Napíšte nám svoj príbeh // čiarok 🙂. Ako ste objavili svoje dve čiarky na tehotenskom teste? Súťažte o tašku plnú produktov do pôrodnice! Jednu z vás, s najdojímavejším príbehom, vyberieme v piatok 20.05.2016 o 15,30 hodine!
Taška do pôrodnice obsahuje:
1 x balenie jednorázových plienok Pampers - Newborn
2 x balenie vlhčených detských utierok Pampers
1 x Dr.Max Dexpanthenol baby 125 ml krém proti zapareninám
1 x NUK odsávačka hlienov
1 x J&J Johnson´s baby púder 100 g
1 x J&J Johnson´s šampón 200 ml
1 x J&J Johnson´s detský olejček 200 ml
1 x Dr.Max LadyMax Care krém proti striám 200 ml
1 x HIPP sprchový gél na telo a vlasy 400 ml
1 x NUK Hrebeň a kefka na vlásky
1 x Dr.Max Balzám na pery 4,8 g
4 x Popôrodné vložky SAMU 20 ks
1 x Dr.Max papierové vreckovky 10 x 10 ks
1 x BEL BABY Jednorázové nepremokavé podložky 10 ks
1 x Johnson´s baby prsné vložky 50 ks
1 x NUK JOLIE manuálna prsná pumpa
1 x zubná kefka Curaprox
1 x Zubná pasta Curaprox Enzycal 75 ml
1 x Dr.Max Krém na ruky regeneračný 60 ml
1 x Dr.Max Štuple do uší AUDIOMAX classic 1 pár
1 x Dr.Max zubná niť expandujúca - 40 metrov
1 x Dr.Max Antibakteriálny gél na ruky 50 ml
1 x Dr.Max Čaj pre dojčiace matky 20 záparových vreciek
1 x NUK detské zdravotné nožnice s krytom
5 x Látkové plienky
1 x Popôrodné nohavičky AKUKU
1 x Poštolkové nohavičky č. 1
1 x Taška na všetky vaše produkty
Súťaž vyhodnotíme v piatok 20.05.2016 o 15,30 hodine.
Výherkyňa dostane balíček do dvoch týždňov.
Vyhrať môžu tí, ktorí v našich súťažiach ešte nevyhrali.
@kika1033 Mila Kika, dúfam, že zdraví budete až do úspešného konca! 😉
Dakujeme pekne :D
Ja som otehotnela nečakane , myslela som si že to bude krásna rodinka no bohužial to tak nebolo kedže z malou som sama , nie tak som si predstavovala noo niesom prvá ani posledná 🙂 povedala som to buducej babke , no mali ste vidiet , krík plač a vynadala mi .. posielala ma na potrat , o jedno som už prišla , o chlapčeka ktorí bol chorí , celi život by sa trápil .. no o moje dievčatko som prist nechcela , a nespravila som to .. tešila som sa .. Babka ju nadovšetko miluje , nedala by ju zanič na svete .. Ja som štastná hrdá a pyšna , mám to najkrajšie a Dakujem bohu že je zdravá to je hlavne to zdravie Tu je moja Emka ked sa narodila a teraz
ahoj 🙂 vzala som si za manžela muža, ktorý síce bol v rodine tolerovaný, ale určite nie obľúbený, čo malo za následok, že sme sa vôbec nevídali, ani sa o seba nezaujímali. S manželom sme obaja pracujúci a ešte k tomu aj študujúci ľudia, výsledkom čoho bolo, že sme na seba nemali vôbec čas a každý sa zaujímal len o seba, nakoľko na toho druhého už nejako pri toľkých starostiach a povinnostiach nevyšiel čas. Nakoniec manžela poslali z práce na 5 mesiacov do BA na školenie, pričom domov chodieval len na víkend, každý dva týždne. Výsledok? Boli sme si cudzí ešte viac, bolo to takmer na rozpad a tak sme sa dohodli, že aspoň jeden deň v týždni sa budeme venovať jeden druhému. Po dvoch mesiacoch som si uvedomila, že som nedostala ,,svoje dni" a tak som si na druhý deň ráno urobila tehotenský test, ktorý bol pozitívny. Hneď na mňa doľahla radosť a tiež obava ako bude reagovať manžel. Tak som pozitívny test odfotila a poslala MMS správu manželovi do BA. Chvíľu trvalo kým pochopil, čo som mu to vlastne poslala, ale na moje prekvapenie bol neskutočne šťastný. Odtej chvíle sa manžel o mňa začal neskutočne zaujímať, po vrátení sa z BA pracovne postúpil, mne upravili pracovnú dobu a tak spolu trávime viac času. Keď sa o bábätku dozvedela rodina boli neskutočne šťastný a opäť sme sa začali stretávať. Tie dve čiarky mi zmenili život. Dnes som v 26. týždni, dievčatko je zdravé a to naše malé šťastie ,,uzdravilo" aj náš vzťah a rodinu. Už sa nevieme dočkať pôrodu. 🙂
Dobrý večer!
