V ktorom vajíčku sa bábätko nebude veľmi potiť?

marfa333
21. apr 2022

Ahojte, viete mi poradiť vajíčko pre bábätko, v ktorom sa nebude moc potiť? V lete nás čaká 5 hodín cesty a náš malý (7mes.) sa dosť potí. Potrebujeme niečo z priedušnejšieho materiálu. Viete niečo odporučiť?
Komentáre ohľadom dlhej cesty vo vajíčku si nechajte, pôjdeme pomalým tempom a budeme mat dosť prestávok. 🙂
Ďakujem

mimi3008
21. apr 2022

@marfa333 Neviem poradit, ale nebude uz v lete velky na vajicko, ked ma teraz 7 mesiacov? Uz skor autosedacku, ci...? Starsiemu bolo vajicko male od 8 mesiacov, zacal sediet vtedy, siel do sedacky. Mladsi ma teraz 6 mesiacov a cca 8 kg a vajicko mu uz je len tak tak

marfa333
autor
21. apr 2022

@mimi3008 práveže pre také malé deti je na cestách najbezpečnejšie keď je co najdlhšie vo vajíčku. Kým mu nepretŕča hlavička z vajíčka je to v poriadku. A viem ze sú aj také polohovatelne vajíčka alebo autosedacky ze z vajka sa dá spraviť autosedacka.

zuzahajdulka
21. apr 2022

@marfa333 , na vacsinu sedaciek sa da kupit letny potah z froté.

marfa333
autor
21. apr 2022

@zuzahajdulka super to som nevedela. Viete mi poslať nejaký link?

mamamasama
21. apr 2022

@mimi3008 my sme mali vajíčko do 13 kíl. Malý ma 2 roky a váži 12,5kg. 😁 Má už autosedačku, ale keď mal 8 mesiacov, ani nám nenapadlo meniť vajíčko.

zuzahajdulka
21. apr 2022

@marfa333 , kupovali sme v Brendone ako prikupitelnu sucast prislusenstva k vajicku Cybex Aton.

marfa333
autor
21. apr 2022

@zuzahajdulka okey skúsim to pozrieť, možno budu aj dáke univerzálne. Ďakujem veľmi pekne 🙂

zuzahajdulka
21. apr 2022

@marfa333 , rado sa stalo.

ikonica
21. apr 2022

Pozri podlozku do autosedacky/vajicka aeromoov

mimi3008
21. apr 2022

@marfa333 ano, len nasmu starsiemu pretrcala hlava, nohy mu uz trcalj, mali sme obycajne vajicko bez isofixu, potom sme kupili sedacku na isofix, ktora sa da dat aj v protismere jazdy, tak ju mal do 15 mesiacov

jolana2804
21. apr 2022

@mimi3008 V protisměru jen do 15 měsíců? Jinak nohy budou koukat z každý autosedačky a to vajíčko asi nebylo moc kvalitní, když dítěti koukala hlava takhle brzo

mimi3008
21. apr 2022

@jolana2804 ano, presne tak, do 15 mesiacov, tak ako sa odporuca podla noriem, ktore su na zaklade vyvinu a ananatomie sijoveho svalstva deti

jolana2804
21. apr 2022

@mimi3008 Tak doporučuje se vozit protisměru mnohem dýl než do 15měsíců

panda21
21. apr 2022

Existuje merino vložka, v lete chladi v zime hreje. Od vlnienky. Alebo som zahliadla aj taku chladivu podložku. Určite skús niečo pogooglit.

panda21
21. apr 2022

@mimi3008 iba malé % detí do troch rokov má pevné stavce z kostí. Väčšie % má stále stavce z chrupaviek, ktoré keď sa natiahnu, poškodia miechu. Preto sa odporúča protismer aspoň do 3 rokov. Tých 15 mesiacov je len i-size norma, vôbec sa nezaobera výskumom ohľadom stavcov a tlaku na miechu pri náraze v smere jazdy pod 3 roky.

kallanchoe
21. apr 2022

Myslím,že sa bude potiť,tak ako vo vajíčku,tak aj v autosedačke....ja dávam do autosedačky podložku aeromoov....celkom to pomohlo...bol oveľa menej spotený.....
Ja by som na tak dlhú cestu volila.radsej autosedačku,sú aj od 0 mesiacov....dajú sa dať aj v protismere....vajíčka su dosť malé a nepohodlné podľa.mna už v takom veku....môj sa už v 6 mes ledva napchal,iste mu v tom nebolo pohodlne

evkao
21. apr 2022

@kallanchoe ak mas dobre vajicko, je pohodlne aj pre dieta v roku a pol, ziadna sedacka (na asi 2-3 vynimky) nie je vhodna pre take male dietatko

panda21
22. apr 2022

@evkao my sme boli obzerať dinofix pre dcéru a zo srandy sme tam dali 2 ročného syna (niečo nad 90cm a 13kg), a hlava mu trčala iba kuuusocek a vyzeral, že v tom vajíčku aj zaspí ako pohodlne mu bolo 😅

kallanchoe
22. apr 2022

@evkao môže byť,že už sú pohodlnejšie....chodili sme na dlhšie cesty a keď mali 7-8 mesiacov nevydržali vo vajíčkach....boli nekludni a spotení,mokre vajco mokré deti.....preto som kúpila autosedačku od 0mes,sedeli v protismere samozrejme....v tom nevymyslali😉 vydržali v pohode tie dve hodinky....ale tak každé dieťa je iné....😉

evaachesa
25. apr 2022

Syn mal vo vajíčku aeromoov podložku, bola fajn, priedušná, no neviem či sa potil menej. V pokračovacej sedačke má podložku od vlnienky a tá je super aj na zimu. V lete nebol až tak spotený, takže príde mi lepšia ako aeromoov.