Spánok 6-mesačného dieťaťa

10. jan 2024

dobrý deň ja by som sa len chcela opýtať..koľko spánkov majú vaše 6 m deti? moja tá má 4 ale zas potom chodí spať dosť neskoro 23:00.. tak jej nechávam niekedy len 3.. a zaspí skôr jw to problém ak nebude mať ten štvrtý spánok?

andrea_82
10. jan 2024

Nas mal v tomto veku 3 spanky, spavat chodil okolo 19:30-20:00. Kazde babo je ine, jedno chodi spat skor, ine je dlho hore, ale zase rano potiahne. Ved vyskusaj nechat len tri spanky a uvidis, ako sa to zmeni a ci vam to bude vyhovovat.

mili2016
10. jan 2024

Tak to máte super, nám idú momentálne zúbky takže spánok nehrozí som rada keď cez deň má jeden, večer je to tiež bieda.

mimac
10. jan 2024

6 mesačné:
45 minút doobeda a budiť - v kočíku
2hodiny obed a budiť - v postielke
45 podvecer a budiť - v kočíku
ukladanie na večerný spánok o pol8 vecer,dakedy o 20.00
spí celú noc, nakojili sme sa 2-3x a spal do rána 6:00-budiť
a potom znova...žiadny problém, sám zaspával v postieľke, zatvorím dvere a venujem sa mangelovi😍
doteraz...a má 2apol roka, pohodička neskutočná

rebrambora
10. jan 2024

Tiez chodieval spavat o 23:00 ale v tretom mesiaci som to zrusila. Cize ulozenie do postielky najneskor o 19:30, potom este pred polnocou raz mliecko, potom az rano okolo 6-tej. Po zobudeni hore priblizne dve-tri hodinky, spanok vonku 2h priblizne, potom jeden poobedny spanok priblizne hodina a pol.

jj298
10. jan 2024

Maval 3 spanky. Od 11 do asi 12:30 max do 13 (snazila som sa nebudit) a potom od 16 do 17:30. Okolo 20:30 sa chodilo spat.

anavixy
10. jan 2024

Vobec to nie je problem, treba sa riadit dietatom - je spokojne? Spi dobre? Nebudi sa pricasto? Nema v noci dlhsie bdele okno?, nie tabulkami. Tabulky su orientacne, ked ma dieta tri denne spanky, ide spat v normalnejsom case a nasledne v noci spi dobre (primerane k svojmu veku) a nebudi sa napr o 4rano vyspate, tak samozrejme mu nechaj uz len 3 spanky.

andrea_82
10. jan 2024

@mimac minule som citala clanok, ze deti sa nemaju z denneho spanku budit. Napr. nas by bol potom dost mrzuty. Aj ked to vyhovovalo vam, neodporucala by som to nikomu inemu.

angeli121212
10. jan 2024

@anavixy úprimne ďakujem že si tu a komentuješ to tu veľa komentov mi pomohlo a potvrdilo moje pohľady a hlavne super, že píšeš aj o tom že sa treba riadiť dieťaťom nie tabuľkami 😊

mimac
10. jan 2024

@andrea_82 keď nastavuješ režim, v ktorom budeš pokračovať, vráti sa ti to tak, že sa ti bude dieťa samo budiť a samo zaspávať, je to na určité obdobie a stojí to za to, ver mi, keby mi toto niekto povedal pri dcére, bozkávam mu ruky, tiež som mala názor, že sa nemá budiť, ale MÁ, aj v škôlke budia!!!

mimac
10. jan 2024

@andrea_82 je veľký rozdiel, či dieťa budíš lebo už dlho predlho spí alebo spí2 hodiny, ktoré mu stačia,
samozrejme je dieťa nevrlé keď spí 3 hodiny a doobeda spí vyše hodinu pretože je už "prespaté"
a potom večer nechce ísť spať keď by si chcela... stačí mu 40 minút doobeda alebo 45...všetko je na spoznaní potrieb dieťaťa a to si na ziačiatku nastavíš a potom prispôsobuješ, niektoré deti spia doobedu hodinu a poobede2 a podvečer už iba 15 minút si zdriemnu aby sa ich telíčko pripravilo na nočný spánok, no ak sa dieťa v noci budí a často, tak nechce spať lebo spalo cez deň veľa, stačí zasvietiť nechať ho posedieť, pomotať sa v postieľke, cca 15-20 minút a znova uložiť, volá sa to REŠTART, to ma nikto nepresvedčí, že to tak nieje, veľmi veľmi málo detí spí veľa cez deň a v noci tiež ak sa bavíme o 6mesačnom a viac...a ak sa bavíme o rozvoji, že prešlo vývojom -REGRESIA a naučilo sa niečo nové a mozog to spracováva, nebude to trvať dlho a zasa bude dieťa spať ako predtým...študovala som to mesiace a nemám s ničím problém a chodia si ku mne po rady žien a veru mi ďakujú...

mimac
10. jan 2024

@andrea_82 ešte ma napadlo, že si prečítaj o hormónoch, ktoré napomáhajú k spánku..
Melatonín, alebo tiež hormón tmy a spánku, prispieva k skráteniu času potrebného na zaspanie , teda dieťa má mať tmu pri zaspávaní. Aj to je podstata.

andrea_82
10. jan 2024

@mimac jej, niekto sa tu rozohnil... Si predstav, ako by si sa citila ty, keby ta cele mesiace v kuse niekto budil, ked ty chces este spat. Ja som dlhe roky vstavala rano o 5:30 a napriek tomu som sa o tejto hodine nikdy nezacala budit casom sama. A moj muz zase moze robit, co chce, vzdy sa zobudi zavcasu, aj keby si chcel nastavit spanok inak. Su proste rozne spankove typy ludi a malo by sa na to prihliadat.

ivangeline
10. jan 2024

3

ivangeline
10. jan 2024
mimac
11. jan 2024

@andrea_82 keď spím 8 hodín tak nech ma zobudia, stačí mi to, a som v pohode, keby ma nechali spať dlhšie, zobudia ma, som rozbitá...a tak je to aj s deťmi, dospelí ľudia majú problémy, riešia viac počas dňa ako deti, deti sa len hrajú a rozvýjajú mozog, dosplí majú stress z práce, vzťahov a preto nespia pravideľne a budia sa...to je o inom.

mimac
11. jan 2024

ja som sa nerozohnila, len ma udivuje, že ženy MOCNE chcú, aby deti spali pekne, zaspávali samé, aby boli spokojné a keď majú niečo urobiť pre to, aby to dosiahli, tak hľadajú výhovorky,dôvody... ešte si ani neskúsila, ako by reagovalo tvoje dieťa a už sa ti nepáči, že ho máš budiť a hlavne keď to nieje na večnosť, ale iba na nastavenie režimu, mne a mnohým kamoškám to funguje, položme si otázku...všetky máme rovnaké dieťa či čo?
a spánková poradkyna mi povedala presne to isté..

andrea_82
11. jan 2024

@mimac ved presne pre to, ze deti nemame rovnake, neodporucala by som pausalne radit, ze deti treba budit. Presne to som ti napisala v mojich prispevkoch.

mimac
11. jan 2024

@andrea_82 a práve preto, že deti s kamočkami nemám rovnaké je zaujímavé, že všetky sme ich budili a sme dosiahli nastavenie režimu a fungujú teraz ako chcú a zaspávajú samé aj sa budia samé..netreba sa toho báť a ja spím cez víkendy s malým aj tri hodiny poobede a v pohode sám večer zaspí a aj ráno vstane vysmiaty