Keďže sa Ella narodila v Londýne, do formy ma dávali dlhé prechádzky po meste. Denne som naprieč Londýnom nachodila aj 4 kilometre. Vápnik som si dopĺňala prostredníctvom mojich obľúbených syrov. Ako ste na tom vy? Čo by ste poradili ostatným mamičkám, aby sa udržali fit počas materskej dovolenky? Zdieľajte svoje skúsenosti a zapojte sa do súťaže! Najzaujímavejšiu radu vyberieme a súťaž vyhodnotíme v piatok 20.05.2016 o 15.00 hodine.
Pošlite nám svoje skúsenosti, prípadne pripojte aj fotografiu a my jednu z vás odmeníme balíčkom pre celú rodinu v hodnote viac ako 100€!
Čo môžete vyhrať?
Balíček produktov Dr.Max, ktorý obsahuje:
Kidsgummies s vitamínmi ABCDE 60 gummies, Vitamín C long effect 500mg 60 cps, Magnesium B6 100 tbl, GoldAktiv 120 cps, Multivitamín s minerálmi s príchuťou pomarančov 20 šumivých tabliet, Ovocno-bylinný detský čaj 20 záparových vreciek, Čaj pre dojčiace matky bylinný čaj 20 záparových vreciek, B-komplex Forte 100 tbl, Betaglukán s vitamínom C 250ml, Morská voda izotonický nosový sprej 30 ml, Morská voda izotonický nosový sprej baby, Laktobacily “6” 60 cps.
Súťaž trvá od pondelka 16.05.2016 od 15.00 do piatku 20.05.2016 do 15.00.
No tak umna pri mojich detoch a strave biednej 😀 kedze sa chcem dostat spat do povodnej vahy musim jednoducho musim mat kazdy den zdravsiu variantu sladkeho ..jednoducho bez tohto by som cely den fungovat nevedela bola by som nervozna a tiez by sa to odzrkadlilo aj na mojich detoch .a samozrejme dlheeee prechadzky kde mozem vyvencit moje besne psi a tiez si viem oddychnut aj ja a velmi ma taketo prechadzky nabijaju ako aj sladke 🙂
A v neposlednom rade ma udrzuje fit aj moj muz ( a hlavne vecer ) 😀 😀 😀
udrzat sa fit je dolezite na materskej dovolenke...mne napriklad vyhovuje relax v zahradke, kde nieco pomalicky okopkavam a vidim ako si moj maly spokojne beha po zahrade, sme na cerstvom vzduchu kedze byvame v meste je to treba....a navyse si tam vypestujeme vlastnu zeleninu a ovocie, ktore cela rodinka oblubujeme...tento rok sme si zaobstarali aj sklenik, kde nam vznika prve kralovstvo zeleninky...ved niet nad domace vyrobky 🙂
u mna boli prechadzky... a korcule s kociarom... ale kedze som pri tehotenstve pribrala 25 kil a hned nato bolo dalsie dieta co znamenalo dalsich 25 kil, do poriadku ma dostala kombinacia zumba + beh + tae bo.. jedlu som odolat nedokazala 😠
momentalne som vo fazy davania sa do formy. Nikdy som nebola stihla vzdy som len tuzila byt. Po detoch som uz nejak nepribrala ale pri mojej vahe som sa citila zle. Zacala som pred 6 tyzdnami zmenou stravy a cvicenim na orbitreku a mam dole zatial 8 kil.... nemozem este radit inym kedze sama skusam snazim sa doplnam kopec vitaminov a snazim sa zdravo zit. Ale aj to je pre mna obrovsky uspech a urcite budem makat dalej, ide to aj doma 😀 Fotka o pol roka ked uvidime aka som vytrvala 😀 ja verim ze to dam
@spisiacka držíme palce.
Môj malý krpček mi dával teda riadne zabrať už od začiatku. V noci sa budil každú hodinu, cez deň sa chcel iba nosiť, spinkal iba keď bol kočík v pohybe. Takže 6 mesiacov po pôrode som bola o 8 kíl ľahšia ako pred tehotenstvom, v podstate som mala veľkosť 40 a teraz mám 36/34. Takže do formy ma dostalo moje vlastné bábätko 🙂
pre mňa udržať sa fit znamená mať v harmónii telo ale aj dušu. takmer každý deň chodím so synom na bicykel okolo našich 4 jazier, či popri rieke. Svoje dostane aj telo a pri krmení kačíc či hádzaní kamienkov dovody a sledovaní okolitej prírody si príde na svoje aj duša
S láskou a chuťou sa venujem kým syn spí kvetinovej, ovocnej aj zeleninovej záhradke a keď máme za sebou ťažké noci, tak si poobede so synom bez hanby pospím. Stravujeme sa zdravo, často sme na čerstvom vzduchu, usporadúvame hry pre susedovie deti na našom dvore kde sa aj ja s deckami pošmýkam na šmýkalke. práve sme objednali trampolínu na záhradu tak hádam nejaké kilečko vytrasiem aj tam a keď mi dochádzajú sily, občas siahnem po magnéziu, B komplexe a sirupe Floradix - prírodné železo to ma vždy postaví na nohy.
