Baby poraďte,fakt neviem čo robiť? Malý 3 ročný má divnu teplotu cez deň mu kolíše má normálnu ,potom 37,5 a potom 37,8najviac mal 38,1 sme na dovolenke v Chorvátsku.Moc aj crp má v poriadku mala som domáce testy a teraz neviem môžem ísť s ním vonku? Kedy a na koľko a či vôbec? Jasné že keď bude už 37,6 už nie ale inak? Nechala som ho doma resp v apartmáne 2 dni nebol na slnku.A teraz neviem môžem ísť na slnko akože nie 12-3 ale trošku sa okúpať atď? Nevyznam sa stali sa to prvý krát a prvé dieťa😢
@dzulli1980 pije menej to je pravda aj keď mu stále dávam.sprava sa úplne normálne .Ti môže znprehriatia mať dlhšie teolotu
U nas v Chorvatsku mala takto dcera ,len teplotu.ale bohuzial na pohotovosti skonstatovali anginu,co bezne clovek neodhadne,takzr sme sli domov,nemalo zmysel byt v apartmane.roky dozadu.ale napr.min.rok zas teplota jeden vecer a na druhy den v pohode sa kupala dalej,neviem z coho to mala,asi z vycerpania,alr to zvyknu byt skor take jednorazove.je to indivindi
@zuzinabila na nič sa nestazuje,malo pije stále okolo 37,7 to ani liek nedávam.tak muž má tú aj dieťa z prvého 11rocne oni sú na pláži tak domov asi nie už len kôli nej ..neviem čo robit
Bol natieraný silným faktorom? Mal pokrývku hlavy? Bol viac v tieni ako na slnku???
Piť v takomto teple musí. Podať aspoň každých 10 minút fľašku a keď dá aj dva glgy tak je to lepšie ako nič. Nech teda pije často a málo. Hlavne nech dáva do seba vodu.
Asi je prehriaty, je tu poriadny hic, dnes 34stupnov v tieni. My sme v mori len rano od 8-10 a potom od 17. A uz sa tesim domov- do normalnych 26 stupnov.
@lenusa3 faktor áno,pokrývka áno je pravda že ani liter za deň
A čo poradiť ísť tu na pohotovost? Či?
Neviem. Na pohotovosť by som asi dnes ešte nešla pokiaľ dieťa normálne funguje, je hravé, nebolí ho bruško a má normálnu stolicu. Ja si skôr myslím, že bojuje s tým teplom a ak má málo tekutín v sebe tak môže sa jeho telo prehrievať no. Možno by som mu napustila vaňu (ak tam je) a napustila mu tam takú vlažnú vodu. Nech sa telo trošku jemne osvieži. A hlavne tie tekutiny. Nemusí naraz vypiť dva deci....ale aspoň po pár glgov.
A inak viem, že by sa nemala zrážať teplota do 38 stupňov sirupom ani tabletkou.....ale tak možno jeden čipok by mu pomohol a už by sa mu to mohlo upraviť úplne.
Alebo ak aj nechce piť tak skús mu nakrájať jablko. Má veľa šťavy. Osvieži ho.
Moj nazor, pokial sa na nic ine nestazuje, kto v takom teple nema teplotu?
Davala by som mu vela vody a osviezujuce jedla, chodila sa kupat do mora len rano a vecer v tricku s klobukom. Cez najvacsie slnko by som bola vnutri alebo napustila bazen ak mate zatienenu terasu/zahradu.
Ale teda najlepsie poznas svoje dieta ty a podla toho sa riad.
aj ja si myslim, že má angínu. Je na Slovensku teraz nejaký vírus a u ďalšieho sa to zvykne prejaviť až o dva týždne. Zvykne byť 2-3 dni teplota, potom ok. Ak nepije, mozno ho bolí hrdlo. Ja by som ešte deň počkala. A na ďalší by som šla k vode skoro ráno, kým nie je veľmi teplo. Od 10:30-15:00 vo vnútri.