Naše prvé dve čiarky boli riadne prekvapenie. Ale s manželom sme si to pekne podelili. Ja som sa šla vypiškať a on potom pipetkou spravil zvyšok. Netrpezlivo som čakala na výsledok. Muž mi povedal, že sú tam dve čiarky, silno ma objal a pohladkal za bruško. Od tej chvíle som sa tešila, no bála zároveň. Pamätám sa, ako sa mi chvela ruka, keď som si ten večer, pár minút po pozitívnom teste, šla umyť zuby. Ruka sa mi tak triasla, že z obyčajnej kefky som mala hneď elektrickú a manžel sa nevedel dosmiať. 😅 😉
Od tej chvíle som vedela, že život sa totálne zmení a bude tu niekto, kto nás potrebuje, kto nás bude ľúbiť a koho my budeme milovať tou najkrajšou láskou na svete. Teraz to prežívam tretíkrát (dve čiarky a bábo v brušku) a som neskutočne šťastná, že sa naša rodinka rozrastá a láska sa násobí každým dňom. 😉
Pokojné tehulkovanie všetkým! 😵
Ahojte, ja som už od mlada vedela že mám PCO a že to s otehotnením nebude také jednoduché ako je to napr. u našich známych, no aj napriek tomu sme sa s manželom vyše 2 rokov snažili, chodili po lekároch brali všelijaké vitamínky (oblbováky) a dúfali.... keď to už vyzeralo že to bez vážnejšieho zákroku nepôjde (operácia, postupne až umelé oplodnenie), tak sme sa rozhodli dať tomu čas a venovať sa prv stavaniu rodinného hniezda, vzali sme úver a začali stavať, zariaďovať nové bývanie. Po nie dlhom čase cca 8 mesiacoch som sa začala cítiť čudne že na mňa niečo lezie (veď bol január tak som to moc neprežívala) no zo zvyku (už asi po miliónty krát) som si urobila tehotenský test a čuduj sa svete boj pozitívny. Tak som letela k lekárka ktorá mi to potvrdila a s foto nášho potomka poslala domov. Ešte som pár dní vyčkala a presne na 30 narodeniny môjho manžela som mu to ako najkrajší darček zvestovala, to bolo radosti 🙂)))) A v našom prípade tie dve čiarky znamenali aj to že očakávame v auguste dve krásne dievčatká. Síce zadlžený no o to šťastnejší že budeme onedlho poriadna rodinka v novom svojom 🙂
Naše // boli vytužené a urobili nám obrovskú radosť! Mala som vtedy čerstvých 19 - od mojích 15 rokov vysia nadomnou výrazy ako deformovana a dozadu otocena maternicy,slaby krcok a aj nizka cinnost vajecnikov - tak práve preto sme sa rozhodli tak skoro pre zalozenie rodiny. Pre mojich rodicov to bol mierny sok ale potom sa uz kazdy nesmierne tesil na nasho drobca. 🙂
Nas prvy syncek bol taky planovany a zaroven aj nie....narodil sa nam v 35tt ale je zdravy chlapcek takze sa s neho tesime a velmi, teraz cakame dievcatko ktore je planovane ale nejako sa nam nedarilo az nakoniec sa podarilo ked po vianociach som si kupila test a co tam nevidime 2ciarocky takze sme mali taky krasny povianocny darcek pre celu nasu rodinu.. tesime sa na malicku vsetci hlavne nech je zdravucka.... 🙂
