Ahojte, stretli ste sa prosim niekto so zvýšenou hodnotou kys.močovej u dieťatka? Riešili ste to nejako? Mali ste nejake problemy? Zistili vam niečo? Dik za každé info
ahoj, no ja síce nemám skúsenosť s malým dieťaťom, ale ja mám napríklad predpoklad na dnu kvôli dedičnosti a občas mi kyselina močová vyskočí zvýšená a vyskočila mi aj keď som bola vegetarián, ale dá sa to upraviť stravou, popozeraj presne ako píše @anabeth diétu s obmedzenými purínmi a onedlho bude mať dobré hodnoty. veľa šťastia prajem 🙂
@anabeth vseobecne info som si vyguglila 🙂 to vsetko som si kukla, chcela som info konkretne od ludi co maju skusenost... a dnu mala babka a ma aj krsny tak predpoklad by mohol byt, ale tak zas neje take potraviny co to zvysuju... len tu hodnotu mal 460 bezne je 208-430 u dospelých a u deti jeho veku by mala byt dokonca len 160 ...
no tak to môže mať vrodené ako ja.. a k tým potravinám, ono aj špenát, strukoviny a podobne škodia, niektoré druhy rýb, octy (a to je tiež v mnohých potravinách) ja som mala zvýšenú aj keď som nejedla mäso a predsa mi to vyskočilo.
môj sym má zvýšenú hodnotu - lekár ani len ďalší odber nenariadil. Nič.
Ale vy to máte poriadne zvýšené ....
@deti95060810 volala som nasej dr ze co s tým ci ti treba riesit nejako.. ona mi povedala ze vobec, ze to kazde labaky maju inac nastavene ci ci to .. tak neviem ☹ no davame brat krv cca co polrok kvoli inym liekom, tak uvidim ... lebo co som pozerala tak vzdy mal okolo 400 tu hodnotu.
Ale tak mame ine diagnozy, nepotrebujem pridavat dalsie ...
@herodias ano viem ze aj strukoviny dokonca aj vyvar na ktorom dosť frcime ..
nemali, ale všeobecné info- kyselina močová kryštalizuje v klboch a vytvára základ pre neskoršie ochorenie kĺbov- dna
zvýšenú hodnotu mohlo mať dieťa ak dlhšie pred odberom málo pije
ak to bolo veľmi malé zvýšenie oproti norme tak asi to je z toho nepitia äa ona to samozrejme vie) a nechcela ťa tým stresovať
odporuča sa- veľa tekutín a na čas obmedziť potraviny s vysokým obsahom purínov- toho je viac- pozri si ich
a objednať na kontrolný odber
oni podla tej hodnoty vedia, či to neukazuje napr. na ochorenie obličiek a poslala by vás dalej na vyšetrenie