@petrofka ísť k vode ak má 37,7? Neviem tak skusim
@petrofka na angínu treba antibiotiká?
To, že v teple ma bežne človek teplotu je nezmysel. Teplota ľudského tela a teplota vzduchu je niečo úplne iné, čiže tejto rady sa, prosím, nedrz. Ak má syn teplotu, tak určite s nim na na slniečko nechoď, kúpať tiež nie. Môže mu začínať viroza, môže mať chytené močové cesty, môže byť prehriaty atď. Mohli by sme tipovať do zajtra. Hlavne ho motivuj k pitiu. My sme sa pred 2t vrátili z dovolenky a jedenie som neriešila, no na pitie som dávala veľký pozor. Moja má tiež 3r a dbala som nato, aby veľa pila.
Pýtaš sa či sú pri angíne potrebné atb. Aj áno, aj nie. Pri vírusovej nie, pri bakteriálnej áno.
Ja to nechápem....pred 5 minutami 38 a teraz 37,4 to čo má.byt teplomer je dobrý my máme stále rovnako
@mima172 veď sa mi to nezda,bežné asi nie keď my nemame
Inak, keď píšeš, že tá teplota takto skáče hore dole, tak mi to najviac sedí na to prehriatie, čiže niečo ako slabší úpal možno.
A čo sa týka angíny, kukni mu do pusinky ako vyzerajú mandle, či nie je červené hrdlo. Pripadne mrkni, či nemá afty. Moja mala zvýšenú teplotu pri aftach.
Naco pohotovost? Ma len zvysenu teplotu ine mu nic neni ako pises … by som ho aj do bazena na chvilocku zobrala .moze byt ze je len prehriaty.ked je inak fit.
Ked sa teplota zvysi tak to virus bude .
Moja mala raz z tepla 38 ale po hodke dvoch to zislo dole
@mima172 už 3 deň? To nie je tak že deň a po teplote je ok? Dnes je nedeľa zajtra tu pôjdeme k dr
@hennyinnsbruck ale môj to má už skoro 4 den
@mima172 nemá afty hrdlo neviem posúdiť a zuby v tomto veku nerastú?
Máš pravdu, ak je úpal, tak by netrval tak dlho a hlavne píšeš, že malý je v pohode, čo mi tiež na úpal nesedí. Ja som mala upal minulý rok a teda celé zle. Teplota, slabosť, zvracanie. Skúsila si pozrieť do pusinky? Chytené hrdlo alebo mandle by to vysvetľovali.
Moja má už dávno všetky, no neviem ako tvoj syn. To musíš vedieť ty, koľko má zúbkov 🙂 Chápem, že to je nepríjemná situácia, snad to zvládnete 🙏
Moja malá toto isté mala tento týždeň, digitálny teplomer ukazoval 37,4, po 15 min 37,1.... Takto celý deň, večer som vytiahla rektalny teplomer, 38,3, digitálny nič neukazoval... Teploty mala 4dni, pridružil sa aj sopel crp ok, nejaký vírus.
4ty den … ak si ho prezrela celeho a naozaj sa na nic nestazuje moze byt ze nejaky virus schmatol.
Klud. Skus sa s nim ist okupat rano a navecer. Schladit. Nekazte si dovolenku ak mj nic ine nie je.
@katka0123 a ak by náhodou mal napr angínu a sa kúpe nicz sa nemôže stať?neboli ho vraj nič ,ale teraz mal 37,9,dnes nepôjdeme určite možno zajtra keď klesne na chvíľku pláž máme iba 100m
Nie som lekarka 🙂 Pri angine musi byt bolestive hrdlo. Len si myslim, ze schladit telicko na vecer v mori, na super vzduchu, moze byt prijemne. Nerozumiem preco by ste mali byt non stop na izbe. Drzim palce!
Pije dosť? Nebude prehriaty? Inak sa správa ako? Je normálny, či kus plačlivý, nervózny?