S manzelom sme sa brali v septembri 2005, na Veľkú noc 2006 som si spravila test lebo mi mrcha meškala asi dva mesiace ale neriešila som to lebo ta mi chodila ako sa jej chcelo, krásne //, nastala radosť, strach no proste zmiešané pocity, isla som ku gynekologovi a povedal mi, že som cca v 8tt, všetko bolo v poriadku až kým som nezačala mať bolesti v podbrušku a nepočula som od lekára nič iné ako ze to nic nie je, že to je normálne, 13.7.2006 som začala cítiť pohyby a o 10 dni na to v 21tt som o dieťatko prisla. Dievčatko 😢. Záver, streptokok, zápal a nievem čo všetko.... Prebolelo a začali sme sa snažiť o ďalšie bábätko no akosi to nešlo, isla som na laparoskopiu a zaver: nepriechodné vajcovody. Jedina moznost ako ostať tehu je umelé oplodnenie. Koncom roka 2008 prvý KET a výsledok negatívny, dalsi KET 4.2.2009 po dvoch týždňoch som si spravila test a tam // no poobede najkrajší telefonát z centra, STE TEHOTNA, výsledok, krásna 6,5 ročná dcérka.... Koncom roka 2014 sme sa rozhodli dať dcerke surodenca, v 2015 som absolvovala 3KET vsetky skončili neuspesne, a teraz krásne // a telefonát STE TEHOTNA gratulujem, dufam, že konečne to dotiahnem do konca a dcerka sa dočká surodenca 😉
S manzelom sme planovali dietatko hned po svadbe, tak som niekolko mesiacov cakala na svoje dni s dufanim, ze nepridu..ale prislia a ja som po deviatich mesiacoch dufania zasla za doktorom, nech ma vysetri. Vysledky neboli najlepsie, predpisal lieky, sestricka dala injekciu. Povzbudil ma, ze o tri mesiace bude po liecbe. Domov som prisla smutna, zenemam zdrave vajicka...ale snazila som sa nato nemysliet, manzel mal narodeniny, tak,sme si spravili pekny vikend. O tyzden sme mali ist na oslavu, a ked som sa chystala, strasne ma tlacila podprsenka...druhy den som si po praci kupila test, viac menej len kvoli tomu, aby som sa uistila, ze nie som tehotna. Bola.som trocha.nastvana, ze v lekarni mali iba tie najdrahsie testy a musim minut styri eura za jeden negativny test. Manzel bol v izbe, ja som sla do sprchy, a ked som si uz umyvala hlavu od sampona, zjavila sa druha ciarocka. Vyletela som z kupelne rovno do izby aj s testom. Manzel.najprv nechapal...a potom sa iba opytal, ci je to stopercentne...prikyvla som.
Mohol to byt krasny darcek na valentina, ale tri dni by som nevydrzala.
Och...moja skusenost bola ako vystrihnuta zo zleho vtipu. Boli sme s manzelom ja zimnej lyzovacke. Men. mi meska pravidelne, tak som tomu nevenovala pozornost. Mali sme za sebou pol rok snazenia a stale nic. Ked som si to na lyziach trielila dome strmakom, lyza sa mi zaborila a letela a kotulala som sa dole polkou svahu. Vsetko bolo ok, pozbierala som si svojich 5 slivak a pobrala sa z jazdovky. Doma som studovala kalendar , kedy na najblizsiu lyzovacku, ked mi do oci udreli mesiaciky. Sla som na WC a urobila si test. Bol pozitivny. S manzelom sme sa neskutocne tesili, no zaroven sa prelakli, ze sme o nasu malu bojovnicku Bodku skoro prisli. Na dalsi den prislo spinenie a ja som skoro zomrela od strachu, ze som potratila. No nakoniec dopadlo vsetko na vybornu. Mala je zdrava ako repa, plna elanu, bojovnicka co sa drzala zivota ako kliest. Ked sme to na stedry den oznamili rodine, spustilo sa more slz, pretoze bola prve vnucatko. Len skoda ze sa jej nedozil dedko, na ktoreho sa najviac podoba. Bol by z nej urcite cely prec. Milujeme nasu malu princeznu.