Ja som sa udržiavala vo forme v práci, denno denne schody, žiaden výťah, prechádzkami, kedže si môj drobec ešte v brušku vyberal čo chce papať, jedávali sme len zeleninu a ovocie, skoro 6mes. Potom jej zachutilo konečne aj mäso a ryby. Takže to čo som nabrala v tehotenstve, som nechala rovno aj v pôrodnici. A samozrejme keď sa dalo veľa spánku a relaxu. Teraz má malá pol roka a je poslušná, ale prechádzky absolvujeme denne každý deň.
V prvom rade psychika musi bupyt v poriadku a zdrave jedla obcas nejaka sladkostka pre radost a pohyb najlepsie s detickami a nesmie chybat chvilka pre Seba
mne po porode ostalo asi 10 kg. tie som nemala cas riesit. Dcera bola dost narocna a mne nezostaval cas na nic. Ani na nejake vyvaranie. To som len narychlo nejake ovocie do ruky a sup ho s kocikom vonku. S nou som chodila na dlllhe prechadzky, aby sa aspon trochu vyspala. Ustalilo sa to po nejakych deviatich mesiacoch, ked jej presli koliky. A vtedy som zistila, ze kila isli same dole. Aj oblecenie som menila priebezne za mensie a mensie. Podla mna to bolo nemaskrtenim, lebo nebol na to priestor a vela vela cerstveho vzduchu s prechadzkami. A aj teraz nam to tak ostalo. Ona sa hraje velmi rada vonku a ja s nou.
Ja som dosť pribrala počas tehotenstvá a preto po pôrode som zmenila životný štýl. Začala som sa zdravšie stravovať a hlavne viac hýbať takže aj u nás boli prechádzky dlhé aj 3-4 hodiny (kým bola v kočíku ) teraz bicykel s malou v sedačke.
Teraz uvidíme ako to bude keď nastúpim do práce nakoľko mám sedavú prácu ale chcela by som v tom pokračovať 😉
Mamicky podla mna je dolezite byt fit a dostat sa do fit formy nielen pocas materskej dovci, ale hlavne po nej. Materstvom sme ziskali to najdolezitejsie ZAMESTNANIE na svete a vsetky vieme,ze je to narocne nielen fyzicky ale aj psychicky lebo ti nasi mali certici, ktorych sme si vynosili pod srdieckom teda vedia mat energie ako male duracelky 😀 A netahame 8hodinove sichty ale 24 a to 7 dni v tyzdni. Takze ako na to a ako byt fit? Kazda ma podla mna svoje "sukromne" receptiky, ktore zaberaju. Ja som nikdy nemala idealnu vahu ani postavu a na tom asi nic nezmenim (lebo nemam dost silnej vole), ale ked nie telo tak aspon ze psychika je v poriadku hihi... Mna napr. velmi dobija slniecko vonku a ked sa mozem s detmi vonku hrat, najlepsie niekde v prirode. To sa clovek nabeha, naskace, nasklana, nadviha az az 😀 Take male "fitko" je pre mna nasa zahradka,o ktoru sa uz teraz intenzivne starame: sadime,okopavame, trhame zelinku- a to je relax nie len pre mna,ale aj pre krpcov. Uz sa tesime na zber ovocia a zeleniny a vyrobu domacich produktov ako su sirupy, zavaraniny,vyzivy, atd. Niet nad cerstvy domaci medovkovy, matovy, lipovy alebo zihlavovy caj. Lepsie ako sladene vody. A nie je nic lepsie ako cerstve ovocie: coskoro jahodky, ceresne,malinky, atd. A ked uz varim, musim sa priznat ze 3/4 jedal robim typicke slovenske jedla, ale pre deti sa snazim vela veci robit na pare, aby sa im zachovalo co najviac vitaminov. Takze vzdy sa snazim to nezdrave vykompenzovat aj niecim zdravim 😉)) Nie su to sice rady nad zlato, co som opisala, ale podla mna,telesna stranka nie je vsetko a svet sa nezruti ak nebudem dokonala 😉 Pre moje deti som (aspon dufam) ta najkrajsia 😉)))
ako sa udržiavat? Určite už každá vieme,čo na koho platí,,,,na mna fakt platilo-"cica nežer" 🙂 no chladničku som vynechat nedokázala,tak som pridala viac pohybu...za každe susto navyše som dala pohár vody na zaplnenie žaludka a pár drepov,alebo skákanie na švihadle pred telkou a to bolo že 2v1...aj cvičim aj relaxujem 🙂 ...odporučam zapojit celu rodinku,aby mali pochopenie,turistika,prechádzky,piknik,to všetko skrýva vela zábavy a tajne spalujeme tuky 🙂 xixi,ved v lese chladnička nieje,tak nepokuša 🙂
Po pôrode som sa s deťmi (synček 1 rok + novonarodené dvojičky - dievčatká) dostala so formy veľmi rýchlo, pretože som sa zdravo stravovala - veľa ovocia, zeleniny, cestoviny, kuracie mäso. 2 x do dňa som chodila na prechádzky, pila dostatočné množstvo tekutín. čo sa týka spánku, pri povinnostiach okolo 3 malých detí ho veľa nebolo, ale neľutujem...
