Gro svojho volneho casu venujem dobrovolnickym aktivitam a velmi sa ti ospravedlnujem, ze niekto dokaze to, co je nad ramec tvojho chapania - pomahat na viacerych frontoch a zalezat mu na viacerych veciach. A este si, omg, dovolim minut cast svojich penazi podla svojho uvazenia, ta drzost! Co si urobila ty? Posles mesacne 20e niekde neadresne na deti v Afrike a zvysok mesiaca nad nimi smutis a plujes na ludi, ze oni to nerobia?
A ako buduca (aka ironia) humanna psychologicka, ti fakt odporucim vyhladat sluzby niektorej uz aktivnej kolegynky, pretoze tolko utocnej energie na ludi, ktorym proste zalezi aj na inych veciach ako tebe a nikomu tym neskodia, naopak robia dobro, pretoze aj starostlivost o svojho psa JE akt lasky a humannosti, ktora tak velmi v spolocnosti chyba, tak to je vazne na povazenie.
@tundra psycholog si po ukonceni jednoodboroveho Mgr. studia psychologie. Odbor psi psycholog samozrejme neexistuje, ale su specializacie na poruchy spravania zvierat, ako som pisala vyssie, moja veterinarka ju ma, vysledky su, tak jej doverujem. Kedze ludia maju problem s pochopenim kazdeho ako jednoducheho textu, predpokladam, ze titul psi psycholog je len pre jednoduchost a nikto sudny zrejme nepredpoklada, ze je to ekvivalentne studiu humannej psychologie 🙂 Proste komercny nazov.
To je tak ako kazdy druhy clovek je dnes life coach a oznaci sa ako terapeut xyz, tiez by nemal, pretoze terapeut je tiez isty typ titulu, ktoremu predchadza dlhodoby vycvik, kde nemoze ist laik, ale toto dako nikto neriesi. Mna oslovenie psi psycholog, hoci je nepresne, rusi podstatne menej, pretoze realna mozna skoda je nekonecne mensia ako pri tychto “life coachoch”, “terapeutoch srdc”, dr. lipovych, atd atd.
🙄🙄🙄