Krásny večer prajem 🙂 Už na strednej škole som snívala o rodine. Prvé bábätko som túžila mať do 25r. Ani neviem prečo 🙂 svojho partnera som spoznala v detskom tábore, kde sme boli robiť cez leto obaja inštruktorov. Veľmi sme si sadli a začali sa stretávať, až to prerástlo do lásky ❤️ Na naše 2 výročie vzťahu sme boli víkendovom pobyte. Už týždeň ma bololelo bruško, ale na to, že by som mohla byť tehotná som vôbec nepomyslela. Pripisovala som to tráviacim ťažkostiam. Boli sme v drogérii a len zo srandy som vzala tehotenský test do košíka. Nasledujúce ráno som vstala skôr a test si urobila. Pozerala som naň asi 20min. a neverila, že sú tam // čiarky 💕 rozmýšľa som ako to priateľovi oznámiť, predsa to nebolo plánované a nevedela som presne ako zareaguje. Test som mu založila namiesto záložky do knižky, ktorú mal so sebou. Obavy som mala úplne zbytočne, tešil sa veľmi. 🙂 bývame teraz spolu u mojích rodičov, som v 7mes. a nabudúci rok sa chceme vziať 💍💞 dokonca to stihnem pred oslávenim mojím 25 narodenín 🙂
Moje dve ciarky... Menzes som mavala nepravidelny. Jedinym zacinajucim priznakom tehu u mna bol spanok a unava,kedze ms bola nepravidelna nejak som to nepostrehla... Manzel mi neustale hovori ti stale spis sprav si test.. Ok na jeho naliehanie som si ho spravila.. Ja som ho ocikala no vysledok som nechala nech si prvy pozrie on.. Najprv potichu zamrmlal,ja som to vedel a potom vykrikol su tam dve. Skakal od radosti tesil sa jak mali chlapec.. Cele tehu mi bol oporou neustale bozkval moje brusko kazdy vecer pred spanim mi dal nanho krizik.. Narodil sa nam krasny zdravy chlapcek a dakujem bohu ze mi takeho anjelika zoslal.. S manzelom sme nanho velmi pysny robi nam velku radost je to proste tatov milacik samozrejme aj moj😊
My sme sa s manzelom snazili dlhsie o babatko. Presne po 2.vyroci svadby, po 12 spolocnych rokoch som mala pocit, ze budem tehotna. Manzel odisiel do Salzburgu na skolenie, ja som pracovala dalej v tempe ako dovtedy. Nechutenstvu na kavu, ani bolestiam prsnikov som nepripisovala vyznam. Po tyzdni meskania menstruacie som spravila test, bala som sa robit skor kvoli sklamaniu, a bol pozitivny... nasledujuce rano mi to potvrdila lekarka a ja uz som len s malou dusickou, plnou radosti a ocakavania isla kupit darcek pre manzela... mal sa vratit v sobotu a v nedelu oslavoval 35.narodeniny. Od utorka do soboty tyzden pre mna trval ako rok😊 ... ta radost, ktora z nas srsala sa neda opisat. Narodenie nasho synceka nas este viac spojilo a nerozdelilo ho ani 8mesacne odlucenie kvoli manzelovej praci. Teraz uz sme zasa vsetci 3 spolu, tesime sa na bliziace sa syncekove 1.narodeniny a dufame, ze budeme obdarovani este raz takym Stastim... prajem ten pocit zazit vsetkym zenam💑
zapojila by som sa do sutaze i ja (s mojim mozno skor vtipnym pribehom - prezivanim tehu), len asi je tato sutaz skor urcena cakatelkam, ci? teda, samozrejme, mala by som sa s kym podelit, keby cosi.. 🙂
Mám dve detičky, s väčším vekovým rozdielom.
Pri staršom som otehotnela neplánovane. Partner, s ktorým som v tej dobe žila, mi denno-denne tvrdil, ako ma ľúbi, že som celý jeho život, celý jeho svet, nosil mi kvetiny... rozprával o tom, aké by to bolo krásne, keby sme mali bábätko, boli rodina - ja som v tej dobe ešte po dieťatku netúžila, pripadala som si ešte primladá, študovala som.. keď mi vymeškala menštruácia, a vyšiel pozitívny test. Šla som k lekárovi, aby mi tehotenstvo potvrdil, a od okamihu, kedy som na ultrazvuku videla to malé stvorenie, a bijúce srdiečko, rozbúchalo sa to moje ešte väčšmi, nesmiernou láskou k malému tvorčekovi, ktorý vo mne žil a rástol.