Ako ostať na materskej stále fit
a s detí sa nezblazniť?
Na seba si času nájdi
občas s domu aj vypadni.
Zašportuj si zbav sa stresu
problémy hneď mensie sú.
Zdravou stravou zásob jedálniček
pridá sa k tebe aj tvoj nezbedníček.
Dopľň Céčka ovocím
nentlač sa hocičím.
Zo syrou vápnik dostávaj
zubným kazom zbohom daj.
Ak na teba neduh sadne
tak si zájdi do lekárne
v Dr.Max tam liečik majú
s kartičkou ti zľavu dajú.
Veď spokojná mamina
sa vzdy =spokojná rodina.
@kupcovci No to je pekná básnička 🙂. Ďakujeme.
@ivana_drmax dakujem pekne 🙂
Mňa materská dovolenka ešte len čaká, no už teraz sa teším na každodenné prechádzky, návštevy babiek a behanie za naším malým zázrakom :o) Držím palce mamičkám pri súťažení a dúfam, že vitamínky nájdu svoje uplatnenie 🙂
@tereskah Aj pre Teba budeme mať súťaž. Sleduj nás i naďalej. 🙂
Ako ostat fit? Zdravou stravou ,sportom.. Jem vela ovocia,zeleniny,mesko kuracie,morcacie,pijem vela vody nesladene caje... Strasne lubim ovocne stavy najradsej mrkvovu.. Chodim behavat,bicyklujeme zo synom a tak... Milujem jahody cerveny grep aj pomaranc kiwi jablcka... V lete ked ide clovek do zahrady je tam vsetkeho vzdy sa tam najem ovocia aj zeleninky neni nad to ked si to clovek vypestuje sam🙆
Keď sa nám narodilo prvé dieťatko, vo forme ma udržiavali dlhé prechádzky - kočikovanie. Postupne ako nám pribudli ďaľšie dve detičky, tak pohybu mám stále dosť, najmä okolo detí, potom manžela, domácnosť no a teraz už aj práca 🙂 No a vo forme ma udržiavajú aj naďalej prechádzky s našimi ratolesťami ale aj spánok 🙂
udrzat sa fit...... hmm... zaklad je vediet si usporiadat cas.Vsetko je v hlave a ked clovek vie pracovat s casom .To znamena,ked je chvilka kludu,vykaslat sa na mop,vylozit nohy hore a odpocinut si.Zrelaxovat mozog na cerstvom vzduchu,vediet nechat co to zo starosti aj na partnera a mad butlavu vrbu ktora vypocuje,pohladka a zabudne.
