poradte kedy mozem dat maleho do vajicka bez vlozky
@zuzkarobko Na našom (x-lander) bolo napísané, že vložka je do 6 kg
@zuzkarobko nas malinky mal vlozku len prvy raz......v overali sa tam jednoducho nezmestil......🙂
@sisaha aj ked ma iba 1 mesiac a tyzden
@zuzanka7117 neskodi to ked ma len mesiac nechcem mu ublizit a v perinke sa tam uz nezmesti
@zuzkarobko ale ved mesacne dieta uz trosku lepsie drzi hlavicku nie? A ked sa tam uz nezmesti, tak ju jednoducho vyber.
@zuzkarobko no my sme to mali v zime a maly bol naobliekany v overali, teraz je jul, teplo, myslim, ze by si ju mala podla moznosti pouzivat koli bezpecnosti.....
@zuzkarobko v perinke? To si akosi neviem predstavit. To ako babo putas?
Zo zasady to je uvedene bud na papieroch k sedacke, alebo vidim, ze tam dieta nenarvem 🙂 A vek a vaha s tym nic nespravi, vajicko je ok a bezpecne aj bez tej vlozky, je to skor o komforte pre novorodenca 🙂
@nanika my sme mali perinku s otvormi na pútanie, podobne, ako na fusaku :D
@luciferkax boze, mam male deti, ale akosi ide pokrok vpred a ja sa nestacim divit loooooooooooooool
@nanika darmo :D ešte ked budeš mať dalšie deti, zaškolíš sa v "novinkách " :D ale to azs budú iné haha
ahojte chcem sa spitat ci mozem davat 3 mesacne dieta v aute do vajicka?
@mani2321 ako to myslíš? Veď nato predsa to vajíčko je, aby si tam v aute dala dieťatko
ale nasa mala bez tej perinki nevidrzi tak preto sa bojim ju dam davat.
Ved to zistis jedneho dna ze uz sa tam nezmesti....
@mani2321 a to ako potom chodite autom? Na rukach?
Dobrý deň, pokiaľ jazdíte autom aj s dieťaťom, je samozrejmé, že musí byť v autosedačke. Prikazuje to aj zákon o cestnej premávke. Autosedačka - vajíčko - trieda 0 je určená do 10 kg váhy dieťaťa, trieda 0+ do 13 kg. Uchytenie dieťaťa je aj popruhom medzi nohami, čiže v perinke, ani zavinovačke byť nemôže. Vložku treba používať, pokiaľ sa dieťa zmestí aj s ňou do sedačky. Je dôležitá nielen pre pohodlie dieťaťa, ale chráni dieťa, hlavne pri bočnom náraze, aby mu nelietala hlavička. S pozdravom, Michal
ked vidis, ze mu hlavicka uz vycnieva...