Nie však môjmu partnerovi - ten sa zmenil nieže o 180, ale 360 stupňov. Zrazu zistil, že sme spolu krátko, že on je mladý, že po rodine netúži, a prehováral ma, aby som si dieťatko nechala vziať - že sme si spolu v podstate ešte nič neužili... no slzy mi tiekli prúdom... ale rozhodla som sa pre dieťatko. o neho som prišla. svoje dieťa videl asi dvakrát v živote????
Bála som sa po tomto zážitku niekomu ešte veriť, niekoho - myslím muža - ľúbiť. Bála som sa, či by nový partner ľúbil moje dieťa tak bezhranične ako ja, či by mu neprekážalo, keď by nebolo jeho... ale nakoniec som predsa stretla niekoho, kto nás obe ľúbil- a tak bezhranične, ako som vždy dúfala/snívala v mojich najtajnejších snoch. Zrazu sme boli rodina, on, a my dve. Prišlo spoločné bývanie, kedy som sa uistila, že to s nami oboma myslí vážne, svadba... a túžba po ďalšom dieťatku. Dieťatku, ktoré budeme ľúbiť všetci traja. No ale čo osud nechcel, museli sme na naše ďalšie šťastie čakať pár rokov... Hnevala som sa na celý svet, prečo to teraz nejde, keď prvýkrát to šlo tak ľahko.. hľadala chyby v sebe, v partnerovi... Keď napokon prišiel predsa len deň, keď mi ráno uvarená káva mojím manželom voňala nejak inak... a na teste vyšli //. Naša radosť nemala hraníc. A nemá doteraz. Tešíme sa z oboch našich detí, sú naplnením nášho života... pri nich som zistila, že láska naozaj nepozná hraníc...
Veľmi túžime ešte po jednom dieťatku, radi by sme, keby prišlo k nám čím skôr 🙂 dúfam, že sa nám naša túžba naplní 🙂
Ja som si robila test po 5 dnoch mm, bol piatok, z roboty som utekala rychlo do lekarne. Ked som ho prave testovala, tak mi zavolal priatel, ze mu dosla exekúcia z dopravneho podniku, ze mu mam nájsť nejake papiere...ako som s nim hovorila, tak sa mi v ruke vykrystalizovali 2 čiarky... Bola som uplne hotová, ci mu to mam hned povedať ked mal hlavu plnu starosti s tym dopr.podnikom. Tak som mlcala. Ked prišiel vecer domov, bol uplne smutný, ja som si dala test za nohavice pod tricko a povedala som mu ze mam prekvapko prenho. On ze co tam maaaas? Pozrel a tam ten test, tak jeho prvá veta bola ze sa obesi, ale smial sa, potom ma objal a Povedal, ze to je najhoršia najlepšie správa aku som mu mohla povedať a dnes mame 1 ročného chlapa, ktorého nadovšetko milujeme. Zvladli sme aj exekúciu 🙂
Patrim k zenam, ktore maju kazde dietatko doslova vymodlene. Deti som vzdy mala velmi rada a tak som sa tesila, ked budem mat vlastne. Po troch rokoch snazenia, ked sme uz ani nedufali, otehotnela som, ale velku radost vystriedala velka bolest a smutok, bolo to mimomaternicove tehotenstvo. Po kratkom case som otehotnela opäť, po rizikovom tehotenstve sa nam narodila dcerka. Boli sme stastni. O dva roky sme opäť cakali drobceka. Syncek sa narodil zial v 22tt a zomrel. Tazka rana. Velmi sme tuzili po babatku, ale viackrat som hned na zaciatku potratila. Neskor sa nam narodili este 2 dcerky a pribudli nam aj pestunske dcerky. Mali sme 6 dievcatiek, riadny babinec 🙂. Kedze sme mali deti ako smeti, dalsie dietatko sme v tom case neplanovali ani nahodou. Hoci v hlbke srdca sme smutili za syncekom. Ale dievcata sa skoro kazdy vecer modlili za braceka. Ja som ich polozartom vzdy zrusila ze "ticho!" 🙂. Az mi jedneho pekneho dna neprisiel menzes a ja som zacala tusit. Test bol krasne pozitivny. Par tyzdnov sme pockali s tajomstvom a doniesli sme detom ako prekvapenie fotku drobceka z ultrazvuku. Skakali od radosti, dojali ma k slzam 😵. O to viac sa tesia, lebo uz vieme, ze to bude chlapcek 🙂. Narodi sa v lete. Ma sa na co tesit 😀
My sme sa s partnerom rozhodli vyskúšať "to naostro". Ja som predtým stále "mudrovala" ako sa to nemusí hneď podariť a koľko môžme čakať, pretože môj partner je inak netrpezlivý, tak aby nebol moc sklamaný keby to hneď nevyšlo. Test som si robila hneď ako to išli, takže ešte ani MS nemeškala a nemohla som tomu uveriť. Hneď sa na mňa usmievali dve čiarky. Priateľ sa tešil. Pár dní sme to tajili a robili preistotu ďalšie testy až sme to napokon oznámili rodicom. Najviac sa asi tešila moja babina, že bude prababka 🙂
A keď nám povedal doktor pohlavie, tak to najviac potešilo môjho tata, pretože sme baby boli vždy v prevahe. Má dve dcéry, tak sa teší na vnuka. 🙂
Je to krásny pocit ako ma aj teraz kopká 🙂 vie, že sa všetci naň tešia 😉
na súťaže ja šťastie nemám, no tento balíček by sa zišiel ako soľ, keďže sa príchod nášho Maxa pomaly ale isto blíži 😀
takže, naše //.
