Spanie na prebaľovacej podložke

21. nov 2023

Trojmesačný syn má celkom silný reflux a v jednom kuse slintá, sem tam poriadne grcne ale hlavne je u nás toto nekonečné slintanie. Už nestíham prať plachty a podbradníky, včera grcol tak že to mal všade ešte aj v ušku a očku čo sa v tom vyváľal za tú sekundu kým som stihla odpratať. Na gastro sme samozrejme objednaní ale lekári majú čas do januára. Otázka ale znie, myslíte že by som ho mohla dávať spávať tak, že na matrac dám takú tú utierateľnú prebaľovaciu podložku a na to ešte látkovú plienku? Nech to nemusí zakaždým schytávať matrac a plachty. A aby aj upratovanie bolo trochu rýchlejšie hlavne na noc. Pýtam sa kvôli tomu, že sa trochu bojím nepriedušnosti toho materiálu. Či teda máte niekto s tým skúsenosť. Ďakujem

4stanka4
21. nov 2023

podľa mňa by to mohlo byt v pohode, ved aj keď máš nepremokavu plachtu na postel tak je tiež z jednej strany pogumovana

rebrambora
21. nov 2023

Drzim palce, kym sa to nevyriesi ☹️
Nasi napriklad nechceli spavat na podlozke, lebo bola makka a podla mna neergomomicka.
Co som robievala, nakupila som tie take jednorazove 'nemocnicne' podlozky, dala ich do postielky a len tie som menila. Vies co myslim?
Tym neprejde nic, ani vo velkom mnozstve.

hortenziaj
21. nov 2023

Ja by som dala, však tam dáš plachtu na tocize nebude priamo na tom pogumovanom spat

cookie29
21. nov 2023

No ja som mala na posteli vzdy 2-3 vrstvy, nepremokava plachta, frote plachta, nepremokava plachta frote plachta atd. A vzdy ked v noci, tak som stiahla tu najvyssiu vrstvu.

domka222
21. nov 2023

A spí vo vyvýšenej polohe?

deniska2706
21. nov 2023

Nepremokavú plachtu treba mať a pod hlavičku mu dať klinový vankúš nech ju ma trochu nadvihnutú

thoughtfulweirdo
21. nov 2023

Ja som mala grcajucu dcéru a riešila som to tak, že som mala matrac oblečený v minimálne štyroch vrstvách - nepremokavá podložka, plachta, zase podložka, plachta. Keď hodila grcku, len som stiahla jednu plachtu s podložkou a nemusela som obliekať nové 😄 v najhorších mesiacoch som to takto mávala trojmo. Ešte ideálnejšie rovno tri nepremokavé plachty. Ja som mala obavu nechávať v postieľke voľne akékoľvek podložky, aby sa v spánku do nich nebezpecne nezamotala.