Fit po porode? U mna je to celkom jednoduche,,,,nastastie 🙂 🙂 cele tehu som prelezala ,,bolo rizikove ale nastastie nepribrala som vela ,,mala som lahky porod cize hned som sa mohla bez problemov hybat,,,moj 2 mesacny syncek je uzasne slniecko rad spinka a hlavne vonku v kociku,,,Do dobrej kondicie ma dostava dostatok spanku nastastie si to mozem pri malom dovolit ,,pestra strava,,,vela vela vody a hlavne pohyb lebo kocik sa musi natriasat po ceste cize dlhe 4 hodinove prechadzky za kazdeho pocasie,,,viem ze nie vsetky mame cas poriadne sa najest ,,oddychnut si ,,,dokonca su dni ze nestihame ani pohar vody ,,ale vsetkom sa da zvladnut ,,najdolezitejsie je udrziavat pozitivnu mysel a radovat sa z kazdej malickosti pri nasich drobcoch ,,najlepsim receptom je usmev v kazdej situacii ,,,a najlepsim liekom je radost v ociach nasich deti,,,kaslat na nejake to kilo navyse,,,ono sa vstrebe 🙂
Moj recept na fit formu : ráno zahájime zeleným alebo žihľavovým čajíkom - pre krajšiu pleť, na prečistenie krvi, zbavíme telo škodlivín, následne si dáme raňajky aby sme vládli fungovať a mali dostatok energie na celý deň 🙂, papáme 5×do dňa ( hlavná ingrediencia -velikánsky kopec ovocia a zeleninky + mäsko - najlepšie morčacie alebo teľacie, rybky 🐟 ), pijeme veľa vody - najlepšie čistej - ja pijem tú z filtračnej kanvice aby som predišla tomu, že ma strasie od dobre vysokej dávky chlóru 😆, raz za deň si dáme aj kocku ( alebo 2 ? ...hmm...no dobre tak 4 kocky ) horkej čokolády aby sme mali dôvod na úsmev 😊 a taktiež aby sme predišli zbytočným nervom a vykrikovaniu 😤, denne praktizujeme aj prechádzku do prírody - vyhľadávame ideálne tiché miesta s dostatkom O2 vo vzduchu, kde naberieme aj troška energie, poprípade oprášime svoje bežecké botasky alebo bicykel a zoberieme prevetrať aj tie 🙂 , deň zakončíme dobrou sprchou alebo vaňou pretože voda nás zbavuje nie len vonkajšej nečistoty ale očistuje aj myseľ 😇, čerešničkou na torte sú rôzne výživové doplnky a vitamíny ( ja užívam vitamíny B a C, keď cítim aj zvýšenú únavu užívam aj D, denne užívam taktiež pro+prebiotiká, a užívam aj vlákninu ) a takto si užívame život 🙂
ako zostať fit? určite si každá mamička, aby bola fit, musí dopriať spánok a oddych 🙂 nevyspatá a nervózna mamička nikdy fit nebude 🙂 potom samozrejme zdravo dopĺňať energiu z ovocia a zeleniny
Podle mojí zkušenosti, jak se udržet fit, je hlavně moje divoška 🙂. Dcera je hodně živá, takže pořád za ní běhám, nenechá mě chvilku sedět, vlastně nikoho z rodiny 😀. Takže i přesto, že jsem někdy hodně vyčerpaná, nakonec ve finále mě to nabíjí energií 🙂. A když mám chvilku čas, např. v době, kdy spí, tak se taky natáhnu a načerpám energii do dalšího kola 😀
Tak v prvom rade vela sa venovat svojit ratolestiam😊Ti dokazu cloveka udrzat fit uplne najlepsie (asi vsetky mamicky poznaju😆).K tomu odporucam vela pohybu na cerstvom vzduchu a veeeeela,veeeeela slniecka.A co pomaha udrzat sa fit najviac mne osobne?Niekedy proste pozabnut,kolko mam rokov,ze by som sa mala spravat ako "dospela mamina",jednoducho niekedy sa stane znova dietatom,partakom pre mojho syna,s ktorym sa blaznim,strasne vela smejem,alebo vybehnem so psami na luku,kde sa vyblaznim do odpadnutia,domov sa vratime vsetci spinavi,zablateni,ja navyse doslintana a vo vlasoch mam listy a kdejake konariky,ale dokonale stastna a myslim,ze najviac fit,aka len mozem byt😉Takze damy,niekedy netreba drahe fitka,pocitanie kalorii,kdejake detoxy a citanie blbosti na nete.Staci vybehnut von,nadychnut sa a s obrovskym usmevom na tvari sa riadne odviazat a uzit si krasny den so svojimi detmi.Rucim za to,ze pri pravidelnom "uzivani" sa dostavi zelany efekt😉
Udrzat sa fit? hlavne treba oddychovat. Moje deti sice chvala Bohu nepatrili k tym, ktore cele noci preplakali, ale tak ked som mohla, tak som si s nimi rada i cez obed pospala. Udrzat sa fit znamena aj plnohodnotne sa stravovat, neriesit diety hned po porode, hlavne to chce pestru stravu. A v neposlednom rade, chce to sem tam aj vypnut - ci uz pri dobrej knizke, pri pokeci s kamaratkou, alebo pri nejakej oblubenej cinnosti - ja som relaxovala napr. pri prilezitostnom siti, domacom majstrovani.. Udrzat sa fit podla mna znamena aj z casu na cas zajst na dobru masaz a vypnut 🙂