Máme dcérku a dlho sme boli v tom, že nám stačí jedno dieťatko. No, naša slečna, ako každé dievčatko túžila po súrodencovi, po takej živej bábike a najmä, ako inteligentné dieťa, nám stále vysvetľovala, že ona nechce byť sama! Proti tomuto argumentu sa naozaj nedalo namietať, lebo aj my sme vyrastali so súrodencami...
Prvé // sa nám ukázali koncom septembra 2014. veeeľmi sme sa tešili, lekár nám tehotenstvo potvrdil, radosť ešte väčšia, no trvala len 3 dni...po troch dňoch od potvrdenia tehotenstva lekárom, som skončila na gynekologickom oddelení s krvácaním a diagnózou spontánny potrat. Malá to niesla zle, my dospelí sme to brali rozumne, že takto to malo byť. Zrejme nebol správny čas...na ďalšie čiarky sme čakali viac ako rok, no dočkali sme sa. 😀
Ale nebolo by všetko úplne ružové a jednoduché....kvôli prekonanému potratu je toto tehotenstvo omnoho ťažšie, všetky výsledky krvi boli problémové, musela som podstúpiť amniocentézu, teraz mám prísny kľudový režim, lebo som sa v 21.týždni začala otvárať, no momentálne sme v prebiehajúcom 30.týždni a ako obrovský zázrak, stále 2v1 😀
Hoci mi stále hrozí predčasný pôrod, lebo placenta a krčok držia len tak tak, ja sa teším každému novému dňu a najmä na malého princa, ktorý k nám o pár týždňov zavíta 😉
Ahojte 🙂 Tak
pridavam aj ja svoj pribeh s dvoma ciarkami... v juni bude rok co sme manzelia, v januari sme sa osamostatnili, troska sme zacali setrit na svadobnu cestu k moru kedze minuly rom sme to nestihli tak ze si to toto leto vynahradime... a tu zrazu meskanie... manzel hned kupoval test na ktorom boli //. Kedze som si test robila prvy krat tak si vravim, ze som urcite nieco zle urobila... tak pod druhy a tam znova dve... este vzdy som tomu neverila... manzelicek musel kupovat este dalsie dve a ten posledny musel vyskusat aj on (ten bol negativny) 😀 Nemohla som uverit... Objednala som sa k Dr. Samozrejme isiel so mnou... Ked som prvy krat pocula srdiecko mojho babatka bola som uz v 8.tt a cely den som preplakala... od stastia, od dojatia, od prekvapenia... Teraz sa nevieme dockat nasej princeznej... Tatinko ju miluje a rozmaznava uz teraz 😀 a ja ani nepomyslim na nase cestovatelske plany... Budeme dovolenkovat pekne v trojici 🙂
Tak u nás to bola jasná správa zhora 🙂
manželia sme takmer 3 roky. Napriek tomu že obaja máme starších súrodencov, aj bratrancov či sesternice, naša svadba bola prvá v oboch rodinách, Bola to tým pádom veľká udalosť ktorú nikto neočakával aj keď sme spolu boli už 5 rokov. Ja som bola ešte študentka. Moji rodičia si mysleli že po svadbe hneď otehotniem a nedokončím školu.
Bábätko sme hneď po svadbe neplánovali práve z týchto dôvodov a tak sme to odložili na dobu neurčitú.
Na vianoce sme si povedali že sme otovorení prijať bábätko. Manžel si robil srandy, že ako informatik so sedavým zamestnaním je určite neplodný a že to určite nebude len tak hneď.
Deň po Silvestri som sa cítila veľmi zle, no myslela som si že to je z pomiešaného jedla a sviatkového obžerstva a tak som to ignorovala. Keď sa zvláštne stavy začali opakovať, začala som mať podozrenie, kúpila som si teda test. Vyšla na ňom slabá čiarka ktorú som si najprv ani nevšimla 🙂 keďže mi to ako dôkaz nestačilo, na ďalší deň som si kúpila ďalší, čiarka bola troška silnejšia a potom ďalší a ďalší a ďalší (dokopy som si ich spravila 11 kým som uverila tomu že so tehotná :D ) aj keď už na treťom teste boli slušné kolajnice, testovala som ďalší týždeň aby som videla či náhodou nezmiznú, lebo veď som mohla mať aj náhodne vadný kus testu nie? 🙂🙂 No keď kolajnice nemizli, rozhodla som sa to oznámiť manželovi. Kúpila som mu veľmi vtipnú knižku o tom ako sa má informatik starať o dieťa. Najprv to nepochopil a potom keď som ho priviedla k pointe začal poskakovať a vykrikovať že má šikovné spermie :D (ako správny hypochonder samozrejme rátal s variantou že bude niekde problém :D )
No a tak ako pred tromi rokmi sme my dvaja najmladší otvorili svadobnú šnúru v rodine (odvtedy sa už konali ďalšie 3 svadby) tak aj teraz otvárame šnúru vnúčat pre svojich rodičov a čakáme celkom prvé bábätko v oboch rodinách v širokej vetve 🙂
A napriek ťažkým udalostiam v rodine ktoré nastali pol roka po našej svadbe náhlym odchodom môjho mladšieho brata, veríme že bábätko prinesie do rodiny konečne radosť 🙂
Ja som nepotrebovala ani dve ciarky, stacili rozlepit oci a sprintovala som k zachodu a to mi tak same trklo ze co to asi znaci 🙂 test som si urobila neskor sama bez manzela, ziadna romantika ako tu citam. Ja som sa potesila riadne, vnutorne som sa nevedela vmestit do koze ako som bola nadchnuta. 🙂
Moj pribeh bude trosicku vycerpavajuco dlhy 🙂Pre nas to vytuzene ciarky boli urcite 🙂 ked som mala 17 a prvy krat som navstivila gynekologa odchadzala som s placom. V 17 mi doktorka povedala ze mam zle otocenu maternicu a ani vajecniky nie su take ako by mali byt, ak sa mi podari otehotniet tak budem na rizikovom alebo sa to nemusi dobre skoncit ☹ o rok na preventivnej sa jej uz nezdal ani krcek, vzdy som tyzden trpla ake vysledky pridu..nastastie niekolko rokov mi vzdy povedala ze zatial je to celkom ok, nemusime s tym nic robit..Celkom ok? Nevedela som co si pod tym predstavit, nakoniec to dospelo do takeho stadia ze mi krcek chcela vziat, som rada ze som vtedy radsej vyhladala ineho doktora, a ten sa rozhodol pockat kedze to nebolo az take zle... svojho manzela som spoznala pred 4 rokmi, od zaciatku som ho pripravovala na to ze mozno raz nebudem moct mat deticky,napriek tomu si ma vzal..velmi ho milujem 🙂 este pred svadbou sme sa zacali snazit o drobceka, zial neuspesne, kazdy mesiac prislo sklamanie....az raz po svadbe ked som naozaj ani nemyslela ze vtedy sa to podari, tak to prislo 🙂 zrovna sme boli na chate u mojich rodicov na strednom alovensku, manzel popijal a ja som bola cely den nejaka nervozna, vedela som ze sa nieco asi deje...samozrejme zenska netrpezlivost presvedcila som manzela ze sa musime este vecer vratit domov,ani neviem co som si vymyslela pred rodicmi,len som vedela ze vecer si musim spravit test (este mi ani nemeskalo), nalozila som trosku pripiteho manzela a vyrazili sme do BA, prve co som spravila som utekala do kupelku a spravila si test 🙂 boli tam, tie vytuzene //. Od radosti som tak plakala, ten pocit bol nadherny. A teraz aj napriek mensim komplikaciam, a dvom navstevam pohotovosti cakame zdravu dcerku,ktora sa nam narodi o dva mesiace 🙂 viem ze uz teraz ja aj manzel ju neskutocne milujeme a nevieme sa jej dockat 🙂
Dobre rano ja son objavila Dve ciarky pred 3 mesiacmi a odvtedy sa tesim kazdy den 😀 a more okolie so mnou.
Ahojte. Som velmi stastna kedze sme s priatelom ani dlho necakali a objavili sa dve ciarocky. Velmi sme sa tesili a kazdym dnom sa tesime viac. Rodine sme to chceli povedat az na moje narodeniny. A kedze ja som sa musela odstahovat od mamy k priatelovi pretoze ma vyhodila z domu, tak sme cakali ako bude reagovat. Som velmi stastna ze cakajuci prirastok nas s mamou po dvoch rokoch zcelil a konecne sa vieme pozriet do oci. Tesime sa na krasny decembrovy darcek. Pekny den. Pozdravujem ostatne maminy cakatelky.
Pekny den, moje prvé dve čiarky majú už 8 rokov, mali by aj viac ale nejak sa nedarilo. Druhé dve čiarky momentálne spia a o chvilu bude mať drobec 4 mesiace. Tiez sa dlhšie nedarilo, tak nastali behania po doktoroch, pri prvom sa mi osvedčilo že by mohli pomôcť prefuky. Len doktor mal iný názor, treba skúšať a skúšať. No a čo sme asi robili 🙂 ? Zmenila som dr.,poslal ma na prefuky, do dvoch mesiacov som otehotnela. Predtym som testovala o 106 a so zatajeným dychom hľadala tu druhu ciarku ktorá sa stále neuvažovala. Teraz som si povedala že aj tak nič, ale tak pre istotu skusim, keďže sme mali oslavy. Ani vo sne som vtedy nečakala že by to vyslo a zrazu // . Po troch dňoch meškania (áno, veľmi skoro som isla k dr., chcela som ísť čím skôr na PN, keďže v práci to bolo vtedy dosť husté. Dr.vravel ze sniečo crta, ale že mam nieco.
Tolko šťastných príbehov. Môj je plný zmiešaných pocitov. Bol január a moje dni meškali. Vždy meškajú. Cyklus od 35 do 50 dní. Boleli ma prsia a chrbát v oblasti vaječníkov. "Zajtra už prídu." vravela som si už piaty deň. Kúpila som si test. Vždy bol negatívny, aj tak som to čakala. Zrazu dve čiaročky. Oh bože. Teraz ma povýšili v práci, milujem svoju prácu. Mám školu. Priateľ je 3 dni v novej práci. Bývame u svokrovcov. Nie sme pripravení. Ale nedáme ho preč. Áno, je to maličké ako zrnko maku, ale naše zrnko maku! Nedáme ho preč. Musím ísť do nočnej. Plakala som. Celú noc som premýšľala. Chcem toho drobčeka. Chceme. I keď je to šok. Nejak to zvládneme.
Maličký je už na svete necelých 8 mesiacov. Neľutujeme, milujeme ho. Možno sa pýtate načo mi je taška do porodnice. Ale tohto roku sme sa dozvedeli, že moja sesternica čaká bábo. A termín ma deň po prvých narodeninách môjho malého. Takže využitá by určite bola 🙂
ahojte :D s manželom už mame dcérku Veroniku,po roku sme zatužili mat druhe dieťatko ktoré sa nám nedarilo viac ako rok..Povedali sme si, že to necháme na osud a on prišiel :D v decembri mi menzes meškal, zle mi nebolo žiadne tehotneské píznaky som nemala,čakala som až som si dna 24.12.2015 na Vianoce 🙂 spravila test ktorý sme mali pozitívny...s manželom a dcérkou sme mali najkrajšie Vianoce aké sme zatiaľ mali. Teraz sme v 21 týždni tehot. a sme zatiaľ dravučky 😉